Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Bekas Juruterbang Maut Terjun Tingkat 12 Tertekan Dibuang Kerja

6-8-2020 10:25 PM Komen: 614
Tekanan selepas dua bulan diberhentikan kerja dipercayai menjadi sebab juruterbang terjun dari sebuah kondominium di Bandar Kinrara, Serdang pada Isnin.

Bernama melaporkan, mangsa, 35, maut selepas terjun dari tingkat 12 di unit kediamannya sekitar jam 3 petang.


Gambar hiasan

Hasil pemeriksaan polis di sekitar kawasan berkenaan bagaimanapun tidak menemukan sebarang kesan mencurigakan atau apa jua unsur jenayah.

Mangsa dipercayai dalam keadaan tidak dapat mengawal diri bertindak terjun dari rumahnya, kata Ketua Polis Daerah Serdang ACP Ismadi Borhan.

Menurut saksi, lelaki itu diberhentikan kerja oleh sebuah syarikat penerbangan tempatan dua bulan lalu.

Sementara itu, BH Online melaporkan, mayat mangsa dibawa ke Taman Peringatan Jing An, semalam bagi upacara sembahyang sebelum dibawa ke Krematorium Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) di Cheras. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 614
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Kitty_catz 13-8-2020 07:23 PM
Lin_alisa replied at 9-8-2020 08:30 PM
Sedihnya..kdg2 ada orang..still ada kerja..tp malas keje..x reti bersyukur..sikit2 mc..EL..my sister ...

haa ini betul.. staff meols skang terkincit dlm sluar sbb meols issue memo je if lewat more than a certain hrs per month

3 kali memo, show cause letter pulek, alasan tak terima, out the door senang, meols pun malas nak membela set2 tak reti bersyukur ni,, ofc pun start kul 9am bukan kul 7am nookksss...

sekarang melambak org takde kerja. if yg masih berkerja tu kerja la elok2.. kalau rasa menyampah dah nak masuk ofc tengok muka boss, sila resign , bagi peluang kat org lain yg nak betul2 cari kerja

meols advertise kat jobstreet beratussss apply.. koser haiii nak simpan , buat habis pitih je bela staff mcm ni


Lain-lain Komen

Quote Burong_Hantuk 5-8-2020 07:58 AM
Edited by Burong_Hantuk at 5-8-2020 03:57 PM



ini gambar si mati...

Serdang police: Former low-cost carrier pilot in deadly fall lost job two months ago
KUALA LUMPUR, Aug 5 D The police confirmed this morning that stress was the reason behind the apparent suicide of a pilot who recently lost his job at a regional low cost carrier based here.


Serdang district police chief ACP Ismadi Borhan said officers found A. Sanjiv Daevin, 35, dead at his condominium in Bandar Kinrara, Serdang after they were alerted via a call at 3.10pm on Monday.




Our initial investigations showed that the victim had fallen from the 12th floor of his condominium. We have also ruled out any foul play in his sudden death.


According to statements recorded from witnesses and people close to him, it is learnt that the victim had lost his job two months ago and had been in a distressed state.




Quote Burong_Hantuk 5-8-2020 07:59 AM



Quote EvieWanKenobi 5-8-2020 08:04 AM
Captain rupanya..
Quote noor2 5-8-2020 08:08 AM
Ya Allah .....takziah.....depa ni geng pendapatan tinggi ni hutang pun tinggi...nk bayar kondo lagi..kereta lagi...tu sebab teruk stress dan depress
Quote adila39 5-8-2020 08:09 AM
aduhhh.. RIP jgnla cepat give up. Anyone please dont.. never give up

Quote JunkMail 5-8-2020 08:18 AM
Alah kesiannya. Hutang banyak. Keje takde.
Btw, kondo mana tu?
Quote Eliadaisy83 5-8-2020 08:19 AM
Takziah utk ahli keluarga...rip utk mendiang. Faham sgt kenapa dia bunuh diri. Sama mcm yg aku lalui skrg, hilang pekerjaan, hilang tmpt tinggal n menumpang di rumah orang lama2 orang pon meluat walaupun family sendiri..buat biz kecil2an tp tak laku, rasa stress sangat2...
Quote noor2 5-8-2020 08:21 AM
Eliadaisy83 replied at 5-8-2020 08:19 AM
Takziah utk ahli keluarga...rip utk mendiang. Faham sgt kenapa dia bunuh diri. Sama mcm yg aku lalui ...

Duk mana tu di Elia. ..kalau kat Selangor dan KL ....PM kaka. ..kaka bantu untuk bantuan makanan bulanan dan persekolahan anak tiap tahun...insya Allah ...ni kaka join NGO ni untuk bantu yg susah masa ni....
Quote ninja9 5-8-2020 08:22 AM
Walaupun gaji besar dan belajar kemahiran yg kompleks tapi tak banyak syarikat yg boleh tawarkan kerja... bila kena buang rasa mcm sia2 shj kemahiran tu, jadi tertekan sgt sbb dahlah syarikat penerbangan sikit tak ambik pula pekerja.. lepas tu tak sangup pula kerja dgn gaji rendah tappi ada gaya hidup mewah memang buntulah..
Quote vespa_oren 5-8-2020 08:24 AM
Eliadaisy83 replied at 5-8-2020 08:19 AM
Takziah utk ahli keluarga...rip utk mendiang. Faham sgt kenapa dia bunuh diri. Sama mcm yg aku lalui ...

tabahlah puan... semoga dipermudahkan urusan
Quote mayaHD 5-8-2020 08:27 AM
commitment tu yg stress. walaupon dalam tempoh moratorium ramai yg da fikir how to utk survival bila tempoh ni berakhir. muda lagi.
Quote mayaHD 5-8-2020 08:28 AM
Eliadaisy83 replied at 5-8-2020 08:19 AM
Takziah utk ahli keluarga...rip utk mendiang. Faham sgt kenapa dia bunuh diri. Sama mcm yg aku lalui ...

semoga semua diipermudahkan buat sis dan kita kita

Quote Buritan 5-8-2020 08:28 AM
Eliadaisy83 replied at 5-8-2020 08:19 AM
Takziah utk ahli keluarga...rip utk mendiang. Faham sgt kenapa dia bunuh diri. Sama mcm yg aku lalui ...

Tak pe.. aku buat biz pun adakala laku.. adakala idak.. hidup ni umpama roda.. esok lusa naiklaaa.. aku juai kat shoppe je..
Quote FOTHER-MUCKER 5-8-2020 08:28 AM
Eliadaisy83 replied at 4-8-2020 04:19 PM
Takziah utk ahli keluarga...rip utk mendiang. Faham sgt kenapa dia bunuh diri. Sama mcm yg aku lalui ...

Bersabar dan jangan buat perkara yang akan merugikan satu kehidupan!
Quote mrsamz 5-8-2020 08:28 AM
Adoii..puchong lagiii..kondo mana weii
Quote Buritan 5-8-2020 08:31 AM
noor2 replied at 5-8-2020 08:21 AM
Duk mana tu di Elia. ..kalau kat Selangor dan KL ....PM kaka. ..kaka bantu untuk bantuan makanan b ...

Ngo ni ade tak yg tolong bg bantuan supaya kami dpt supply barang dekat supermarket besar.. yg itu saya berminat..
Quote noor2 5-8-2020 08:34 AM
Buritan replied at 5-8-2020 08:31 AM
Ngo ni ade tak yg tolong bg bantuan supaya kami dpt supply barang dekat supermarket besar.. yg itu ...

X de buritan. ...yg noor join ni hanya bantu orang yg tengah susah masa sekarang dan selamanya tapi.kita bantu juga bg mereka peluang pekerjaan cth ajar buat bisnes. ..bantuan bulanan yg kita salurkan ialah bahan asas mcm beras dan 10kg. .susu. ..gula garam. ..bawang ..tepung...mihun.....biskut  dan lain2...ni mmg tiap bulan akan dapat insya Allah. ..
Quote nurkasih74 5-8-2020 08:35 AM
Eliadaisy83 replied at 5-8-2020 08:19 AM
Takziah utk ahli keluarga...rip utk mendiang. Faham sgt kenapa dia bunuh diri. Sama mcm yg aku lalui ...

Dah ada keluarga ke? Jika ada yg blh dibantu jgn segan2 bgtau
Quote nuralisa 5-8-2020 08:35 AM
Eliadaisy83 replied at 5-8-2020 08:19 AM
Takziah utk ahli keluarga...rip utk mendiang. Faham sgt kenapa dia bunuh diri. Sama mcm yg aku lalui ...

Allah .. sabar2 ... bumi Allah sgt luas.. ada rezeki d mana2..
business apa? care to share?

Lihat semua komen(614)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top