Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Tawar RM20,000 Tinggalkan BF Rupanya Prank 'Gold Digger' - Netizen Kutuk Produksi

22-7-2020 10:10 AM Komen: 74





Jenaka "Gold digger" sangat digemari oleh 'content creator' di barat sehingga mereka menghasilkan banyak 'prank' tersebut. Ianya diikuti negara lain seperti Malaysia yang diolah mengikut cita rasa penduduk tempatan.

Terbaharu, seorang lelaki bersetuju dengan permintaan sebuah produksi untuk menguji kesetiaan teman wanitanya. Dengan menawarkan RM20,000 kepada wanita tersebut dengan syarat meninggalkan teman lelakinya membuatkan wanita itu 'gelap mata'. 

Namun, apabila diberitahu ianya adalah 'prank' serta lelaki itu tersedar dengan kejujuran pasangannya, keadaan menjadi panas.

Persoalannya, perlukah 'prank' ini dilakukan untuk menguji pasangan? Lebih jijik apabila situasi 'prank' itu menjadi bahan kepada 'content creator' meraih jumlah tontonan yang banyak.





Pelbagai pendapat diutarakan warganet. Masing-masing mempunyai hujah tersendiri. Rata-rata bersetuju supaya wanita itu meninggalkan teman lelakinya kerana jika ada kepercayaan, isu sebegini tidak akan wujud.

Sementelah lagi, situasi wanita itu sendiri yang tidak mempunyai kerja mungkin membuatkan dirinya menerima tawaran menjadi penyanyi dengan nilai RM20,000. 

Jadi, siapa yang bersalah? Lelaki yang tidak percayakan pasangannya atau wanita yang terdesak?


kredit foto : Twitter
Kredit foto : Twitter

Manakala, satu golongan lagi yang percayakan ujian 'gold digger' ini sangat penting untuk menilai kehidupan selepas berkahwin nanti.


Kredit foto : Twitter

Kredit foto : Twitter

Bagaimanapun, ada yang tidak kena apabila ujian sebegini hanya menyasarkan perempuan semata-mata. Mengapa, lelaki tiada yang materialistik? Dan antara sedar atau tidak, ramai yang dipergunakan oleh puak yang dipanggil 'content creator' ini.


Kredit foto : Twitter
Prank 'gold digger' di barat

Jadi, bagaimana? Ada yang percaya dengan permainan 'gold digger' ini? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
3
0
0
Komen: 74
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote adeqbun 28-7-2020 10:13 AM
pastu production leh pulak mcm nak lepas tgn..pttnye pujuk la laki tu kate bg peluang ke ape ke..as if mcm korg lak tuhan nak tau sape setia atau x..ntah2 kalau ofer 2k laki tu dh gelap mata..puihh laaa...anyway mebi mmg korg xde jodoh pon kalau xde benda alah prank ni..move on je la dik..xyah ngan laki sangkak ni...jgn jd gold digger xbermaruah mcm alya iman je sudah

Lain-lain Komen

Quote imransulaiman 22-7-2020 10:16 AM
Kalau aku pun dapat 20k, aku memang terima offer tu. Lepas tu get back semula.. Hihihi
Quote Kurex 22-7-2020 10:29 AM
Makin lama, content twitter dipenuhi sampah
Quote CatMiow 22-7-2020 10:41 AM
Khabar angin mengatakan ada yang lebih dahsyat lagi dari prank.  Sanggup bayar bekas suami asal jadi bini ternama,  prank ni apa la sangat 20k je pun.
{:thief
Quote Fly_over 22-7-2020 10:51 AM
iols pnh tgk skali yg viral sblm ni. youtuber tu mmg jahat bg iols. deyols goda smpi mjadi. bila org tu masuk perangkap deyols pn bsorak. deyols happy la kn boleh teruskan plan dorg tu jd content youtube deyols.. pdhal gelpren tu tciduk kot bf kantoi deyols boleh bsorak kt sblh. goda siap ajak g rmh. bdua dlm rmh. siap nk mandi la suh lelaki tu tunggu. iols yg pmpn pun taw la msti masuk perangkap kalau smpi mcm tu.
Quote husna_amal 22-7-2020 11:01 AM
Bende prank mesti lah menyesal perempuan tu, kalau betul2 takdenya dia menyesal. Apa2 pun budaya prank macam orang barat buat ni jangan lah kita ikut.
Quote EvieWanKenobi 22-7-2020 11:28 AM
perbuatan prank ni dah macam naya orang je..
Quote seri_mawr 22-7-2020 11:34 AM
kalau betul2 dapat 20k...x pelah jugak...ini nan hado 20k nya pyn...

klu betul2 dapat 20k......tinggalkan aje BF sengkek tu.....

Quote AbukRokok 22-7-2020 11:37 AM
batak nak jadi youtuber
konon nti boleh dpt pendapatan pasif 6 angka tiap2 bulan
Quote seri_mawr 22-7-2020 11:38 AM
bodo lah video tu...lelaki tu pun patut kena hadap la klu perempuan tu pilih duit....dah korang yang plan..bodo ke apa..?

poyo sgt la...suh pilih 20k dgn BF sengkek....mmg lah pompuan pilih 20k...klu BF mmg ada2...xdenya dia nak amik 20k tu....

aku pulak geram tgk video cm gini....
Quote annehuda 22-7-2020 11:46 AM
takyah tny pompuan, ko tny laki sendiri kalau diberi kereta tapi syarat tinggalkan awek, CONFIRM kereta jugak yg dipilihnye.

kalau lelaki ni bukan mata duitan, takdela staf pompuan keje kerajaan jadi rebutan pakwe2 sbb bleh support laki wat personal loan kekdahnye
Quote Fly_over 22-7-2020 11:48 AM
walaupun dh sensored muka mangsa prank ni boleh saman x? dah la konon dpt kerja dh siap kerja pn seminggu ttbe prank kerja tu xwujud(kes sblm ni). knon nk dpt 20k skali xdpt.
Quote elzy 22-7-2020 11:53 AM
Acah2 'content creator' padahal batak Followers & adsense YouTube hasil memalukan orang lain.. Diaorg setia atau tidak itu bukan kunci jodoh sampai mati. Semua tu ketentuanNya.

Sugu Pavithra tu relax jer masak kat rumah dapat juga bayaran dari YouTube, itu namanya kalau rezeki x ke mana.  X yah gigih memalukan / merosakkan hubungan orang lain demi menjana income atau jadi famous di social media .
Quote umbut 22-7-2020 12:28 PM
Cer gf prank bf kau. Nyamar jadi pompuan lain nak ngorat. Mesti dia layan punya. Nak uji gf, padahal diri pun sama 2x5
Quote Kerexxx 22-7-2020 12:43 PM
seri_mawr: bodo lah video tu...lelaki tu pun patut kena hadap la klu perempuan tu pilih duit....dah korang yang plan..bodo ke apa..?poyo sgt la...suh pilih 20k d ...


Kann.prank yg sgt2 mengundang..
Perempuan lebih value duit dari jantan taw.....

So make sure chuols berkepok2...
Quote ais_kosong 22-7-2020 12:51 PM
Perlu ke nak malukan orang macam ni.
Gold digger pun dia kikis BF dia ja kan..
Quote RatuDunia94 22-7-2020 12:57 PM
Eh kalau aku pun amik je 20k tu celaka.. sape je nk bg 20k? Serakat jantan yg belum sah jd suami.. bersepah kat luar.. celaka punya jantan.. entah2 ko kalau awek ko prank maen dgn sajet pon ko terima...
Quote dubuk 22-7-2020 12:59 PM
cekcinyee                        
Quote dubuk 22-7-2020 01:01 PM
annehuda replied at 22-7-2020 11:46 AM
takyah tny pompuan, ko tny laki sendiri kalau diberi kereta tapi syarat tinggalkan awek, CONFIRM ker ...

wakakakakakakak         

Quote ~boolean 22-7-2020 01:04 PM
aku dah kata dah youtuber kita sesungguhnya ramai sampah..
sebab tu aku ok saja dengan sugu pavirtha..boleh dia survive dalam longgokan sampah...

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top