Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Wanita Hamil 7 Bulan Maut Digilis Treler Lepas Langgar Lampu Merah

26-7-2020 12:50 PM Komen: 55
Wanita hamil tujuh bulan berlanggar dengan pacuan empat roda Mitsubishi Triton selepas melanggar lampu merah di Jalan Permatang Buloh, Sungai Dua, Butterworth, semalam.

AWANI melaporkan, penunggang motosikal itu kemudian terjatuh dan menggelongsor di atas jalan sebelum digilis sebuah treler yang melalui laluan tersebut.


Kredit foto: AWANI

Nur Amirah Izzati Ahmad Rohaizat, 19, dilaporkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat parah di kepala.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, dalam kejadian jam 10.45 malam itu mangsa dalam perjalanan dari rumah rakannya di Teluk Air Tawar, Butterworth menuju ke rumahnya di Bukit Mertajam.

Mayatnya dibawa ke Hospital Kepala Batas, Pulau Pinang untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1)(A) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
4
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 55
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Knowlee 30-7-2020 09:45 AM
Tunggu sekejap 1-2 minit kat traffic light tu takde merugikan apa pun. Bila jadi mcm ni, 2 nyawa hilang serentak...

Lain-lain Komen

Quote noor2 26-7-2020 12:52 PM
Innalillah. ..sebaya anak akak......siapalah yg bersalah dlm hal ni.....
Quote Scheherazade 26-7-2020 12:53 PM
Oh my. Ngerinya. Muda lg umur dia, 19 thn, hamil 7 bln. Naik motor lak tu. Apapun, takziah kpd keluarga arwah
Quote Lengkong 26-7-2020 12:59 PM
Innalillahhiwainnailaihirojiun..salam takziah..ngerinya


Quote shernazz 26-7-2020 01:06 PM
Siapa yang langgar lampu.merah?
Quote noor2 26-7-2020 01:08 PM
shernazz replied at 26-7-2020 01:06 PM
Siapa yang langgar lampu.merah?

Mungkin kah triton tu melanggar lampu merah dan melanggar motor yg berhenti. ...entahlah. ...
Quote EvieWanKenobi 26-7-2020 01:13 PM
cuai ka apa?
Quote syamzana 26-7-2020 01:14 PM
shernazz replied at 26-7-2020 01:06 PM
Siapa yang langgar lampu.merah?

ayat kat atas tu mcm moto ni yg langgar lampu merah.

innalillah dan takziah pada keluarga mangsa.
dekat sgt dgn area rumah i ni
Quote shernazz 26-7-2020 01:19 PM
noor2 replied at 26-7-2020 01:08 PM
Mungkin kah triton tu melanggar lampu merah dan melanggar motor yg berhenti. ...entahlah. ...

Sebab skang ramai yang suka langfar lampu merah
Jadi nak cerca tu kena tanya dulu..hahahah
Quote shernazz 26-7-2020 01:21 PM
syamzana replied at 26-7-2020 01:14 PM
ayat kat atas tu mcm moto ni yg langgar lampu merah.

innalillah dan takziah pada keluarga mang ...

Moto.kebanyakan.memang suka.langgar.lampu.merah.time clear
Sebab depa tak suka.tumggu lama lama.kat situ...

Jadi.dalam.kes ni kalau moto langgar lampu merah..selayaknya lah
Kalau triton.langgar lampu.merah...alnfatihah for moto lah..
Quote dudaberhias 26-7-2020 01:21 PM
innalilah... scarynya dengar cerita di tulis dalam berita...
al fatihah

lepas pkp ni banyak betul kemalangan
Quote dua_chzy 26-7-2020 01:23 PM
noor2 replied at 26-7-2020 12:52 PM
Innalillah. ..sebaya anak akak......siapalah yg bersalah dlm hal ni.....

Moto yang salah. Lihat perenggan 1 dan 2. Ada kesinambungan cerita penunggang moto di situ. Dalam perenggan 1, subjek ayat adalah penunggang motosikal. Dalam perenggan kedua, key word adalah penanda wacana 'kemudian' yang menjelaskan apa yang jadi kat aruah after langgar Triton.
Quote noor2 26-7-2020 01:25 PM
dua_chzy replied at 26-7-2020 01:23 PM
Moto yang salah. Lihat perenggan 1 dan 2. Ada kesinambungan cerita penunggang moto di situ. Dalam  ...

Tu lah. ..kiranya motor melanggar lampu merah la tu.....
Quote noor2 26-7-2020 01:26 PM
shernazz replied at 26-7-2020 01:19 PM
Sebab skang ramai yang suka langfar lampu merah
Jadi nak cerca tu kena tanya dulu..hahahah

Pukul 10.45 mlm pula tu ...bawa motor sorang2 pula tu tgh peknen ke apa...
Quote syamzana 26-7-2020 01:30 PM
shernazz replied at 26-7-2020 01:21 PM
Moto.kebanyakan.memang suka.langgar.lampu.merah.time clear
Sebab depa tak suka.tumggu lama lama.k ...

betul...moto pemalas sgguh nak tggu lampu merah ade je nak nyelit. pernah 7/8 thn lepas kat bangi area tasik cempaka biru tu ade trafik light kejadian langgar lampu merah. moto laju tak brenti terus berlaga dgn kereta satria, mamat moto betul2 tercampak depan kete iols. iols trauma smpai nangis2 gigil2. tak pasal2 ambulans bwk i pergi spital skali. dah la hospital kajang penuh dgn org, double stress disitu.

kes gini selalu jadi tapi tak pernah jd pengajaran
Quote Nana_Man 26-7-2020 01:33 PM
Nama arwah mcm nama betul Amyra Rosli..

Salam takziah pd keluarga.
Quote shernazz 26-7-2020 01:34 PM
noor2 replied at 26-7-2020 01:26 PM
Pukul 10.45 mlm pula tu ...bawa motor sorang2 pula tu tgh peknen ke apa...

Maybe baru balik.kerja.ke kot...
Nak cepat...
Laki keje juga ke atau laki pjj ke..
Quote shernazz 26-7-2020 01:35 PM
syamzana replied at 26-7-2020 01:30 PM
betul...moto pemalas sgguh nak tggu lampu merah ade je nak nyelit. pernah 7/8 thn lepas kat bangi  ...

Yezza...moto memang gitu
Pastu bila.kita nak terlanggar dia masa.dia.langgar lampu tu..marah pula...padahal turn kita...
Sejak tu iols.mmg.doakan yang melanggar lampu merah ni terima padahnya...
Quote noor2 26-7-2020 01:35 PM
shernazz replied at 26-7-2020 01:34 PM
Maybe baru balik.kerja.ke kot...
Nak cepat...
Laki keje juga ke atau laki pjj ke..

Balik dari rumah rakan. ...ada tulis tu....
Quote shernazz 26-7-2020 01:35 PM
dua_chzy replied at 26-7-2020 01:23 PM
Moto yang salah. Lihat perenggan 1 dan 2. Ada kesinambungan cerita penunggang moto di situ. Dalam  ...

Iols rasa.cm.kat skola dah
Tq atas sexplanation

Lihat semua komen(55)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top