CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Siasat Siti Kassim Seadilnya, Terima Kasih PDRM - PAS

20-6-2020 11:58 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1763| Komen: 9

Description: PAS berterima kasih kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana membuka kertas siasatan terhadap Siti Kassim berhubung kenyataannya yang disifatkan menyentuh sensitiviti agama, baru-baru ini.
PAS berterima kasih kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana membuka kertas siasatan terhadap Siti Kassim berhubung kenyataannya yang disifatkan menyentuh sensitiviti agama, baru-baru ini.

Memetik Harakah Daily, Ketua Penerangannya, Kamaruzaman Mohamad berkata, pihaknya yakin PDRM akan melakukan siasatan seadilnya terhadap kelancangan peguam dan aktivis berkenaan mengeluarkan kenyataan yang mampu mengancam keharmonian kaum.


Foto: The Star/BH

"PAS berharap perkara yang mengancam kesucian dan kedudukan Islam sebagaimana dijamin oleh perlembagaan perlulah ditangani dengan pantas dan berkesan. Sebagai anggota masyarakat prihatin, tiada ruang kompromi sepatutnya diberikan mana-mana pihak yang cuba mencetuskan keadaan tidak harmoni dalam negara.

"Semoga kesucian agama Islam terus terpelihara dengan lahirnya ramai generasi al-Quran yang baik melalui institusi tahfiz al-Quran. Dan semoga keharmonian kaum yang diamalkan masyarakat Malaysia terus berkekalan dengan berpandukan perlembagaan negara," katanya. - CARI


2

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote axl_bach 19-6-2020 07:51 AM
Semoga keadilan dpt dijalankan dan pesalah dihukum
Quote dodolgemok 19-6-2020 08:04 AM
Bukan ke diberitahu haritu kenyataan acik kassim diputar oleh blog2 murahan babitrooper utk menghentam acik kassim? Semoga beliau beroleh kemenangan besar2 dan saman smpai londeh si pemfitnah tersebut. Amen
Quote Tinot7 19-6-2020 08:54 AM
Biar depa menyiasat..

Sebelum ini, kenyataan Siti Kasim bertajuk 'Pis Way Of Dealing With A Problem’ tular di Facebook dan polis menerima sebanyak 113 laporan polis membabitkan kenyataan itu sebelum siasatan dimulakan pada 27 Mei lalu.
Quote Orix 20-6-2020 12:14 PM
Harap siti kasim saman diorg balik.
Quote dua_chzy 20-6-2020 12:22 PM
Bila ko buat report, memang polis akan bukak kertas siasatan. Nak berterima kasih apanya?
Quote dua_chzy 20-6-2020 12:24 PM
dodolgemok: Bukan ke diberitahu haritu kenyataan acik kassim diputar oleh blog2 murahan babitrooper utk menghentam acik kassim? Semoga beliau beroleh kemenangan b ...


Memang diputar belit jauh menyimpang dari ayat asal sheol oleh lobai2 konon pongpang kuat agama tapi kaki temberang. Dalam kes ini, Siti tu yang tinggi harapan nak menang dan saman malu lobai2 itu kembali.
Quote axl_bach 20-6-2020 12:34 PM
dodolgemok replied at 19-6-2020 08:04 AM
Bukan ke diberitahu haritu kenyataan acik kassim diputar oleh blog2 murahan babitrooper utk menghent ...

Mmg gila bila bantahan dan kecaman dibuat bila rujukan adalah statement third party...nnt jadi mcm kes Mohd Shahrizan vs Tommy Thomas lah, kan main up status menggigil dan ketap bibir marah si Tommy sbb kononnya ex AG tu kata penghina agama/nabi bkn penjenayah dan bleh bagi pandangan...sekali telor masuk kerandut minta maaf sbb status yg dia rujuk dan tular tu fitnah jer, bkn statement ex AG pun
Quote husna_amal 22-6-2020 10:34 AM
harap dapat dakwa kesalahan siti kasim ni.
Quote Fairy88 3-7-2020 04:53 PM
{:laugh {:laugh

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 12:03 PM GMT+8 , Processed in 0.074138 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top