Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Rapper Siqma Digelar The New Malique?

29-7-2020 12:32 PM|Oleh: Saiful| Komen: 19

Bagi peminat muzik Hip Hop Tempatan, mesti kenal dengan rapper Siqma.

Sejak 2016, Siqma dah berkecimpung dalam industri. Namnya mula menjadi bualan apabila menerbitkan karya di YouTube.

Foto: IG
Bukan sahaja menyanyi, penyanyi rap ini juga seornag komposer dan penerbit.

Yang menariknya, Siqma mendapat jolokan 'The New Malique' dalam kalangan peminatnya.

Menurut Astro Gempak, selepas beberapa tahun aktif di YouTube, dia baru mula memunculkan diri di arus perdana selepas disunting Universal Music Malaysia pada April lalu.

Dalam perkembangan terbaru, Siqma berkolaborasi dengan Kmy Kmo, rapper yang pernah bergandingan dengan Datuk Seri Sitinurhaliza dan Datuk M. Nasir.


"Lagu ini lebih menceritakan situasi mengenai kepentingan hidup atau wujud secara umum seperti tingkah laku dan amalan kita, moral, kesetiaan kita kepada agama dan banyak lagi mengenai diri kita.
 
"Raja Simurgh" adalah peringatan bagi kita untuk selalu bergantung pada diri kita sendiri kerana pada akhirnya, hanya kita sendiri yang tahu apa yang terbaik untuk diri kita. Ianya bukan lagu ketuhanan tapi lebih kepada mesej positif untuk santapan rohani dan minda pendengar," katanya.

Tambahnyadia mahukan lagu tersebut memberi teladan dan mesra telinga semua pendengar dari pelbagai layar belakang. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 19
Komen

Previous : Lepas Subuh Terus Gerak, Semangat Nak Sokong DS Najib

Next       : Rita Nadira Putus Cinta Dengan Adik Elfira Loy

Komen Terbaru

Quote YomiuriLandMae 4-8-2020 06:25 PM
iols slalu la dgr lagu dia ni dkt suria melodi mcm rasa sayang gitu.. suria suka nau pasang lagu dia ni smpi iols pun bole tau..

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 29-7-2020 01:04 PM
Muka x sesuai jd rappers.. lbh sesuai nyanyi lagu leman Mencintaimu Sampai Mati, Kerana Cintamu Aku Derita, Ku Rela Sengsara etc.
Quote shysari 29-7-2020 01:27 PM
Another jambu face claim bad boy
Quote djzara81 29-7-2020 01:27 PM
Muka mcm ustaz atau penceramah motivasi
Quote Kurex 29-7-2020 01:39 PM
Ingatkan si felix af tu
Quote Kuasaberganda 29-7-2020 01:43 PM
ingatkan ryzal jaafar
Quote Themilo 29-7-2020 01:55 PM

hahaha.. very the rogayah kertu...
Quote paralyzedMind 29-7-2020 02:29 PM
2nd gambar dah rupa khai bahar pulaaa
Quote husna_amal 29-7-2020 03:36 PM
Dapat gelaran new maliq tapi macam sendu je. Kalau berbakat mesti dah gah nama dia sekarang.
Quote tipah89 29-7-2020 04:06 PM
malique dulu pun xterus pemes kan, byk je org kutuk he olls, tp nah hasilnya skang dipuji pujaaaa... bole pegi jauh mamat nih walaupun muka stok2 PU
Quote Kuasaberganda 29-7-2020 07:57 PM
Themilo replied at 29-7-2020 01:55 PM
hahaha.. very the rogayah kertu...

kertu ke?hahaaha.
Quote curiokills 30-7-2020 04:45 AM
muka ustaz pun muka ustaz lah asal lagu best!
Quote dua_chzy 30-7-2020 09:22 AM
Felix Agus perlu cukur misai, jambang. Pehtu barangkali gangsta siket muka untuk rappin.
Quote harubom 2-8-2020 11:08 AM
Kurex replied at 29-7-2020 01:39 PM
Ingatkan si felix af tu

Sama! Igtkan felix agus lolll
Quote dudaberhias 2-8-2020 10:58 PM
muka macam abang2 jual ayam pop corn dekat pasar malam...  kalau shave misai, rambut nanti terus jadi sami pulak... taktau la nak suruh heols market macam mana... kalau berbakat confirm dapat pergi jauh jugak cuma penampilan pun penting...
Quote ~boolean 4-8-2020 12:14 AM
Imam muda mana pulak ni
Quote aldinaa 4-8-2020 01:26 AM
Dressing cam gamer streamer la pulak. Too generic, mudah diterlupakan...
Quote inspektoremos21 4-8-2020 03:46 PM
djzara81 replied at 29-7-2020 01:27 PM
Muka mcm ustaz atau penceramah motivasi

Ada seorang korean rapper nama The quiett pun muka alim mcm pak ustaz Tapi dia mmg kategori good looking la. Yg siqma ni muka biasa2 jah. Kalau lalu sebelah pun tak perasan dia tu artis hehe
Quote djzara81 4-8-2020 05:06 PM
inspektoremos21 replied at 4-8-2020 03:46 PM
Ada seorang korean rapper nama The quiett pun muka alim mcm pak ustaz  Tapi dia mmg kategori goo ...

Deras2 aku gugel The Queitt nih. Encem gak, muka org koperat.
Quote YomiuriLandMae 4-8-2020 06:25 PM
iols slalu la dgr lagu dia ni dkt suria melodi mcm rasa sayang gitu.. suria suka nau pasang lagu dia ni smpi iols pun bole tau..

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top