Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kecoh Pasangan Pakai Tag Pink Kuarantin, Rupanya...

4-8-2020 05:23 PM Komen: 64
Kecoh bila satu pasangan didapati keluar sambil memakai tag merah jambu, menyerupai gelang tangan dipakai individu yang menjalani kuarantin di rumah.

Bagaimanapun sebenarnya gelang yang dipakai mereka merupakan tag kemasukan ke sebuah kedai haiwan peliharaan.

The Star melaporkan, pasangan tersebut terdiri daripada seorang lelaki berusia 21 tahun dan wanita berusia 22 tahun.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong berkata, polis menjeaki mereka susulan laporan yang diterima pada 3.25 petang Ahad, menyatakan satu pasangan dilihat di kawasan parkir Bukit Bendera.

Foto: FB
"Menurut pasangan itu, mereka pergi ke sebuah kedai haiwan peliharaan di bandar pada hari berkenaan, dan masing-masing diberikan gelang tangan merah jambu untuk memasuki premis."

Difahamkan mereka tidak menanggalkan gelang tersebut kerana bercadang untuk kembali semula ke kedai tersebut.

"Mereka kemudian pergi ke Bukit Bendera untuk membeli tiket pada jam 3 petang tetapi selepas menunggu selama sejam, mereka membatalkan rancangan dan pergi ke pusat beli belah.

"Berdasarkan pemeriksaan dengan Kementerian Kesihatan, mereka tiada dalam senarai dan tidak pergi ke luar negara." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 64
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nichiyoubi 6-8-2020 08:01 AM
sengaja lah tew guna tag pink aeperti kkm yach... mudah nk coverline puak puak mereka yg tak ikut SOP quarantine. mohon pihak KKM denda kedai yg guna tag tersebut sebab mengelirukan..  utk masa sekarang suruh saja kedai binatang itu pakaikan gelang emas pada customer masing2 yach

Lain-lain Komen

Quote che-cikL 2-8-2020 08:18 PM
Pelik betul apa ada dlm kepala makhluk mangkuk ni!
Quote sukacactus 2-8-2020 08:22 PM

Mohon pencerahan, dlm pic ada a couple je ke mmg betul ada 2 couples
Quote mikasa 2-8-2020 08:26 PM
Rasa dia maksudkan 2 org kot bukan 2 couple..berdasarkan pic yang dilampirkan
Quote sarah82 2-8-2020 08:29 PM
Tadi si mp PHAMJADAH dok sibuk bagi kata dua kat kerajaan tentang kuarantin.. Skrg nampaknya segelintir
rakyat sendiri tak reti bahasa tentang self kuarantin..
Quote kekure 2-8-2020 08:35 PM
Nina Sabri dengan Jovian jalan Penang aritu pun tak pakai mask. Orang nak report takut  kena masuk dalam
Quote pasa 2-8-2020 08:36 PM
Ni kira salah kerajaan atau salah diri sendiri tak blh nak patuh arahan?
Quote syamzana 2-8-2020 08:43 PM
dah la pergi penang hill mmg tmpt org ramai. aritu kes cina pompuan with pink tag nak masuk bank nsb guard nmpk.
mmg cina di penang ni sejenis bodoh abadi ke apa? yg tak berkaitan tak pyh terasa
Quote slyfynx 2-8-2020 08:44 PM
Ni mmg sejenis tonyok
Quote Kurex 2-8-2020 08:48 PM
Leluhur tersial
Quote MisXoXo 2-8-2020 08:57 PM
Tulis ajalah dlm bm Cik kak..profile dh bergraduasi bagai..tunggang langgang ayatnya
Quote Modngengade 2-8-2020 09:01 PM
ummah dap ke sister..senyum sinis
Quote Rara77 2-8-2020 09:18 PM
kekure replied at 2-8-2020 08:35 PM
Nina Sabri dengan Jovian jalan Penang aritu pun tak pakai mask. Orang nak report takut  kena masuk d ...

Aku pun haritu tak pakai mask
so?
Smlm kan baru kuat kuasa
jadahhh
Quote annehuda 2-8-2020 09:22 PM
Thread mcm ni takde pulak ayam ph nk masuk. Oh lupe leluhur dia kan
Quote kekure 2-8-2020 09:38 PM
Rara77 replied at 2-8-2020 09:18 PM
Aku pun haritu tak pakai mask
so?
Smlm kan baru kuat kuasa

Mangkuk macam ko la yang menyusahkan orang. Dari takde denda RM1k dah ada denda pulak sebab keras kelentit tak nak pakai mask bila keluar ke tempat awam.
Quote mikasa 2-8-2020 09:41 PM
Mohon ahli parlimen ubah akta penyakit berjangkit dengan segera..kasi denda kepada 10k
Quote dudaberhias 2-8-2020 10:02 PM
dua orang? mesti cek non dan adik dia
Quote sfrnna 2-8-2020 10:03 PM
Tak nampak lah. Patut budak ni call terus la polis kalau mmg betul. Tak pun guard kat sana. Meols rasa kat situ ramai org kot. Mesti ramai yg nampak. Takkan tak rasa takut. Haihh
Quote MadameOnion 2-8-2020 10:35 PM
Sapa ada link bagi kat aku pls..tak clear gambaq screenshot tu
Quote MontanaHannah 2-8-2020 10:37 PM
Bukti kerajaan kita lemah ,lembik ,pondan longkang.

Diknah tidak mampu membendung rasa kecewa Diknah lagi.

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top