Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Zul Ariffin Tangguh Kahwin, Mujur Teman Wanita Memahami

27-7-2020 02:57 PM| Komen: 82

Zul Ariffin katanya nak kahwin pada tahun 2020, tapi sampai sekarang tak ada pula sebarang pengumuman.

Disebabkan itu ramai yang membuat spekulasi hubungan Zul dan teman wanita yang masih dirahsiakan identitinya itu dah putus di tengah jalan.

Bagaimanapun pelakon ini kata segala perancangan kahwin ditangguhkan berikutan pandemik Covid-19.


"Apabila wabak melanda dan kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Mac lalu, semua perancangan dibuat tidak menjadi termasuk soal perkahwinan.

"Melihat keadaan sekarang, kita nak buat perancangan pun tak berani. Insya-Allah, kalau tahun ini tidak dapat, saya akan bawa hasrat untuk berkahwin tahun depan.

"Tetapi, ia bukanlah pada awal tahun kerana ada banyak kerja yang harus diselesaikan. Mungkin pertengahan tahun waktu yang sangat sesuai," katanya kepada BH Online.



Tambahnya dia bersyukur kerana pasangannya itu memahami situasi dan tak terlalu memaksa.

"Mujur si dia faham dan tiada halangan untuk menangguhkan perkahwinan. Kami tidak bergaduh pun. Bila ditunda, bolehlah saya buat persiapan dengan lebih serius dan rapi.

Foto: IG
"Tahun lalu saya berangan sahaja. Tiadalah buat persiapan beriya-iya, tetapi bukanlah hendak kata saya tidak serius.

"Saya sudah lama bersedia untuk menjadi suami. Cukup-cukuplah dengan apa yang berlaku sebelum ini."



Sebelum ini Zul memberitahu yang teman wanitanya bukanlah seorang selebriti dan bukan beragama Islam.

Zul juga kata satu hari nanti dia akan memperkenalkan bakal isterinya itu sekiranya si dia sudah bersedia. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
3
0
0
Komen: 82
Komen

Previous : Shuib Dedah Ada Kawan Kurang Senang Dengan Kehidupannya

Next       : Manggis De Fam Ditinggalkan Kekasih Sebab BerKulit Gelap

Komen Terbaru

Quote lonely_classic 7-8-2020 11:14 AM

tapi Gaya ni still very close to Zul rippin sisters, diaorang selalu hangout sekali.

Lain-lain Komen

Quote lolipopbiru 27-7-2020 03:08 PM
besar betul bdn dia takut tgk
Quote eyansss 27-7-2020 03:09 PM
sorang lagi retis yang suka biarkan gepren2 tertunggu2 sebab dia tak rasa nak kawen...
Quote Gianna111 27-7-2020 03:10 PM
siapa gf dia ni?
Quote mimi77 27-7-2020 03:10 PM
sapa gepren dia?
Quote bondeh 27-7-2020 03:12 PM
Acik Gaya forever and ever kah
Quote MsOryzaa 27-7-2020 03:18 PM
Hurm..iyo lah..mgkn gf belum masuk islam sama kot..tu tak kisah
Quote tagas 27-7-2020 03:19 PM
kawen dah

nikah je blommm
Quote Kurex 27-7-2020 03:28 PM
Semoga dapat ditimang zul rifin ke atas kabinet dapur sambil zul rifin letakkan kurex dgn penuh berhati2 atas kabinet dapur
Quote Meiizu 27-7-2020 03:35 PM
Kurex replied at 27-7-2020 03:28 PM
Semoga dapat ditimang zul rifin ke atas kabinet dapur sambil zul rifin letakkan kurex dgn penuh berh ...

amboiii mcm movie
Quote Meiizu 27-7-2020 03:36 PM
firasat ai rasa abg jul tak teruna dah
Quote mieymiey 27-7-2020 03:39 PM
Siapa percaya, dia ...............
Quote nolya 27-7-2020 03:43 PM
Kawen masa musim covid ni tak halangan sebenarnya.  Lagi bagus, bleh ambik yg wajib je.  Tak payah nak bermewah2, boleh  jimat belanja dn kalau tak buat besar2an pun,  orang ramai boeh faham.  Saje je tu Zul cari alasan, sebenarnya  samada dia tak nak terikat atau lum puas  membujang kot.  
Quote salamon 27-7-2020 03:44 PM
buatpe nak nikah kalo dpt ngesek pree2 je kan
Quote sukacactus 27-7-2020 03:48 PM
Kesah ke kami ni ko kawin ke tidak...aku xleh ler dgn dia ni
Dah la berdialog pun mulut xnak buka
Apa dia cakap ntah
Quote putehkundor 27-7-2020 03:48 PM
tak baik tuduh dia main free.. hari tu ada jumpa dia. zul ni baik orgnya...dia tak pernah pun main dgn mana2 pompuan..dia sendiri yg ngaku kat mak teh
Quote tipah89 27-7-2020 03:53 PM
tengok gambar pun da nampak poyo. kesianla awek ko, hrp sedap mata memandang jelah tp musti byk makan ati dpt bf poyos.
Quote bulalof 27-7-2020 03:54 PM
takdenye susah nak kawin tu kalau ikhlas....
Quote fossil 27-7-2020 03:57 PM
sendunya thread julripin ni

sesendu thread mira piljah nak kawin
Quote MontanaHannah 27-7-2020 04:03 PM
2 sebab ,

1. dia xkisah halal ke tidak.

2. Buat apa nak kahwin jika barang boleh dapat tanpa akad.

Lihat semua komen(82)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top