Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Haneesya Hanee Digelar Artis Sendu

24-7-2020 04:55 PM| Komen: 45

Foto: IG
Dah lama sangat tak nampak di TV sampai Haneesya Hanee digelar artis sendu!

Enggan melatah, Haneesya kata dia baru sahaja nak bertatih dalam dunia lakonan jadi gelaran artis sendu itu tak sesuai untuknya.


"Bagi saya, panggilan artis sendu tidak sesuai untuk saya, malah sedikitpun tidak terasa dengan panggilan yang diberi. Saya baru sahaja bertapak dalam industri seni, berapa kerat sangat drama yang dibintangi, jadi ia bukanlah gelaran yang sesuai ditujukan kepada saya. Lainlah, jika sudah lama saya berlakon," katanya kepada BH Online.

Sebenarnya dari umur 9 tahun Haneesya dah memulakan kerjaya seni tapi entah mana silapnya dia kini semakin kurang mendapat tawaran berlakon.



"Saya meminati dunia lakonan hingga sanggup mengikuti kelas seni. Cuma, rezeki belum menyebelahi biarpun saya memenangi ABPBH, tahun lalu. Semakin kurang tawaran lakonan diterima. Mungkin produser takut saya meletakkan harga tinggi, tetapi saya tak mungkin bersikap sedemikian kerana saya tahu siapa diri saya.

"Bagaimanapun, saya bersyukur rezeki dalam dunia peragaan masih tidak berhenti. Begitu juga ulasan produk, jadi melalui dua sumber inilah saya meraih pendapatan menanggung keluarga. Saya berlakon bukan disebabkan duit, tetapi minat yang mendalam pada lakonan," tambahnya.



Walaupun banyak kontroversi yang melanda dirinya, Haneesya positif untuk menjaga nama dan kerjayanya.

"Jujurnya, saya mengalami kejutan budaya apabila menjadi cemuhan masyarakat pada peringkat awal dahulu. Kini, saya cuba belajar untuk terbuka dalam menerima kritikan. Bagaimanapun, ia bukan sesuatu yang mudah. Sakit sangat apabila dikritik, tetapi tidak mudah menutup mulut netizen.

"Kebanyakan kontroversi yang berlaku wujud secara tidak disengajakan. Sedikit kesalahan yang dilakukan, netizen suka membesarkannya hingga menjadi tular. Saya tak mahu menoleh ke belakang lagi, saya mahu mengurangkan kontroversi dan fokus kerja serta produk yang bakal dihasilkan," tambahnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 45
Komen

Previous : 11 Tahun Impi Tubuh Langsing, Zulin Aziz Nak Lancar Produk Pengganti Makanan?

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote AppropriateNick 30-7-2020 12:54 AM
seemylevel? replied at 24-7-2020 05:23 PM
sendu ke sampah negro ni

no offense to her skin color

ya Allah sampai hina warna kulit ciptaan Allah. aku hina dayang pun senandung jek takde sampai cenggitu sekali

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 24-7-2020 05:02 PM
sendu sesendu2nya..
Quote minguk 24-7-2020 05:12 PM
betul la tuuu
Quote Kurex 24-7-2020 05:12 PM
Lepas tu kau kata tak dapat job sebab kau hitam... Guna je la alasan hitam tu sampai ajm
Quote sharlenetexas 24-7-2020 05:13 PM
Stop lah perguna colour card. Netizen dah bosan.
Quote seemylevel? 24-7-2020 05:23 PM
sendu ke sampah negro ni

no offense to her skin color

but

mmg muka dia x cun pun

Quote dua_chzy 24-7-2020 05:36 PM
Akak suka warna kulit sheol.

Quote CitySity 24-7-2020 05:57 PM
Unique in her own way.
Quote lattehazelnut 24-7-2020 06:15 PM
Kurex: Lepas tu kau kata tak dapat job sebab kau hitam... Guna je la alasan hitam tu sampai ajm

Ada ke pelakon wanita job lebat kulit hitam kat msia?
Quote Mawar91 24-7-2020 06:24 PM
lattehazelnut replied at 24-7-2020 06:15 PM
Ada ke pelakon wanita job lebat kulit hitam kat msia?

Abil tu kategori Tan jugak kan..bnyk je tawaran berlakon..tpi yela bertiang2 kot Abil tu depan Haneesya ni..MMG x layak la nak compare Abil nagn die
Quote BicaraHatiku 24-7-2020 06:29 PM
Edited by BicaraHatiku at 24-7-2020 06:32 PM

Attitude problem sapo nk upah ko? Risiko kalu ambik org byk masaalah ni takut drama warga tanah jawi boikot. Mmg sendu pon tu dah mmg sudah terang lagi bertorch light!
Quote djzara81 24-7-2020 06:38 PM
Salah diri sendiri sbb tak pandai market yourself. Skin color issue is so yesterday. Tgk Dayang, Azah Aziz, Abil, Ning just to name a few. Marketable, sustainable & successful in their own career.
Quote ikanmasin 24-7-2020 06:45 PM
yg sll buat masalah tu ko bukan org lain.ko sendiri yg mencipta masalah pastu asyik2 kata sbb ko hitam..minta simpati tak laku dah skrg ni..
Quote RatuDunia94 24-7-2020 07:24 PM
Black lives matter kekdahnyaaa
Quote kivio 24-7-2020 07:34 PM
LOL takdak x factor kata derektor
Perwatakan tak menarik
(read: tak cantik hehe)
Quote MontanaHannah 24-7-2020 07:36 PM
Muka xde salah apa.Hitam putih pun xde salah apa.

Perangai tu kena jaga.Tutur kata.Meluat pun tahan. Tak suka pun jangan ungkap kata-kata xelok.

Kerja dgn media ko kena bina hubungan yg baik dgn media. Cipta hubungan dengan pihak-pihak producers .Senyum selalu.

Berapa tahun ko xsolat???Muka mcm gurun sahara .Kontang keabsahan.
Quote budakshinchan 24-7-2020 07:49 PM
wutevalah .. ko tetap nampak cantik.. Ko nk belagak ke nk attitude problem ke.. Suka ati ko la dik.. asalkan pandai cari duit.. then enjoy la life ko sampai ko berlaki dan bakalan berhijrah jadi perempuan matang.. let mereka Suka mengutuk Ni sampai bebila mcm tu jugak perangai.. hati busuk muka buruk.. ignore je la.. Bukan depa bagi ko makan..
Quote Knowlee 24-7-2020 08:02 PM
Sebab dia ni boring asyik sibuk main pasal kaler kulit. Mcm dia sorg je dark skin kat Malaysia ni. Indians takde masalah pun. Rilek je jadi artid, tak pernah main hal kulit pun. Dia ni berlebih sgt, sikit sikit brown, sikit sikit dark. Ek eleh...
Quote royaldanish 24-7-2020 08:17 PM
padan muka selalu main kaler kulit sebab tu sendu
dayang..abil..ning..nurul..sarah bini shuib dulu hitam juak
rilek je ada job sebab bijak tak byk kontrobersi
Quote kiah_mai_pulak 24-7-2020 08:18 PM
ooooo dh tu kita nk kena mggelabah teksssss ke tak ni?

Lihat semua komen(45)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top