CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Sudah-sudahlah Di Penghujung Usia Rebut Nama" - Dr Maza Perli Siapa?

20-6-2020 02:23 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 10949| Komen: 74

Description: Mufti Perlis Datuk Mohd Asri Zainul Abidin dalam kemas kini di Instagramnya memberi peringatan kepada ahli politik yang masih rakus berebut kuasa.


Mufti Perlis Datuk Mohd Asri Zainul Abidin dalam kemas kini di Instagramnya memberi peringatan kepada ahli politik yang masih rakus berebut kuasa.

Hantaran itu mengingatkan 'seseorang' supaya lebih mendekatkan diri kepada Allah lebih-lebih lagi di penghujung usia.


Foto: IG Dr Maza

"Manusia apabila usia lanjut tanpa ketakwaan, mungkin mengundang banyak masalah kepada manusia lain.

"Maka, sudah-sudahlah di penghujung usia. Sehingga bila ingin merebut nama di dunia fana! Berhentilah! Lazimilah tikar sejadah," tegurnya. - CARI
14

Bagus
9

Marah
13

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (43 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bangcak 20-6-2020 01:17 AM
dr maza perli puak2 pengkhianat amanah rakyat la tu.
nak kata budak2, masing2 dah level atok2 tp sempat lg mengkhianati amanah rakyat.
lazimi la sejadah dari dok rebut konsesi balak, kerusi2 glc, merogol ammah maupon merogol haziq.
Quote anonims 20-6-2020 02:22 AM
Sudah terang lagi bersuluh...
Quote Buritan 20-6-2020 03:07 AM
Bagi aku laa.. setad setad tak payahlaa perli.perli.. sbb u ustad.. harus tunjuk cth yg hmpir kepada akhlak nabi.. aku suke perangai menteri agama yg baru.. nak kuar sepatah ayat pun mcm takut Allah kerat lidah dia...
Quote namr 20-6-2020 06:36 AM
Pak Mufti,cakapla depan muka dorg.jumpa depan2 dn cakap. dorang tu bukannya paham@buat2 takpaham kalo perli gini..nnt kat akhirat Allah tanya tau
Quote CadeFoster 20-6-2020 07:15 AM
"You either to die young as a hero, or live long enough to see yourself become villain"
- Batman, The Dark Knight (2008)
Quote ang_bess 20-6-2020 07:43 AM
Dulu atok panggil mupti pekak..sekarang dia berkias panggil rentua x sedar diri..elok sangat lah korang berdua
Quote highcastle 20-6-2020 07:48 AM
TT boleh bagi link tak bahawa berita ni sahih dari Dr. MAZA...... Cuma nak kepastian.........
Quote blekkep 20-6-2020 07:59 AM
artikel asal xde sebot psl dinosaur rasenyer
Quote jazaa100 20-6-2020 08:21 AM
Buritan replied at 20-6-2020 03:07 AM
Bagi aku laa.. setad setad tak payahlaa perli.perli.. sbb u ustad.. harus tunjuk cth yg hmpir kepada ...

Kannnn.....

Kan dah bgtau...nk sampaikan ilmu jgn nk sindir, perli,etc.....

Takkn tu pun tak tau.....
Quote jas7512 20-6-2020 08:21 AM
highcastle replied at 20-6-2020 07:48 AM
TT boleh bagi link tak bahawa berita ni sahih dari Dr. MAZA...... Cuma nak kepastian.........

Rasa dlm instagram dr maza ni
Quote Buritan 20-6-2020 08:25 AM
jazaa100 replied at 20-6-2020 08:21 AM
Kannnn.....

Kan dah bgtau...nk sampaikan ilmu jgn nk sindir, perli,etc.....

Aku pun tak suke madey tuu.. tp jgnlaa over sgt.. kalo hang pak ustad ngata mcm.ni.. aku yg tarap haus ni ngutuk lg teruklaaa.. yg tua kena hormat jugak..
Quote safriehalim 20-6-2020 08:34 AM
highcastle replied at 20-6-2020 07:48 AM
TT boleh bagi link tak bahawa berita ni sahih dari Dr. MAZA...... Cuma nak kepastian.........

Daripada Instagram Dr Maza
Quote tobby 20-6-2020 08:48 AM
bangcak replied at 20-6-2020 01:17 AM
dr maza perli puak2 pengkhianat amanah rakyat la tu.
nak kata budak2, masing2 dah level atok2 tp se ...

terang2 yg lanjut usia umur satu abad masih berebut nak jadi PM. PM 22 bulan...lepas tu minta 6 bulan  ... lepas tu minta tukar 12 bulan. lama2 tinggal lah satu bulan di langit yang kekal selama2 nya.
Quote tobby 20-6-2020 08:50 AM
jas7512 replied at 20-6-2020 08:21 AM
Rasa dlm instagram dr maza ni

IG official dr maza

https://www.instagram.com/p/CBnya-2Fw6t/?igshid=4w4mfa5cf9fd
Quote highcastle 20-6-2020 08:51 AM

Ok. TQ...... Sebab biasa baca FB Dr. Maza, tak tau pulak dia ada instagram..........
Quote BicaraHatiku 20-6-2020 08:56 AM
Mufti main instagram pas tu membawang jugak. Aduhhh ....
Quote zamzam 20-6-2020 08:56 AM
highcastle replied at 20-6-2020 08:51 AM
Ok. TQ...... Sebab biasa baca FB Dr. Maza, tak tau pulak dia ada instagram..........

Maza ni ustaz millenium tentulah segala socmed dia ada. Bukan zaman  tgna kena pergi kelantan nak dgr apa dia ckp. Keluar tv3 pun xder suara tp oemberita yg ulas.
Quote tobby 20-6-2020 09:04 AM
Rupanya penyakit nyanyuk bagi pemimpin yg terlalu tua mcm ni rupanya.  Rakyat x blh lupa kebodohan  tun meletakkan jawatan PM tanpa berunding dgn pemimpin2 PH,  degil meletak walaupun dinasihati x berbuat demikian oleh YDP agong.   meletakkan jawatan di waktu negara kritikal dgn wabak covid19.  sekarang semua sudah terkawal di bawah Muhyiddin.... tiba2 tun sibuk nak jadi PM semula.  ingat negara ni milik bapak Tun ke?
Quote sarah82 20-6-2020 09:05 AM
Kan lebih baik kalau terus cakap dgn Tun M saja.. Aku tak berapa berkenan ustaz2 yg suka perli2

Lihat semua komen(74)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 01:11 PM GMT+8 , Processed in 0.109386 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top