Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Pavithra Dah Minta Maaf, Sugu Akan Betulkan Kenyataan" - Anim Ezati

21-6-2020 08:15 AM|Oleh: LilRose| Komen: 121

Kredit foto: YouTube

Kecoh rakyat Malaysia mempertahankan pasangan trending Sugu Pavithra berhubung isu meminta bayaran RM10,000 bagi program masakan selama satu jam.

Enggan bediam diri dihentam warga maya, pengacara Anim Ezati Rizki, 28, tampil menjelaskan perkara sebenar.


Kredit foto: IG

Dia mengesahkan ada menghubungi pasangan terbabit untuk syarikat miliknya, namun menafikan bahawa dia bukan dari stesen televisyen seperti didakwa dan menegaskan tidak pernah memaksa mereka untuk menerima tawaran berkenaan.

Berikut adalah penjelasannya lebih terperinci mengenai kejadian ketika menghubungi Youtuber masakan itu.


Kredit foto: IG Story

Lantaran itu, Pavithra meminta maaf padanya dan berkata, suaminya Sugu akan membetulkan semula kenyataannya.


Kredit foto: IG Story

"Stesen tv yang nak shoot dia dengan I adalah dua entiti berbeza. Dia keliru tentang itu. Itu saja. Jangan marah-marah lagi," ujarnya di Insta Story. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
0
0
Komen: 121
Komen

Previous : "Dulu Bising Kata Saya Memandai" - Da'i Wan Gembira Lathi Challenge Diharamkan

Next       : Macam Model! Ini Ke Pavithra Lepas Disolek?

Mak Ai, Nak Panjat Bukit Broga Pun Beratur? Nak Jadi Kluster Broga Ke?
Tak Tahan Tengok Rakan Sekerja Salin Baju
Ambil Masa 5 Tahun Untuk Move On, Fathia Doakan Aiman Dan Zahirah Bahagia
"Dulu Bising Kata Saya Memandai" - Da'i Wan Gembira Lathi Challenge Diharamkan
'Macam Level Chef Wan' - Minta Bayaran 10k, Sugu Pavithra Dah Besar Diri?
Anak Jatuh Katil, Elfira Loy Rasa Diri Tak Berguna
Tiga Bulan Tak Bekerja, Duit Simpanan Amar Baharin Berkurangan
Syifa Melvin Kongsi Rahsia Murah Rezeki
Rezeki Anak, Fattah Lega Fazura Tak Bersalah
Erma Fatima Sebak Pemuda 'Berdarah' Hadir Temu Duga Lepas Kemalangan
Siasat Siti Kassim Seadilnya, Terima Kasih PDRM - PAS
Sports Toto Membazir Je Sedia Mesin Disinfeksi, Tak Tengok Berita Ke?
Selisih Ajal, Budak 4 Tahun Selamat Jatuh Dari Tingkat 29
"Sudah-sudahlah Di Penghujung Usia Rebut Nama" - Dr Maza Perli Siapa?
Mungkin Sebab Angkat Berat Di Gim, Zain Saidin Kena 'Thinning Disc'
Ramai Gedik Nak Jadi SJW Kenapa? Sampai Korek Cerita Rakyat Jadikan Isu Rasis
Sugu Pavithra Patut Disanjungi - Chef Wan
"Saya Takkan Pernah Buat Macam Tu" - Ansel Elgort Nafi Rogol Gadis 17 Tahun
Padan Muka Merosot! Asyik Ulang Cerita Sama, Baik Tengok Netflix
Jual Isteri Sebab Tak Ada Duit Ke Marah Isteri Curang?
Macam Model! Ini Ke Pavithra Lepas Disolek?
Lepas Empat Tahun Jadi Ibu Tunggal, Dira Abu Zahar Nikahi Ahli Perniagaan
Penat Masak Tapi Eina Azman Tetap Minta Maaf Pada Peminat
"Ini Untuk Kita, Sayang" - Ulang Tahun Pertama, Risteena Dapat Audi Dari Isa Khan
'Come To Daddy' - Kinah Kongsi Lagi Gambar Seksi Sampai Undang Komen Lucah
Nak Berpantang, Tak Perlu Ikut Cara Tradisional Melayu - Dr Amalina
"Dulu Ramai Kata Dia Akan Kikis Duit Aku Sampai Tinggal Spender" - Mawi
Mat Dan Dihalang Solat Jumaat
Jasmin Hamid Jual Roti Jala Murah Dari Harga Pasaran Pun Jadi Isu?
'Abu Syafiq Nak Sangat Saman? 1 Julai 2020, The Battle Is Real' - Amin Idris
Akma AF Dihentam Netizen Kerana 'Berlagak Diva' Kritik Air Asia
Bimbang 'Pergi' Dalam Keadaan Tak Aman Dan Kesal, Fynn Jamal Mohon Maaf
Awas! Nak Sambung Belajar Di Australia, Safiey Illias Bakal Jadi Peguam

Komen Terbaru

Quote justchu 27-7-2020 01:46 PM
Edited by justchu at 27-7-2020 05:06 PM

so mana peminat2 kipas nak mati 2 ekor ni pegi?

Lain-lain Komen

Quote Kurex 21-6-2020 08:35 AM
Tau nak murah je kau kannnnnnn
Quote sarah82 21-6-2020 08:38 AM
Kesian juga aku kat kedua2 pihak.. Salah faham la maksudnya.
Quote Themilo 21-6-2020 08:50 AM
bullshit. bayar je la kalau itu harganya. dah kau yang hadap sangat nak diorang untuk content youtube kan? esok-esok, royalti youtube tu, kau jugak yang kaut..
Quote kivio 21-6-2020 09:09 AM
Themilo replied at 21-6-2020 08:50 AM
bullshit. bayar je la kalau itu harganya. dah kau yang hadap sangat nak diorang untuk content youtub ...

Tulah.
Agak2 bajet dia berapa?
rm100?
Pastu payment youtube dia sapu semua la forever2 hahaha
Quote zeed 21-6-2020 09:21 AM
Anim tu ckp betul la. Tanya rate. So dia rasa mahal so tak engage la kan..
Quote CatMiow 21-6-2020 09:26 AM
Kesimpulan,  jangan meroyan dalam sosial media sebut2 nama orangnya
Quote becir 21-6-2020 09:38 AM
Bs gila betina ni.. orang marah tindakan dia yg tak professional..dah xmampu xyah upload masuk ig. Saja carik pasal Kan? Esok kalau dia g interview mana2 comp, majikan check soc med kau keluar benda ni, mmg xde can nak dapat keje..melainkan majikan tingtong cam alif shukri or dato Vida Tu..
Quote syadq 21-6-2020 10:05 AM
Kalau tak nak orang salah faham tak payah la post apa-apa. Ko memang saje nak orang kecam.
Quote JohnnyLever 21-6-2020 10:18 AM
padan muka

budak2 tv3 ini muka sahaja lawa

tetapi bimbo macam tiada spm

kau sekolah ke tak?

sampah masyarakat

selebriti tv3 sangkak

see my level?
Quote piro77 21-6-2020 10:25 AM
Anim ni salah dia sebab war-warkan dlm media social dan terang sebut nama, mungkin dia terkejut dan tak sangka diminta rate tu. Kepada Sugu n wife pula perlu dalami teknik PR, atau lantik perunding wakil mereka. Kalau nak tahan lama nama, nak tak nak bahagian PR kena juga jaga . Tambahan pula couple ni terkenal dgn humble, mestilah org tak jangka dorang akan demand tinggi2. Bab2 kerja macam ni janganlah cakap basa-basi macam meminang anak dara orang, nak tolak tapi letak harga tinggi2. Tolak baik-baik, habis2 orang paksa pun lama-lama bosan. Sayang kalau tersilap langkah dan kena sedar akan ada waktu kita tetap memerlukan tempat lain utk berpaut walau sefamous mana kedudukan kita sekarang. Jadi tak rugi bertindak balas baik dgn semua orang  Org offer ajak kerjasama tu pun dah satu rezeki, tapi tolaklah jika tak berpatutan, tak dinafikan akan ada yg ambil kesempatan. Kita baru nak naik, dan jangan nafikan sekelip mata pun kita boleh jatuh. Sorry membebel panjang haha, sbb i rasa couple ni perlu berhati2 kalau nak bertahan lama. Dorang naik secara drastik, banyak benda kena belajar lagi.

Rate tv pula bergantung dioffer utk segmen yg bagaimana. Kalau dijemput utk temuramah lain (biasanya saguhati je, takde letak bayaran), utk content lain (bayaran samada honorarium/ royalti), utk sekadar tetamu cth sekali demo masak shj lain, jika utk satu program pun lain ratenya dll. Jadi kena tahu perkara ni sebelum meletakkan rate.

Btw nak kongsi pengalaman utk rate tv pulak, company i pernah bekerjasama dgn astro, RTM dan Media prima. Paling best bayaran dari RTM, banyak sikit dan cepat.  Masa mula2 dioffer tu kami minta mereka sediakan sebutharga, lepas tu baru kami decide. Tak silap masa tu RM2500 utk setengah jam program (content sahaja), tapi makan/minum depa sediakan sepanjang shooting, tak termasuk sewa lokasi sbb pakai lokasi sendiri bayaran lain. Masa tu bila tanya beberapa orang, ada yg kata rendah dan boleh up lagi, ada yg cakap dah ok. Fikir punya fikir kitorang ambil jalan terima shj, sbb fikir jangka panjang dan ini peluang, walaupun kerja yg patut kami sediakan tu agak banyak dan kira-kira bayaran yg diterima sebulan (4 episod) adalah 10k + 2k (sewa lokasi). Shooting makan masa satu hari utk program 30 minit, mula 7 pagi biasa habis dlm jam 4-5 ptg. Ok kira masih berbaloi. Staf sy sendiri masa tu pakai 4 org. Shooting berjalan utk 1 season (dokumentari 13 episod). Alhamdulillah dari kerjasama sini, program ni ditambah ke musim kedua dan bayaran honorarium bertambah, dan dlm masa sama kami dioffer pula buat rancangan kapsul utk astro. Tak lama lepas tu TV3. Dlm masa sama nama pun berkembang, walhal tak aktif langsung dlm media social. Ini sy kongsi dari sudut bisnes, kita tetap tak nafikan perlu keputusan win-win situation utk kebaikan byk pihak dan jangka panjang. Kesan dari tu banyak lagi keuntungan yg dapat, dari pelbagai arah  Lagi satu ianya bukan semata-mata pasal rate bayaran sahaja, dalam agreement boleh juga kita nak tambah lain2 yang perlu cthnya babitkan royalti dan hakcipta. Jadi tawaran awal tu sangat penting utk membawa kerjasama ke perbincangan seterusnya. Jangan awal-awal lagi dah letak gap. Sekadar kongsi pengalaman dan cadangan buat Sugu & Pavi Moga sukses utk datang
Quote nazzse 21-6-2020 10:47 AM
Tak tengok MHInsbb dia ni la & fedtri
Quote BicaraHatiku 21-6-2020 11:01 AM
Edited by BicaraHatiku at 21-6-2020 11:12 AM

Tak payah la Sugu baik u masak upload youtube je... berejam-rejam tau masuk studio take 1, take 2...cut sane cut sini. Yg kaya stesen TV dan tukang sponsor. Lain la FoodNetwork atau NatGeo People offer u.  Time tu baru ko bukak smua skill yg ada mcm Gordon Ramsey atau Jamie Oliver tu..baru berbaloi
Quote MisXoXo 21-6-2020 11:24 AM
Berlagaknya dia ni..nak juga menang.yg pi up status kenapa eh..aib2 kan org.dia ni mengandung kan..u kan buat keje..kalau tu dh rate harga dia..dahlah .pnc lah..ni mulut murai sangat
Quote Tinot7 21-6-2020 11:31 AM
Dia ni pregnant ke mmg big boned boolat giteww?
Nampak nau lepas kena kecam baru nak acah2 buat baik. Iols speku dia pada asalnya nak jatuhnya sugu, tapi diri sendiri tercyduk sbb org ramai beking sugu.

Yg tulis pjg lebar kat atas tu, dia ke?
Quote tagas 21-6-2020 11:32 AM
dok dendiam tak yah up status merempan bagai kat socmed

created by yahudi laknatullah bleh tak
Quote judicata 21-6-2020 11:33 AM
hak kau nak up status, hak sugu juga nak demand harga berapa.

ko kecoh dlm ig psl rate sugu dah apahal? ko sendiri kata mahal so tanak engage... jadi apa plak hak kau nak tabur pasir dalam nasi dia? kan da jadi satu benda jg mempengaruhi orang lain plak ada berfikiran tak baik pasal sugu, thus orang ingat dia diva sedangkan tujuan dia demand adalah setakat nak let people down gently. bukan mendiva. cara ko aplod status macam dia kerek namati dengan kau.


taik. org macam kau yg suka aplod macam2 komplen dalam IG memang jenis taik.
Quote sonatalady 21-6-2020 11:53 AM
Dugaan buat pasangan sugu.
Lepas ni akan timbul macam2 lg..harap bertabah.
Itu baru sikit.
Kau call..tanya mcm2.nak berurusan...x bole jumpa face to face ke?
Mcm tu ke cara bekerja zaman skg?

Quote LadyCarefree 21-6-2020 12:49 PM
#teamanim

But then it is also Sugu punya right nk letak 10k per hour. Dia nak letak 50k per hour pun ok.

Tp xyah sentap bila orang bagitau rate dia.
Quote LadyCarefree 21-6-2020 12:50 PM
zeed: Anim tu ckp betul la. Tanya rate. So dia rasa mahal so tak engage la kan..



Exactly. Tp memang melampau rate dia. Walau bagaimanapun apa dia nak sentap kalau tu benar rate dia demand.

Lihat semua komen(121)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top