Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Bermanja Dengan Ular Sejak Umur 4 Tahun

30-7-2020 02:50 PM Komen: 22
Seorang remaja perempuan mempunyai hobi pelik dengan menjadikan ular sawa sebaai haiwan peliharaannya.

Chalwa Ismah Kamal membela reptilia itu sejak usinya empat tahun lagi.

Oddity Central melaporkan, Chalwa langsung tidak takut atau kekok bermain dengan ular sawa bersaiz besar yang dipelihara di rumahnya yang terletak di Purworejo, Jawa Tengah, Indonesia.

Rutih hariannya membela enam ekor ular itu mula menjadi perhatian apabila dia memuat naik video di aplikasi TikTok dan Instagram.

Sejak berusia empat tahun, remaja ini hidup dikelilingi haiwan tersebut.

Bukan Chalwa sahaja, adik lelakinya juga kelihatan seleasa bermain dengannya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote zuuu 4-8-2020 01:36 PM
b_n_c replied at 3-8-2020 11:08 PM
aku rasa ko tgk citer "anaconda:hunt for the blood orchid" btul tak? hehehe

Agaknya lah kut, tngok waktu kecik dulu yg ku ingatkn hanya ular saiz gergasi ngan bunga yg leh panjangkn umur,hilang kejap rasa takut pada ular bila follow series naagin kt tv3 dulu sebab cgi nya fail to the max...

Lain-lain Komen

Quote zulka 30-7-2020 02:57 PM
nti mati pun sebab kena baham dgn ular
Quote Salazarhere 30-7-2020 03:13 PM
dari umur 4 tahun!! wow, hebat!! ak dulu 4 tahun kesat hingus lagi.
Quote FanTasyCreaTioN 30-7-2020 03:32 PM
Tulis kat sini supaya takde yang tekan Report duplicate Thread. Tunggu Admin mergekan.

Thread awal :
https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1209506

Quote zuuu 30-7-2020 03:58 PM
Aq fobia sikit ngan ular ni,lagi2 lpas tngok cite ape ntah pasal anaconda saiz gergasi lpas makan bunga yg kononnya leh panjangkn umur apa ntah tajuk cite tu aq tngok waktu kecik dulu sampai skrg mmg takut ngan ular
Quote giyomi 30-7-2020 05:25 PM
haiyooo gede banget ular2 nya tu. aku klu ular sekecil lidi pon dah lari tak ingat dunia. I kenottttt
Quote faraway1 30-7-2020 10:32 PM
Fuh hari tu jumpa ular yang kompem tak dangerous kat quebec ni, me dan anak terus tak berani turun sampai my husband kena pi siram pokok sayur semua.

Padahal ular jenis makan daun tu.

Well ular tetap ular, takut
Quote gideoncross 31-7-2020 11:14 AM
faraway1 replied at 30-7-2020 10:32 PM
Fuh hari tu jumpa ular yang kompem tak dangerous kat quebec ni, me dan anak terus tak berani turun s ...

Iol plak boleh meremang bulu roma klau trnmpk makhluk ni, x kira bsar or kcil.
Quote Artemesiaa 31-7-2020 11:18 AM
Orang yang selalu bergelumang dengan benda tu selalunya mati ditangan benda tu juga
Quote Sham143 31-7-2020 02:41 PM
Edited by Sham143 at 31-7-2020 02:46 PM

Simple basic common sense.. Apa binatang pun kalau dah bela dari kecik, dipeluk2, dibelai2 bertahun2 memang jinak & manja lah.. Dia dh kenal tuannya..
Quote Salazarhere 31-7-2020 08:07 PM
wow terer nye adik ni!
Quote Salazarhere 31-7-2020 08:08 PM
wow terer nye adik ni!
Quote vee_zara 1-8-2020 10:58 PM
Kalau yang pelik2 semua ummah indon caprut mendoniaa
Quote cupu 1-8-2020 11:18 PM
Spesis apa nidh mcm anaconda bsrnya.....aku xrela la bjiran dgn org membela mcm ni..
Quote mamastoney 2-8-2020 08:21 AM
cupu replied at 1-8-2020 11:18 PM
Spesis apa nidh mcm anaconda bsrnya.....aku xrela la bjiran dgn org membela mcm ni..

kalau aku jiran dia, aku report kat perhilitan biar mai tangkap ular2 tu. Kejadah apa pelihara sawa sampai 6 ekor. Mmg dia tuan dan ular tu kenal dia....tp kot2 nya suatu hr nnt ular tu terlepas ke rumah jiran..di ngappp nya jiran dia, tak ke naya! Spesis manusia selfish!
Quote sarah82 2-8-2020 09:12 AM
Sham143 replied at 31-7-2020 02:41 PM
Simple basic common sense.. Apa binatang pun kalau dah bela dari kecik, dipeluk2, dibelai2 bertahun2 ...

Tak juga.. Ada satu kes iols baca.. Sawa dia x nak makan. Dan sentiasa melingkar pada dia.. Bila dia bawa ke Vet.. Vet bagitau sawa dia x sakit tapi sedang laparkan diri utk makan dia.
Quote tripleid 2-8-2020 02:15 PM
Edited by tripleid at 2-8-2020 02:55 PM

Budak ni ada 99.9% chance mati kena makan dgn ilar sawa ni..makpak budak ni mmg bodoh.ko ingat pet reptilia ni sama dgn pet mamalia kicing anjing sume tu ke.mnusia sjenis mamalia x sesuai bela reptilia buat pet..they have no remorse kalo dorg lapar dorg ngap je.dah byk kes mcm ni jdi kt negara omputeh
Quote gadget 2-8-2020 04:45 PM
zulka replied at 30-7-2020 03:57 PM
nti mati pun sebab kena baham dgn ular

mcm si ripley's believe it or not tu..."senjata makan tuan"
Quote husna_amal 3-8-2020 03:17 PM
Besar2 ular sawa dia ni. Biasa bagi makan apa lah kat ular sawa ni
Quote b_n_c 3-8-2020 11:08 PM
zuuu replied at 30-7-2020 03:58 PM
Aq fobia sikit ngan ular ni,lagi2 lpas tngok cite ape ntah pasal anaconda saiz gergasi lpas makan bu ...

aku rasa ko tgk citer "anaconda:hunt for the blood orchid" btul tak? hehehe

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top