Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Lepas Subuh Terus Gerak, Semangat Nak Sokong DS Najib

29-7-2020 12:02 PM|Oleh: Saiful| Komen: 39

Demi menyatakan sokongan kepada Datuk Seri Najib Razak, pelawak Mat Over sanggup datang ke Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur sebaik sahaja solat subuh.

Katanya dia datang awal kerana risau tak dapat masuk jika berakuk kesesakan.

"Saya dari dulu memang penyokong Najib kerana beliau seorang yang dan ikhlas menolong rakyat.

"Sebab itu saya datang juga hari ini bagi menyatakan sokongan kepadanya, cuma apabila mengetahui Najib dijatuhkan hukuman bersalah, saya agak tidak suka," katanya kepada Harian Metro.

Foto: Harian Metro
Terdahulu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mensabitkan Najib bersalah atas kesalahan menyeleweng RM42 juta dana SRC International Sdn Bhd.

Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali membuat keputusan itu selepas berpuas hati bahawa pihak pembelaan gagal membuktikan kes melampaui keraguan munasabah.

Najib didapati bersalah atas tiga pertuduhan pecah amanah jenayah (CBT), tiga pertuduhan pengubahan wang haram dan satu pertuduhan menyalahgunakan kuasa membabitkan dana SRC, bekas anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang kini diletak di bawah Kementerian Kewangan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 39
Komen

Previous : Netizen Belum Maafkan Nubhan Tunjal Kepala Isteri

Next       : Rapper Siqma Digelar The New Malique?

Komen Terbaru

Quote SR4tahun 2-8-2020 11:18 PM
apa lg mat, gi la flying kick hakim tu mat

Lain-lain Komen

Quote n3ar 29-7-2020 12:13 PM
over sangat aih
Quote jualbukus 29-7-2020 12:15 PM
Bangang nyer ko ni mat over

Aku yg bodoh spm pun tahu najib tu PEROMPAK BESO. MAHKAMAH PUN DAH JATUHKAN HUKUMAN. DORANG BUKAN BUTA2 NAK JATUUHAKAN HUKUMAN KAT ORANG ADA NAMA ADA PANGKAT ADA PENGARUH NI KALAU BUKTI TAK KUKUH.

BANGANG ABADI SEKOR2 PENYOKONG NAJIB.
Quote prettyuglybabe 29-7-2020 12:22 PM
mask tu nak lindung leher dari kena covid ke?
Quote kwekkwek 29-7-2020 12:23 PM
memang over
Quote Kurex 29-7-2020 12:28 PM
Tak kisah la apa pun, cuma nak tanya, siapa abg sado yg pakai baju hijau dekat depan tu???

FB_IMG_1595996813239.jpg
Quote CatMiow 29-7-2020 12:45 PM
Kurex replied at 29-7-2020 12:28 PM
Tak kisah la apa pun, cuma nak tanya, siapa abg sado yg pakai baju hijau dekat depan tu???

Taste ko ke kurex?  
Quote alesandra 29-7-2020 12:45 PM
menyatakan sokongan kepadanya-seumpama..ya   merompaklah  wahai syaithooonnnnnn
Quote Kurex 29-7-2020 01:40 PM
CatMiow replied at 29-7-2020 12:45 PM
Taste ko ke kurex?

Siapa tu?nak tanya dia macam mana dia buat badan tu dgn lebih mendalam
Quote Sham143 29-7-2020 02:30 PM
Edited by Sham143 at 29-7-2020 02:47 PM

Yang aku tak faham apa benda yang nak di sokongnya?? Kalau Najib salah tetap salah la, kalau Najib betul tetap betul la.. Mahkamah yg akan buat keputusan.. Takkan Najib bersalah nk dilepaskan pulak.. Sedangkan kalau rakyat biasa bersalah terpaksa terima hukuman..Tak adil la mcm tu.. Memang layak & sesuai la di panggil "Mat Over"..
Quote Nenasketum 29-7-2020 03:05 PM
Kang positf Covid kang, melalak2 mintak bantuan, nanges2 kat Melodi. Kitorang perati kan jer diorang ni.
Quote Nenasketum 29-7-2020 03:07 PM
Sham143 replied at 29-7-2020 02:30 PM
Yang aku tak faham apa benda yang nak di sokongnya?? Kalau Najib salah tetap salah la, kalau Najib b ...

Depa kata teraniaya, Tun M & TSMY balas dendam. Sampai judge pun depa kata cucu sedara Tun. Rosie mana ek? Tengah guling2 mengamuk dalam rumah ke?
Quote Lailerthee 29-7-2020 03:11 PM
Masih aku egt kes dye lempang david teo dulu
Quote CatMiow 29-7-2020 03:23 PM
Kurex replied at 29-7-2020 01:40 PM
Siapa tu?nak tanya dia macam mana dia buat badan tu dgn lebih mendalam

Hahaha.. Lawak pula kurex ni,  banyak tutorial kat yt kot..

Quote Kurex 29-7-2020 03:33 PM
CatMiow replied at 29-7-2020 03:23 PM
Hahaha.. Lawak pula kurex ni,  banyak tutorial kat yt kot..

Tapi kurex lagi suka face to face.. sebab senang nak faham...
Quote husna_amal 29-7-2020 03:33 PM
Jangan berani biadap kat najib, mat over sedang memerhati tu. Karang ada pula tangan hinggap kat muka.
Quote sleepandream 29-7-2020 03:57 PM
sudahla...
kalau tun masih PM sekarang, mesti nama tun diktator mahafiraun tu semua naik balik
skrg dia sendiri berkuasa nak rebel pun tak boleh...
pegila cpt2 dakwa family tun yg kaya billionz tu... bukak balik file LHDN tengok berapa tax tertunggak ke apa ke... speechless iols tgk macai najib ni
Quote Boomibulat 29-7-2020 04:15 PM
Overnya Mat Over..
Quote sukacactus 29-7-2020 04:18 PM
Ko mmg over la
Quote bungarose 29-7-2020 04:55 PM
   Kecian

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top