Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Tutup Dengan Bantal Je, Fotografi Pra Perkahwinan Berkonsepkan Menyatu Dengan Alam

9-7-2020 10:40 AM Komen: 79

Menyimpan momen-momen bahagia yang dirakamkan dalam gambar perkahwinan adalah impian setiap pasangan mempelai.

Maka, pasangan pengantin atau bakal pengantin sentiasa mencuba untuk tampil unik dan kreatif dalam merealisasikan impian tersebut.

Tampil berbeza, pasangan ini memilih satu konsep yang unik bagi menjayakan photoshot untuk gambar pre-wedding mereka. 

Dengan konsep 'Menyatu Dengan Alam', idea unik ini sememangnya telah menjadi bualan hangat dan mendapat ribuan perkongsian di laman Facebook.


Loading FB Post...


Kredit foto: Fb Dida Market.id

Yang pasti, idea mereka ini mendapat pelbagai kritikan daripada orang ramai. Namun, ada juga yang memuji pasangan ini kerana berani tampil dengan idea yang unik sebegini.

Maklumlah, selain majlis perkahwinan, fotografi perkahwinan antara perkara paling penting dan wajib untuk menyemat kenangan abadi. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
4
0
1
Komen: 79
Komen

Anda Mungkin Meminati

Saya Bangga Dengan Belia Seperti Awak - Jiwa Kental Gadis Kurier Dipuji Warganet
Upin Dan Ipin Bakal Promosi Barangan Buatan Tempatan
Uqasha Senrose Sunting Gambar Pinggul, Sampai Lilin Pun Bengkok
Azhar Sulaiman Bangga- Anak Kembar Lulus Ujian Memandu, Bakal Ambil Lesen Kapal Layar
Siapa Suami Artis Yang Galak Main Tinder Tu?
"Saya Tahu Jaga Batas Pergaulan," -Risteena Munim
Selamba Berbikini, Sajat Makin Kerap Tayang Aset
Macam Spray - Netizen Cair Tengok Lelaki Ini Bersin, Sopan Betul!
Safiey Illias Bakal Buat Pembedahan Kecilkan Pipi Di Klinik Rawatan Rambut?
Nyawa Anak Tergadai Isteri Jalin Hubungan Dengan Dua Lelaki
Bukit Aman Panggil Al Jazeera Minggu Ini
"Sampai Jatuh Anak Bini Orang Tu" - Penunggang Motor Baran Bertindak Luar Batasan
"Bangjat Kembali Mengganas," - PU Amin Gesa Boikot Sajat
Pernah Anggap Macam Adik, A.Aida Harap Mas Khan Insaf
Syukur Diberi Peluang, Fathia Latiff Teruja Masuk Set Penggambaran
Awas! Nak Sambung Belajar Di Australia, Safiey Illias Bakal Jadi Peguam
Belasah, Seret Ibu Sebab Enggan Belikan Motosikal
Tegur Hos TV, Menteri KKMM Dikecam Tak Patriotik Dan 'Double Standard'?
Belasah Anjing Laut Sampai Pengsan Supaya Kanak-kanak Boleh Bergambar
Nenek Protes, Lumur Najis Manusia Pada Buaian
"Kalau Dah Tak Ngam, Jangan Sampai Anak Jadi Mangsa" - Pesan Nourul Depp
"Takkan Jadi Tukang Kebun" - Dikecam Terlalu Sarkastik, Ini Reaksi Khalid Jamlus
Warganet Indonesia Bengang Warisan Batik Dicuri China
Hati Kering! Wanita Selamba Kayuh Basikal Bawa Tong Gas Dalam Raga
Seram, Wanita Dirasuk Dalam Wad Mengaku Iblis
Kelvin Buat Laporan Polis Lepas Terima Ancaman Bunuh Kerana Tempelak PAS
'Spot Internet Paling Stabil' - Bakal Frontliner Kita Temu Duga Bawah Pokok

Komen Terbaru

Quote Mamason 21-7-2020 04:02 PM
Ape nak jadi laaa... geli pulak aku tengok.  Dah kembali ke zaman batu ke xde baju?

Lain-lain Komen

Quote wafeloren 9-7-2020 10:43 AM
Nmpak busuk
Quote prettyuglybabe 9-7-2020 10:47 AM
biasa yang takde rupa la gigih buat gini
Quote Themilo 9-7-2020 10:52 AM
berlipat-lipat lemak tek si jantan..
Quote Boomibulat 9-7-2020 11:05 AM
Patutnya bantal x payah bawak..
Quote insulin 9-7-2020 11:06 AM
Ini semua merepak.
Quote epuepy 9-7-2020 11:08 AM
Mengundang sggtt.. Tp kalo bkn islam, lantak ko la labu.
Quote palmolive 9-7-2020 11:15 AM
jap gi ada hak tiru..tutup ngan batu lesung..menyatu ngan alam dan manusia
Quote coco 9-7-2020 11:18 AM
harap harap lepas ni ada yang buat konsep tutup ngan sayur sayuran plak...
Quote bakingsoda 9-7-2020 11:20 AM
org malaysia ke pon? rasa pakai je tu spender dgn bra disebalik bantal
Quote meow_tompok 9-7-2020 11:25 AM
tak membazir ke buat photoshoot pre-wed? majlis kawin esok buat lagi.

berckp dari pengalaman sendiri, album kawin berabuk jadik tukun dlm almari...  tak cukup photo majlis kawin buat photoshoot kat dlm studio... .semua tu jadik fossil berabuk yg aku sendiri pun malas nak belek. kekuatan ikatan perkahwinan pun bukan dtg dari beberapa album kawin.  nasib baik tak pegi buat video kawin, ujung minggu movie2 online jugak yg aku layan.

jadi adik2, berbelanja berpada-pada bila nak kawin nanti.

Quote GigaMom 9-7-2020 11:25 AM
Yg sedap tamak gigih nak tutup
Yg sedeehh camni pula kemain belanja
{:hero
Quote tipah89 9-7-2020 11:36 AM
dah la hodoh, bodo plak tu
Quote rosasen 9-7-2020 11:37 AM
jgn tunjuk kt malaysia weh.. nnt ada umat meniru
Quote RatuDunia94 9-7-2020 11:43 AM
Serius burokkkkk gila...
Quote KIM.K 9-7-2020 11:44 AM
Sejuk bedi bogel macamtu
Quote Kurex 9-7-2020 11:50 AM
Macam pengantin pompuan kena rogol dgn jantan sindrom down
Quote chinta89 9-7-2020 12:08 PM
nk menyatu dengan alam ke, korang x sabar nk bersatu badan ke.. benda mcm ni x pyh tunjuk bodoh sgt.
Quote chinta89 9-7-2020 12:12 PM
meow_tompok replied at 9-7-2020 11:25 AM
tak membazir ke buat photoshoot pre-wed? majlis kawin esok buat lagi.

berckp dari pengalaman sen ...

majlis iols ambik gmbr kat pelamin je ituun fookus bergambar dengan tetamu, gmbr berdua x de la byk sgt. then xde dh ngn video2 n pre wedd ke, outdoor ke... sb iols fikir bukan 10x sehari nk belek album2 semua. habis2 pun anak cucu je tgk, dh mati nt diorg bukan ade masa nk simpan2 brg moment kawin kita, rmh skg kecik2 diorg pun byk benda nk simpan brg sdiri sudahnya buang jgk la brg2 tu kekdahnya.

kecuali kita ni kerabat2 ke, ada la jgk tukang nak jaga gmbr kenangan kita utk tatapan generasi akan dtg. kalau kita bukan sesapa, usahlah nk ngade2 perabihkan duit ikut style org skg semua nk gah2. agitchuw komen aku yg spesies x suka membazir ni kih3
Quote kaoru44 9-7-2020 12:15 PM
Boleh x kalau nk tayang2..biar bdn tu sedap skit org memandang..ni..

Lihat semua komen(79)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top