CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Syifa Melvin Kongsi Rahsia Murah Rezeki

20-6-2020 10:09 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6922| Komen: 31|Original author: Oleh: Saiful

Description: Rahsia Syifa Melvin untuk sentiasa dilimpahi rezeki yang luas adalah dengan menjaga hubungan antara Allah dan keluarga.
Rahsia Syifa Melvin untuk sentiasa dilimpahi rezeki yang luas adalah dengan menjaga hubungan antara Allah dan keluarga.

Menerusi perkongsian di Instastorynya, dia berkata, tidak perlu wujud sikap kedekut dalam adik-beradik biarpun mereka berkemampuan.



Foto: IG

Menurut adik kepada aktres Syatilla Melvin ini lagi, dia dan adik-beradik sentiasa bekongsi duit menghadiahkan kereta kepada ibu bapa serta mengubah suai rumah mereka di kampung.

"Kami adik-beradik sepakat nak buat bisnes bersama, pulangan Alhamdullillah sebab Allah mudahkan jalan buat kami. Satu bulan pertama, kami hadiahkan ibu dan ayah sebuah kereta.

"Sebab mereka tak pernah beli kereta baru, mesti second hand. Kira punya kira harga rumah RM65,000 bahagi empat."


Foto: Via mStar Online

Syifa mengakui semasa merancang nak besarkan rumah, duit ada tapi tak banyak sangat dan tak terfikir dan habiskan ke ubah suai rumaht di kampung.

"Tapi, itulah orang kata bila niat kita baik, tambah niat nak selesaikan mak ayah kita, Allah akan buka jalan seluas-luasnya," tambahnya. - CARI


Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Mamisally

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Lengkong 20-6-2020 10:14 AM
Apa yang baik kita boleh ikut

Quote LadyCarefree 20-6-2020 10:28 AM
Cliche giler.
Jual produk timbang kilo regher yahudi kira rezeki berkat la kan? Syukur elhemdolilla
Quote slyfynx 20-6-2020 10:54 AM
Motip upload,
1. Kami beli kete untuk parent.
2. Kami banyak duit.
3. Sile beli produk timbnag kilo kitorang.
Quote bungarose 20-6-2020 10:56 AM
Jual produk timbang kilo tak dikira menipu dalam perniagaan ker
Quote ezacbee 20-6-2020 11:00 AM
Sapalah yang beli produk dorang ni
Quote 234126 20-6-2020 11:08 AM
Dia ni kan kalau perangai tak peghak dan tak bingit, lawa la jugak. Try ubah attitude jadi classy demure boleh la rembat kerabat terus takyah harap pemain bola yg kaya ada expiry date tu.
Quote smeetasmitten 20-6-2020 11:18 AM
Ooo..ingatkan rahsianya ialah cari bf footballer bergaji besar
Quote airmineral 20-6-2020 11:22 AM
tipu dosa tau
berdoalah rezeki yg diterima tu bukan istidraj
Quote cmf_premierleag 20-6-2020 11:38 AM
bukan ke rahsia kami adikberadik ni ialah nikah and kapel dgn org kekaya femes bagai???
Quote KIM.K 20-6-2020 11:42 AM
Ok la statement dia tu. Memang betul pun bila adik beradik bersatu rezeki melimpah
Aku pun dah jemu dengan kes adik beradik berkira ni even I single child
Quote msrosse 20-6-2020 11:47 AM
itu bukannyer rahsia .. itu semua org pun tau .. ke kau baru tau ... sebab tulah ko rasa magic?
Quote Mademoisellee 20-6-2020 12:21 PM
Oh tu ke tips nya. Ingat kena cari lelaki Kaya tadi
Quote Mademoisellee 20-6-2020 12:25 PM
Tapi memang betul pun. Iols ni masih student but rajin jugak la cari duit poket. So bila ada rezeki lebih tu iols akan belanja family makan, tu pun hat biasa biasa ja bukan la makan steak RM3k. Lepas tu nanti tiba tiba rezeki lain masuk. Berganda lagi dari apa yg iols belanja family tu. So yea iols mmg akan sentiasa belanja family first kalau ada rezeki lebih. Next baru fikir nak belanja kawan ke, holiday ke atau shopping
Quote little_sis 20-6-2020 12:36 PM
ok la tu rezeki dia.. dia mampu utk beri tu utk bahagiakan org tua..
Quote HYSB 20-6-2020 01:33 PM
Alah semua nak share lah tips rezeki tak putus sambil sambil boleh meriak ape dia achievement dia, bag lv? Rete alphard?
Quote MadameOnion 20-6-2020 01:38 PM
Muka dia keras..aura evil terserlah
Quote Hannah.Montana 20-6-2020 05:08 PM
LadyCarefree replied at 20-6-2020 10:28 AM
Cliche giler.
Jual produk timbang kilo regher yahudi kira rezeki berkat la kan? Syukur elhemdolilla

baik ko taip helliluja

ko kan bukan Islam.

Ko kafeer.
Quote Hannah.Montana 20-6-2020 05:09 PM
lady care free ni buat hal lagi....dia taip "elhemdolilla'

PENDEKATAN MENGHINA ISLAM.

Amboiii benci sungguh dia pada Melayu dan Islam .
Quote Hannah.Montana 20-6-2020 05:12 PM
Syifa  ni xkaya pun

dia masih berharap menjadi isteri Safawi.

nama mcm kurma yg aku jamah masa buka puasa ramadhan 2020 .

since Day 1 - buka puasa /sahur kurma safawi.

Even Ajwah aku pun xde siapa boleh hantarkan.

rezeki sekadar itu saja.

Padahal aku xpernah nampak kurma lain dalam rumah  selain kurma Ajwah sahaja.

Tahun ni sungguh unik.

Bukan sekadar raya mcm tunggul kayu tp  ujian itu menyaksikan perubahan jati diri.

Lihat semua komen(31)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 01:01 PM GMT+8 , Processed in 2.461199 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top