Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Jangan Lucahkan Upin Ipin! - Netizen Gesa Les Copaque Ambil Tindakan Undang-undang

3-7-2020 10:40 AM Komen: 19

'Betul, betul, betul!' Dengar sahaja dialog ini pasti kita terus terbayang dua kanak-kanak kembar Upin Ipin yang merupakan watak utama animasi Upin dan Ipin.

Animasi ini kini popular di India, Singapura, Indonesia, Filipina dan beberapa negara Asia yang lain. 

Namun, agak menyedihkan. Usai popular sejak 2016, ada pihak tidak bertanggungjawab telah melucahkan animasi ini sama ada dalam bentuk video dan memes

Perkara ini sudah menjadi tular dan disuarakan kembali oleh penceramah motivasi terkenal, Akhi Fairuz Al-Jengkawi menerusi laman Twitter beliau.



Perkara ini sudah berlarutan agak lama dan video atau memes mengenainya semakin banyak dihasilkan. Namun setakat ini, difahamkan tiada tindakan diambil pihak Les Copaque terhadap pelaku-pelaku ini.

Rata-rata netizen berasa lega kerana akhirnya perkara ini disuarakan. Yalah, siapa tak ralat apabila animasi kebanggaan kita disabotaj sedemikian rupa.


Sedih tengok cerita zaman kanak-kanak jadi bahan lucah dan fitnah sebegini

Versi lucah dapat berbelas juta views



Les Copaque boleh saman tak?

Upin Ipin anak Kak Ros?


Kredit foto: Twitter Akhi

Upin Ipin hanyalah watak animasi sahaja. Pelik juga kenapa wujud pelbagai video dan memes jelik untuk watak animasi yang comel ini.

Harap pihak Les Copaque mengambil tindakan undang-undang terhadap pelaku yang mensabotaj animasi Upin Ipin ini.  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 19
Komen

Anda Mungkin Meminati

Hawa Rizwana Dengan Zizan Razak Ada Apa-Apa Ke?
Sejak Menduda, Alha Alfa Terima Gangguan Mesej Pelik, Jampi, Ayat Mantera
Che Ta Berkerusi Roda Angkara Pelakon Tambahan
Tiga Bulan Tiada Job, Sufian Suhaimi Tumpu Jual Bantal Zikir
Muflis? Boy Iman Mampu Gelak Je
Amyza Tuntut Peguam Anju Mohon Maaf, Ganti Rugi RM5 Juta
Wanita Panggil Abang Bomba Keluarkan Subang Tersangkut Di Hidung
Wanita Terlepas Stesen Bas Sebab Tertidur Rampas Stereng
Cristiano Ronaldo Ucap Selamat Hari Lahir Kepada TMJ
Kekalkan Tan Sri Mohamad Ariff, Webinar Siri 2 Malam Ini
Bunuh Diri Lepas Cekik Isteri Kerana Marahkan Mentua
"Rasa Macam Perlu, Tapi Sesuai Ke?" - Shuib Pertimbang Gelaran Datuk
Buat 10 Kerja Dalam Satu Masa? Elfira Pilih Tutup Kafe Lepas 5 Tahun Dibuka
"Tak Sangka Budak 12 Tahun Macam Saya Dah Boleh Beli Vellfire" - Alyssa
"Saya Muslim, Tahu Jaga Iman" - Harith Iskander
"Takkan Tak Tahu" Didi & Friends Makin Popular, Boleh Lawan "Mengantuknya Mumia"?
Bimbang 'Pergi' Dalam Keadaan Tak Aman Dan Kesal, Fynn Jamal Mohon Maaf
Isteri Boleh Ganti Tapi Anak Tidak, Sharnaaz Gembira Dah Tiada Halangan Jumpa Jebat
Penganggur Mengamuk Nak Tikam Ibu
Yusof Haslam Dilantik Lagi Pantau SPRM? Macam Sarkas! - Warganet
Ni Mesti Training Masa Mandi - Netizen Terhibur Aksi Kanak-kanak Goreng Telur
Hati Kering! Wanita Selamba Kayuh Basikal Bawa Tong Gas Dalam Raga
Wanita Bengang Bakal Suami Nak Kongsi Duit Hantaran Buat Majlis Belah Lelaki
'Spot Internet Paling Stabil' - Bakal Frontliner Kita Temu Duga Bawah Pokok
Sebak Kenang Jasa Frontliners, Sultan Nazrin Berdiri Tepuk Tangan Tanda Penghargaan
Lupa Ikrar Jatuhkan Kerajaan Kleptokrat, Bersatu Akan Hancur! - Tun M

Komen Terbaru

Quote crazybeach 8-7-2020 07:07 AM
meanwhile music video nicki hanat ariana venti yang menyeksi bagai boleh pulak ko bagi anak tengok?

Lain-lain Komen

Quote Supersirap 3-7-2020 10:45 AM
Harap mereka yang melakukan perkara yang tidak bermoral ini ditangkap oleh pihak berkuasa
Quote Kurex 3-7-2020 10:48 AM
Ni mesti madlipz tu kan
Quote Normabaru 3-7-2020 11:01 AM
Seriously semua benda nk jadi content u tuber?

Katun pon blh bawak gaduh...saman senyap2 dah la.. muahahahaha
Quote unguaurora 3-7-2020 11:03 AM
Supersirap: Harap mereka yang melakukan perkara yang tidak bermoral ini ditangkap oleh pihak berkuasa


Org indon mmg xde life kot. Pasal kartun je pun nak berkonspirasi  bagai
Quote rogayahtop 3-7-2020 11:07 AM
Les copaque tak sebodoh mamusia bodoh yg sanggup tgk video bodoh semata2 nak buat tweet bodoh

batman robin cinderella snow white semua tu ada porn parody. macam baru hidup setaun dua ada internet budak2 bongok ni.

Quote husna_amal 3-7-2020 11:08 AM
kartun budak2 pun diorang nak dilucahkan.
Quote dubuk 3-7-2020 03:24 PM
las kopek tu kan kopek..
Quote awanysss 3-7-2020 03:53 PM
anak sedara aku pernah tgk video kat youtube pastu aku nmpk yg video2 suggestion kat bawah tu, barbie tgh kangkang nak beranak.. siel betul..
Quote MadameOnion 3-7-2020 04:16 PM
banyak yg buat video pelik2 ni dari negara seberang yg terbukti gagal total..aku kena tapis bebetul kalau anak kat tengok upin ipin kat youtube...ada satu video tu tajuk "kak ros hamil anak tok dalang"
Quote Fairy88 4-7-2020 01:04 AM
kartun budak2 pun diorang nak dilucahkan.. sllu dari seberang yg buat kerja2 bgini..
Quote RatuDunia94 4-7-2020 12:03 PM
awanysss: anak sedara aku pernah tgk video kat youtube pastu aku nmpk yg video2 suggestion kat bawah tu, barbie tgh kangkang nak beranak.. siel betul..


Kalau nk buka youtube utk budak2 guna youtube kids
Quote damsel_fiji 4-7-2020 09:25 PM
MadameOnion replied at 3-7-2020 04:16 PM
banyak yg buat video pelik2 ni dari negara seberang yg terbukti gagal total..aku kena tapis bebetul  ...

astaga..liarnya imaginasi ummah seberang
Quote Xim 5-7-2020 01:06 AM
Kurex replied at 3-7-2020 10:48 AM
Ni mesti madlipz tu kan

Bkn la kurex....yg ni mmg lucah gile...aiols pernah trbace tajuk kak ros hamil anak tok dalang....x sanggup nk tekan play....ade video lain plak trtgk haritu kak ros bukak baju kalau x slp....gile la leluhur ni....
Quote Kurex 5-7-2020 06:49 AM
Xim replied at 5-7-2020 01:06 AM
Bkn la kurex....yg ni mmg lucah gile...aiols pernah trbace tajuk kak ros hamil anak tok dalang.... ...

Leluhur punya kerja ke???
Quote Xim 5-7-2020 11:06 AM
Kurex replied at 5-7-2020 06:49 AM
Leluhur punya kerja ke???

Yeah ....sape lg kan....
Quote LadyCarefree 5-7-2020 03:09 PM
rogayahtop replied at 3-7-2020 10:07 AM
Les copaque tak sebodoh mamusia bodoh yg sanggup tgk video bodoh semata2 nak buat tweet bodoh

ba ...

Exactly. Semua pun ada. Which means kalau ada, popularlah tu LOL
Quote supernaturalee 6-7-2020 02:59 PM
Report pd YouTube admin
Mntk turunkn dr terus2an tersiar
Quote Miszaien 8-7-2020 04:40 AM
Mohon upin ipin terpelihara untuk tontonan anak2 kita
Quote crazybeach 8-7-2020 07:07 AM
meanwhile music video nicki hanat ariana venti yang menyeksi bagai boleh pulak ko bagi anak tengok?

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top