Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Hi Fynn Jamal, Mungkin Salah Saya Sebab..." - Gadis Kongsi Jadi Mangsa Masa 6 Tahun

Oleh: LilRose|28-6-2020 10:43 AM Komen: 43
Jika Fynn Jamal menyalahkan wanita seolah-olah menjadi penyebab kepada gangguan seksual, bagaimana dengan mangsa yang masih kanak-kanak?


Kredit foto: IG

Adakah menjadi salah kanak-kanak yang masih suci tidak tahu apa-apa hingga menjadi mangsa pedo?

Lantaran itu, seorang pengguna Twitter memberanikan diri berkongsi sejarah hitamnya menjadi mangsa gangguan seksual bapa saudara sendiri kepada umum.

Difahamkan, gadis dengan nama akaun Min itu memaklumkan ketika kejadian dia baru berusia enam tahun, manakala pelaku berusia 20 tahun.


Kredit foto: Twitter

"Saya belum bertudung ketika berusia enam tahun dan mungkin juga faktor perangai saya yang kebudak-budakan sewaktu itu yang 'trigger' pakcik untuk berbuat sedemikian," katanya.


Kredit foto: Twitter

Apa pula kata Fynn Jamal untuk pertahan diri daripada terus dikecam? - CARI


 
Kredit foto: IG


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 43
Komen

Anda Mungkin Meminati

"Tak Semua Budak Sekolah Tak Guna"- Jawapan Jujur Pelajar Ini Buat Netizen Terhibur
Potong Telinga Isteri Sebab Tak Masak
Salahkan Penampilan Wanita Dalam Isu Rogol, Fynn Jamal Cetus Kemarahan Warganet
Takut Orang Ingat Cari Publisiti, Fathia Latiff Doa Tak Buka Tudung Lagi
3 Bulan Ali XPDC Tak Lena Tidur Sakit melecur Disambar Api
Polis Jumpa Mayat Datuk Seri Diculik
Remaja Dituduh Pedo Gara-gara Ciapan 'Assalamualaikum, Bismillah'
Tikam Doktor Sebab Gagal Rawat Mati Pucuk
75% Rakyat Malaysia Tiada Simpanan RM1,000, Susah Sangat Ke Nak Ikat Perut?
Linda Rafar Akhirnya Saman Dr Rusyaini RM1 Juta
Lebih 3 Ribu Janda Baru Di Bandung Akibat Covid, Kerajaan Digesa Bantu Ekonomi Mereka
Caprice Akui Stres Debat Dengan Fynn Jamal
Jual Air Wuduk 'Ori' Online
"Kenapa Nak Payung Industri Muzik? Jangan Tambah Beban Tak Tergalas" - Bront Palarae
Warga Emas Ambil Ubat Penguat Tenaga Batin Rogol Anak Tiri
'Dukun' Mabuk Bakar Kemenyan Sebelum Rogol Janda
"Macam Otak Manusia!" - Gordon Ramsay Kata, Tiada Buah Lebih Busuk Dari Durian
Isu Rogol Makin Serius, Bekas Penagih Kongsi Ilmu Jalanan Tundukkan Penyerang
Guna Patung Dewa Sebagai Props, Blackpink Dikecam Hina Agama Hindu
"Pakai Tudung Pun Hati Hitam Busuk!" - Kongsi Cara Bunuh Anjing, Kegilaan Apa Ni?
Anti-Vax Buat Hal Lagi! Tentang PKPB, Tuduh Pakai PPE Untuk Bergambar Je
Cristiano Ronaldo Ucap Selamat Hari Lahir Kepada TMJ
Pelbagai Warna Dan Corak , Baju Menteri Disamakan Dengan Hidangan Popular!
Nanti Mereka Kata Baju Macam Air Horlicks Pula" - Ismail Sabri 'Redo' Ke Tu?
Belum Rasa Mukjizat al-Quran, PITAS Tawar Pengajian Tahfiz Kepada Siti Kasim

Komen Terbaru

Quote eyansss 2-7-2020 06:23 PM
clarizsa replied at 2-7-2020 06:21 PM
Oh
I pun benci ppuan tu
Oklah klu cmtu i setuju je gelaran anak haram tu ditujukan kat dia

yup...  tu kata nama khas untuk betina jalang tu!  dah la ko malukan anak2 yang tak berdosa, pastu sekarang ni ko menyalahkan perempuan yang jadi mangsa kerakusan jantan lahanat...  bodo ping ni...  hanya kerana laki dia menjalang sana sini, habis perempuan yang dia salahkan...  bangang abadi betina ni...

Lain-lain Komen

Quote bondeh 28-6-2020 11:01 AM
Twitter..... berani2 reveal nama... nanti kena buka kes plak walaupun dah 20 tahun... ehhh
Quote nazzse 28-6-2020 11:04 AM
Hurmmm nexttt
Quote Nana_Man 28-6-2020 11:10 AM
Fynn jamal... effff u... tu jer nk ckp...
Quote Acikgomen 28-6-2020 11:25 AM
bondeh replied at 28-6-2020 11:01 AM
Twitter..... berani2 reveal nama... nanti kena buka kes plak walaupun dah 20 tahun... ehhh

Bukak je. 10 thn 20 thn hatta 50 thn lepas pun, mangsa berhak me dpt pembelaan. Trauma tu sepanjang hayat bagi mangsa. Babi lah nak biar pemangsa aman2 ja, dgn alasan sudah tobat
Quote bondeh 28-6-2020 11:32 AM
Acikgomen replied at 28-6-2020 11:25 AM
Bukak je. 10 thn 20 thn hatta 50 thn lepas pun, mangsa berhak me dpt pembelaan. Trauma tu sepanjan ...

Itu maksud meolls... walaupun kes sudah 20 tahun kan.. same case macam arwah abang tak dpt pembelaan sbb family macam taknak panjangkan kes... kawan dia memandu berbahaya menyebabkan 2 kematian sorang koma dlm satu kereta... dah nak 25 tahun tapi family masing2 anggap ajal dan redho sajorkkkk
Quote RatuDunia94 28-6-2020 11:32 AM
Sepatutnya adik tu reveal sekali muka pakcik yg perangai syaitan tu.. x adik ko buka aib ko sorang dik tp aib pakcik ko tersimpan rapi..

Tp fyn jamal.. go fuck yourself lah..
Quote bakingsoda 28-6-2020 12:15 PM
bukan penjilat kokspin tapi yg tanya soalan pon bodo jugak. salah satu penyumbang =/= mangsa. perogol asal ada peluang dia peduli hape sama ke tak dgn yg menayang, kalau berlitup pon bolek dirobek. aku dah lama cakap jate tino kena seiring la jaga bahagian masing2, perempuan jaga kehormatan laki jaga mata. tapi yg tino "my body my rulesss" jgn meroyan kalau jate pon rasa "my eyes my rulesss as well". ko rasa hak kau utk berbogel depan public, orang lain pon rasa hak dia la nak tengok ape yg dihidang kat public. menayang tu tak beza mana pon dgn iklan, tinggi pengaruh. contoh kalau kau tak tgk iklan makanan pon mmg akan lapar jugak tapi bila tgk iklan kfc ke pizza ke atau lalu iklan makanan kat fb dan2 tu jugak nak gi cari makanan, kadang2 tak lapar pon tiber rasa lapar.
Quote Knowlee 28-6-2020 01:55 PM
Fynn Jamal ni diam aje la... Kalau nak bercakap juga, biarlah yang sepatutnya. Ini asyik mengundang amarah orang saja.
Quote Sazida 28-6-2020 02:00 PM
Apsal semua taksub dgn fynjamal ni ek?
Quote slipar_jepon 28-6-2020 02:17 PM
kecoh amat bende ni kat twitter. siap buat live dgn caprice lagi. tngok kejap je sbb takleh go dgn caprice ckp melayu pastu bunyi slang fynn fynn dah2 ler bg fatwa ko tu..acah agamawan je ko ni. meluat aku. aritu senyap elok je..ni berbunyi lagi ko ek
Quote Acikgomen 28-6-2020 02:36 PM
bakingsoda replied at 28-6-2020 12:15 PM
bukan penjilat kokspin tapi yg tanya soalan pon bodo jugak. salah satu penyumbang =/= mangsa. perogo ...

Acik tak rasa ada org tanya, kokspin as usual delusyenel
Sendiri post soklan utk diri sendiri jawap
Quote GigaMom 28-6-2020 02:50 PM
RatuDunia94: Sepatutnya adik tu reveal sekali muka pakcik yg perangai syaitan tu.. x adik ko buka aib ko sorang dik tp aib pakcik ko tersimpan rapi..Tp fyn jamal.. ...


Dia umur 6 tahun
Pacik umur 20 tahun
Pandai2 la pasangan masing2 family tu nk cek curiga pasangan masing2
Adik lelaki mak atau ayah budak ni

Harap2 anak2 pacik baca twitter
Quote Zaien 28-6-2020 05:48 PM
fynn go F urself! acah2 jela ko
Quote Potato_kering 28-6-2020 09:32 PM
Satu je nk tya, kenapa dia susah nak salahkan perogol? Something fishy disitu. Kalau yg dewasa dia kata salah dorang, punca. Kalau budak, dia kata dugaan. So bila masa dia nk salahkan perogol yg berpandukan hati binatang dan nafsu. Laki dia perogol jugak ke. Tu je yg i fikir.
Quote epuepy 28-6-2020 11:58 PM
Dia ni rasa nye spesis yg try nk lawan arus. Paham X trauma kena rogol tanpa kerelaan ko.

Dia ptot salahkan si perogol. Kalo nk educate, educate si bangang yg x bole nk control kon**k diorg!

Quote bedahmulutpuaka 29-6-2020 01:00 AM
Fynn ni bodo..

aku dulu kene raba dengan stranger yg naik motor.. aku time tu baru darjah 4 kot, naik basikal nk pergi sekolah.. Mujurlah x jauh dari aku ade sekumpulan budak2 naik basikal juga..

Trauma..ingat.. sampai sekarang.. Sebab tu aku sangat jaga anak anak aku.. keluar dengan orang pon aku x bagi.. aku takot jd mcm aku rase..
Quote Melopan 29-6-2020 01:03 AM
Nak cakap benda nie xpayah letak  kesalahan pd satu pihak....mungkin dia boleh cite kan statistik or example case2 yg the main factors mangsa di rogol kerna main filter or perogol rogol mangsa sbb trigger they picture or vid from social media...
Quote dani-rox 29-6-2020 02:29 AM
boleh tak tampar seseorg itu sbb dia bodoh? ai iz kenot dgn kebodohan yg begitu menjolok mata ya, sgt mengundang.

Quote elzy 29-6-2020 07:55 AM
Kesian kepada mangsa, trauma seumur hidup..
Ramai yang memendam rasa daripada bercerita sebab penerimaan orang lain berbeza..
Dah la ada sejarah hitam, konon nak kongsi dengan pihak ketiga dengan harapan dapat heal perasaan terpendam tetapi kecaman yang diterima. Serba-serbi rasa bersalah..

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top