Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Senangnya Buat Duit! '2 Jam Nggak Ngapa-Ngapain' Tular

5-8-2020 12:54 PM Komen: 63
Hanya duduk diam selama dua jam, video seorang YouTuber dari Indonesia ini menjadi tular di media sosial.

Video bertajuk '2 jam nggak ngapa-ngapain' yang dimuat naik pada 10 Julai lalu itu meraih lebih 1.9 juta tontonan, 18,000 komen dan 59,000 tanda suka setakat ini.

International Business Times melaporkan, YouTuber yang dikenali sebagai Muhammad Didit itu hanya memandang kamera tanpa bercakap atau melakukan apa-apa aktiviti.

YouTuber Didit
Difahamkan Didit yang mempunyai  27,000 pengikut di saluran Youtube merakam video berkenaan dalam bilinya dari jam 11 malam hingga 1 pagi.

Katanya dia sudah makan dan pergi ke tandas bagi mengelakkan adanya gangguan sewaktu membuat rakaman.

Didit tidak menyangka video tersebut mendapat sambutan yang luar biasa.

"Baiklah, mungkin saya harus berkongsi sedikit mengapa video ini dibuat. Semuanya bermula selepas pengikut di Indonesia meminta saya memuat naik video yang mendidik anak muda dan akhirnya saya lakukan walaupun dengan berat hati.

"Terpulang kepada penonton untuk menerimanya atau tidak dan saya berharap anda akan terhibur dan menerima manfaat daripada video ini," tulisnya sebagai kapsyen video.


Antara komen yang diterima, "Lelaki yang genius kerana mengalahkan YouTuber lain perlu memikirkan apa kandungan untuk dimuat naik dalam tempoh dua jam.

"Sedangkan, dia tidak perlu melakukan apa-apa selama dua jam tetapi boleh meraih wang yang banyak."-CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
1
Komen: 62
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote cheekylala 6-8-2020 12:20 PM
hahaha cam gampang

Lain-lain Komen

Quote Xim 27-7-2020 12:27 AM
Pehh 2jam...hahaha...nmpk sgt ko mmg tgh bosan nau2...kalau aku dah ke dapur amek coco crunch sambil minum farm fresh.....
Quote Tinot7 27-7-2020 12:28 AM
reaksi iols...




Quote supernaturalee 27-7-2020 12:40 AM
Tinot7 replied at 27-7-2020 12:28 AM
reaksi iols...

Bapakkk
10 jam
Seriously die rekod straight gak ngapain 10 jam?

Haiyooo
Ape nk jd korg ni
10 jam mcm2 benda dh blh buat

Remember, demi masa
Quote GigaMom 27-7-2020 01:12 AM
Ini la yang dikatakan membuang masa
Quote mbhcsf 27-7-2020 01:15 AM
wow, manusia dalam kerugian ...demi masa....

okaylah kalau dia happy macam tu...

sesetengah manusia wow- masa cukup mewah ye
Quote gigahertz 27-7-2020 01:53 AM
GigaMom replied at 26-7-2020 05:12 PM
Ini la yang dikatakan membuang masa

Dah la buang masa.pastu buang masa orang.
Quote myoujin 27-7-2020 01:56 AM
Baik buat video ko tido... Berdengkur ke terbongkang ke... Jangan potong.. bubuh je 8jam ke 10jam ke ko tido.
Quote any42 27-7-2020 02:11 AM
ye ke. tah2 ade tv kt dpn mute volume.
Quote hyie 27-7-2020 02:13 AM
yang 8-10 jam tu, dia tak pegi berak ke sis?
Quote Tinot7 27-7-2020 07:56 AM
supernaturalee replied at 27-7-2020 12:40 AM
Bapakkk
10 jam
Seriously die rekod straight gak ngapain 10 jam?

ntah la apa dia buat tu...




Quote makton 27-7-2020 08:11 AM
kalau tak bodo, mmg bukan indon
Quote rosasen 27-7-2020 08:30 AM
Xim replied at 27-7-2020 12:27 AM
Pehh 2jam...hahaha...nmpk sgt ko mmg tgh bosan nau2...kalau aku dah ke dapur amek coco crunch sambil ...

sarapan iolss pagi2 tuuu
Quote rospinki 27-7-2020 08:31 AM
indon memang pelik...ramai dikalangan mereka ulamak tersohor dari pasantren pasantren di lembah apa ya guwe udah lupa..namun ulamak ulamak mereka yg hebat itu tidak sampai ilmunya pada ummah indon yg perangainya ada pelik pelik..kaya dan miskin jurangnya terlalu jauh yg kawen campur muslim dan kristian bebas saja ..lgbt beleluasa. katakan wahai Pak Ustad dan Para Guru yang penuh ilmu didada..bahwasanya kalian sadar akan masalah ini. bukan sekadar bijak berbicara ceramah sampai ke Malaysia.

maafin guwe pagi pagi ini biacara terus
Quote Xim 27-7-2020 08:50 AM
rosasen replied at 27-7-2020 08:30 AM
sarapan iolss pagi2 tuuu

Uolls pnye sarapan pagi...kalau aiols,pagi petang pn makan....sbb wfh mulut x brhenti mngunyah....
Quote Xim 27-7-2020 08:50 AM
rosasen replied at 27-7-2020 08:30 AM
sarapan iolss pagi2 tuuu

Uolls pnye sarapan pagi...kalau aiols,pagi petang pn makan....sbb wfh mulut x brhenti mngunyah....
Quote supernaturalee 27-7-2020 08:51 AM
makton replied at 27-7-2020 08:11 AM
kalau tak bodo, mmg bukan indon

lower than that


Quote chinta89 27-7-2020 10:19 AM
gigahertz replied at 27-7-2020 01:53 AM
Dah la buang masa.pastu buang masa orang.

tepat!                       
Quote Artemesiaa 27-7-2020 10:34 AM
Gi layan orang metal buat apa
Quote lkick2113 27-7-2020 10:40 AM
Tak Ada kerja

Lihat semua komen(63)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top