Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Hidayah Kecewa, Ali Puteh Tak Beritahu Letak Batu Nisan Di Pusara Abam

30-7-2020 01:21 PM| Komen: 200

Pusara Arwah Abam Bocey selamat dinaikkan batu nisan dan binaan kubur selepas lima bulan meninggal dunia.

Melalui Instagram, adiknya, Ali meminta sesiap yang ingin menziarahi pusaranya dapat mendoakan kesejahteraan arwah.

Kredit foto: IG
Bagaimanapun tindakan tersebut tidak disenangi oleh balu Abam, Nor Hidayah kerana dia sendiri tidak tahu menahu mengenainya.

Bagi mengelakkan sengketa berpanjangan, Hidayah enggan memperbesarkan perkara tersebut.

"Saya pun tak tahu yang dia buat batu nisan ni. Dia tak hubungi saya langsung. Saya tahu lepas tengok Instagram. Saya malas nak cakap apa-apa, baik saya diam saja," katanya kepada mStar Online.

Foto: IG
Dalam masa yang sama, Hidayah meluahkan kekecewaan keranaanaknya seolah-olah tiada hak ke atas kubur arwah Abam.

"Memang kami tak tahu ahli keluarga arwah bina kepok di kubur arwah," tambahnya.

Mungkiin Ali ada sebab dan alasan yang tersendiri. Kita nantikan. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 200
Komen

Previous : Anak Minta Fasha Sandha Berhenti Berlakon

Next       : Ibu Hidayu Dedah Alasan Syed Faris Kahwin Lain Sebab Nak Jana Ekonomi Keluarga

Komen Terbaru

Quote Mamason 10-8-2020 11:03 AM
Semoga dipermudahkan segala urusan dalam segala hal...

Lain-lain Komen

Quote idril 30-7-2020 01:24 PM
kata malas nak cakap apa2, baik diam aje, ujung2 kata kecewa..... ali susun tu pantang di cuit jap lagi dia pulak meroyan...... perang lagi
Quote budakshinchan 30-7-2020 01:25 PM
ok la tu.. bukan family dia pegi jahanamkan Kubo arwah.. family dia lagi lama hidup dengan arwah.. for sure rasa nk buat itu ini utk arwah sbb syg kan arwah.. x payah la fikir bukan2..
Quote beloomberk 30-7-2020 01:25 PM
Kesiannya dayah.. Terus kna buang mcm tu je lpas abam x de.. Oiii bini abg ko kot tuu..
Klu mcm ni gayanya,  mmg si aliaturfaraid x ambik tahu lgsg la psal hamzah..
Quote razeadel 30-7-2020 01:27 PM
Bagi tahu dengan mesej sekeping pun tak boleh ke?
Quote fizamn 30-7-2020 01:29 PM
Betul betul perangai melayu hehehe..
Quote putericahaya999 30-7-2020 01:31 PM
Lain kali alang2 nk ckp ala2 xnak ckp bgth la berterima kasih
Ringankan beban dan hasrat
Quote tumpanglalu74 30-7-2020 01:34 PM
Begini ye walopon tak berape sedap didengor:

Memang isteri tempat berkongsi kaseh tapi ibubape & adik-badek yang dah kenal seumor idop.  Makan mak suap sama2, mandi berak sama2 & di manekah dikau time tu wahai isteri??  Entah2 belom pon lahir lagi.   

Dalam situasi yang netizen habes side balu konfem la famili si mati ni sakit ati punye.  Juz leave them alone & reputz tolong usah la korek2 dah.  Tak aman arwah nanti..
Quote krustykrab 30-7-2020 01:44 PM
Boleh ke buat binaan kekal mcm tu...ke dah beli tapak sesiap mcm cina
Quote MissQwerty 30-7-2020 01:50 PM
Kalau aku jadi dayah..aku mesti marah..sebab aku x suka kalau kubur ni disimen batu semua, tak bagus dlm islam...cukup sekadar jaga baik2 saja.batu nisan seketui
Quote adelea 30-7-2020 01:53 PM
hidayah anggap je la famili abam dah buang ko
paling tak suka dapat kuarga mertua macam ni
sedihh ooo , ini membuatkan aku lagi tak nak kawen

dari rasa terseksa jiwa raga..
tak kawen tgk adik beradik sendiri aku rasa seksa tengok perangai ipar mertua

aku tak sanggup laaa
klu diam aku merana
klu aku bukak mulut , kata kata semuanya bakal berbisa bisa ... jadi aku lagi suka diam
Quote MissQwerty 30-7-2020 01:55 PM
Lagi 1 harap2 la dia bina semua tu bukan dengan duit abam, tp duit dia sendirj...tak boleh woo guna duit simati huhu.. kes faraid haritu mcm mana lah ye? Dah settle ke semua?senyap je..haritu kecoh sangat satu dunia fau
Quote dua_chzy 30-7-2020 01:59 PM
Wartawan pun kenapa mahu api2kan mereka?
Quote NurAlia14 30-7-2020 02:03 PM
adelea replied at 30-7-2020 01:53 PM
hidayah anggap je la famili abam dah buang ko
paling tak suka dapat kuarga mertua macam ni
sedih ...

Kalo ko tgk cite 7hrimencintaimu tu lg ko rengsa tak nk kawen oiii huhu
Quote adelea 30-7-2020 02:05 PM
NurAlia14 replied at 30-7-2020 02:03 PM
Kalo ko tgk cite 7hrimencintaimu tu lg ko rengsa tak nk kawen oiii huhu

citer meunjukkan betapa toksik hubungan mertua dgn menantu , mia vs mak leha, helmi vs jo , nadia je aman2 ... tu pon nasib baik plan mak mia x jadi

klu tidak habis berantakan satu famili pak samad
Quote sarahmirza 30-7-2020 02:07 PM
Memang patut pun Dayah marah. Kalau I jadi dia pun I marah. Kubur tak payah dibuat struktur bagai tempat perhiasan dah serupa macam kubur bukan islam.
Kalau nak buat juga tanda, setakat susun batu bata keliling je dah la, dengan nisan 2 ketul sebagai tanda...
Iyelah, kalau takde nisan tulis nama nanti tak jumpa pulak kuburnya.

Dayah team.
Quote sarahmirza 30-7-2020 02:09 PM
MissQwerty replied at 30-7-2020 01:55 PM
Lagi 1 harap2 la dia bina semua tu bukan dengan duit abam, tp duit dia sendirj...tak boleh woo guna  ...


Faraid itu kalau senyap je maknanya tak tukar la nama harta tu ke nama sesiapa...
Sebabnya bahagian pusaka kecil setahu i takkan senang hati abaikan waris kecuali kalau ada penipuan mana tau masa isi borang yg kena sign depan pesuruhjaya sumpah..
Quote Suchi 30-7-2020 02:18 PM
sarahmirza replied at 30-7-2020 02:07 PM
Memang patut pun Dayah marah. Kalau I jadi dia pun I marah. Kubur tak payah dibuat struktur bagai te ...

Nanti kang ada yg kata famili lagi ada hak hurmm so bak kata dayah baik diam jelaaa

“Dia cuma isteri, kami ni adik beradik keluarga dia”..

Quote kuihbakar 30-7-2020 02:19 PM
krustykrab replied at 30-7-2020 01:44 PM
Boleh ke buat binaan kekal mcm tu...ke dah beli tapak sesiap mcm cina

Binaan kekal tidak dibenarkan
Quote sarahmirza 30-7-2020 02:20 PM
Suchi replied at 30-7-2020 02:18 PM
Nanti kang ada yg kata famili lagi ada hak hurmm so bak kata dayah baik diam jelaaa

“Dia cuma  ...

Skrip dulu eh....

Lihat semua komen(200)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top