Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

El Isaac Yamani, Nama Anak Jamal Abdillah Dipertikai

26-7-2020 12:26 PM|Oleh: Saiful| Komen: 85

Datuk Jamal Abdillah,61 dah berkongsi nama anaknya yang bakal dihairkan tak lama lagi sebagai El Isaac Yamani.

"Saya memang pilih ejaan, Isaac itu tetapi sebutan Melayunya ialah Ishak sempena nama nabi. Pun begitu, banyak juga pendapat dilontarkan kepada saya.

"Apabila saya pilih nama El Isaac ini, ada yang kata El itu dari perkataan Yahudi, manakala Isaac (Ishak) dari Kristian.

"Kenapa saya pilih nama itu,  kerana panggilan hari-hari nanti adalah 'Zack' sempena watak pernah saya lakonkan dalam filem Azura," katanya kepada Harian Metro.

Kredit foto: IG
Bagaimanapun ada pula yang mempertikaikan pemilihan nama tersebut.

"Sebutannya sahaja yang lain.  Macam Isaac, nama ini ramai yang sedia maklum sebenarnya untuk Nabi Ishak, tapi orang barat sebut sebagai Isaac. Begitu juga dengan nama lain seperti Daud yang jadi David, Yusuf (Joseph), Mariam (Merry) dan banyak lagi.


"Apa yang pasti, niat sebenar saya untuk pilih nama Nabi Ishak ini biarlah hanya Allah yang tahu. Tak perlu saya perjelaskan panjang lebar.

"Tujuan utama saya ialah nak cari nama yang sesuai dengan panggilan Zack. Malah, saya dapati nama Isaac itu lebih dekat dan kena dengan panggilan Zack," tambahnya.



Sekarang usia kandungan isterinya Datin Zai Izzati Khiruddin, 25, sudah mencecah 6 bulan.

Sebelum ini mereka sudah dikurniakan anak perempuan, Nur Azura Yamani yang lahir pada 10 Oktober tahun lepas. -CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 85
Komen

Previous : Youtuber Pavithra Digelar 'Bella Astillah Cawangan Sungai Siput'

Next       : Gaya Tudung Pelik Ernie Zakrie Jadi Perhatian

Komen Terbaru

Quote minguk 4-8-2020 11:37 AM
naz1641 replied at 2-8-2020 12:48 AM
Zakaria puteh tu bks pengetua cheq. Hidup lg ka dia naa

semoga panjang umurnya hahaha

Lain-lain Komen

Quote doubleA 26-7-2020 12:34 PM
Banyak ja malays buh nama anak isaac. Ikut parent la nak namakan anak camana, asalkan makna baik2. Lepas geram betul tok jamal eh namakan anak azura and zack
Quote rospinki 26-7-2020 12:35 PM
zack tu bkan dari dari zakaria ke tok jame?
Quote rospinki 26-7-2020 12:38 PM
mcm my sistur la..pefeeling anak2 nama nama anak nama western tergleiat lidah nyebut er..konon nati kt skola carry their outstanding name with proud dan bgus utk self esteem anak2 lalu jadi berjaya..kaahh..utk rekod tiada berjaya direkod sebab takde rekod yg berjaya.
Quote jerukkedondong 26-7-2020 12:41 PM
Comel nya baby girl Jamal
Quote KIM.K 26-7-2020 12:43 PM
rospinki replied at 26-7-2020 12:35 PM
zack tu bkan dari dari zakaria ke tok jame?

Kang org pangil keriya macam kat kampung aku

Isaac direct org panggil zack not sahak
Quote shernazz 26-7-2020 12:43 PM
Takkan nak letak zakri..
Tak.bestla...hahaha
Kena la.up up sket
Quote rospinki 26-7-2020 12:45 PM
KIM.K replied at 26-7-2020 12:43 PM
Kang org pangil keriya macam kat kampung aku

Isaac direct org panggil zack not sahak

eh samalah..ada sorg kawan iols nama keria..haha zakaria nama penuh dia. apakah kita ni sekampung??? teng teng teng..saspen.
Quote rospinki 26-7-2020 12:47 PM
lagi naiya kalau zakaria jadi zakar bettee buh isaac je tok jame i is sapot
Quote kiah_mai_pulak 26-7-2020 12:50 PM
doubleA replied at 26-7-2020 12:34 PM
Banyak ja malays buh nama anak isaac. Ikut parent la nak namakan anak camana, asalkan makna baik2. L ...

rengsekkk tak ogy seniwati berhutang tak nak bayar tu bila tahu partner dlm Azura dpt bg nama anak2 sempena nama watak deyols?
Quote ezacbee 26-7-2020 12:56 PM
Kecoh dorang ni nama anak orang pun nak ada kelulusan dorang

Oklah nama2 ada kaitan filem azura.

Sebutan Isaac boleh, eisak pun boleh..
Quote rosannazmia 26-7-2020 12:56 PM
Nama anak ahkak, ahkak nama kan sempena nama penyanyi african american tamia tu sorang sempena nama queen of jordan gehtuhhhh... Gegeh ahkak yg asal dr lepeh jehhh.. Dulik lah khuenzzz kekekeke
Quote Lengkong 26-7-2020 01:01 PM
Comelnya anak



Quote missmeornot 26-7-2020 01:05 PM
kiah_mai_pulak replied at 26-7-2020 12:50 PM
rengsekkk tak ogy seniwati berhutang tak nak bayar tu bila tahu partner dlm Azura dpt bg nama anak ...

haha..kak kiah sebut pasal hutang she dh abis bayar hutang ke belum..mcm senyap je skrg even dh nk plan konsert kb pulakkk
Quote RatuDunia94 26-7-2020 01:05 PM
Entah lah.. ikutlah keselesaan sendiri.. nama is doa tp didikan paling penting..
Quote KIM.K 26-7-2020 01:06 PM
rospinki replied at 26-7-2020 12:45 PM
eh samalah..ada sorg kawan iols nama keria..haha zakaria nama penuh dia. apakah kita ni sekampung? ...

Tapi pakcit keria dah meninggal
Quote seemylevel? 26-7-2020 01:07 PM
mngapa x zakaria

happy cock

Quote AvaAdore 26-7-2020 01:23 PM
Comelnya Azura. Macam patung
Quote KBW2 26-7-2020 01:27 PM
comelnya anak perempuannya tuh
Quote bondeh 26-7-2020 01:27 PM
TokMal elok membiak ramai2 baka helok

Lihat semua komen(85)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top