CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Dulu Bising Kata Saya Memandai" - Da'i Wan Gembira Lathi Challenge Diharamkan

19-6-2020 06:11 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3907| Komen: 13

Description: Gembira betul Da'i Wan Dazrin apabila Mufti Wilayah Persekutuan, Dr Luqman Abdullah tampil dan mengharamkan cabaran 'Lathi Challenge'.
Gembira betul Da'i Wan Dazrin apabila Mufti Wilayah Persekutuan, Dr Luqman Abdullah tampil dan mengharamkan cabaran 'Lathi Challenge'.

Mana tidaknya, sebelum ini pelayar laman sosial berlumba-lumba mengecam kenyataannya yang mendakwa tarian cabaran berkenaan mengandungi unsur syirik.



Kredit foto: FB/YouTube

"Dulu mereka bising saya memandai keluarkan hukum, padahal cuma berikan nasihat. 

"Hari ini, semua yang bising itu diam dan buat-buat tak nampak," tulisnya.

Da'i Wan juga berharap agar semua umat Islam tidak mensia-siakan waktu dengan melakukan perkara tidak berfaedah seperti cabaran yang tular di laman sosial.

Da'i Wan sebelum ini menerima kecaman hebat selepas menggesa orang ramai berhenti daripada melakukan Lathi Challenge kerana khuatir ia mampu mengancam jati diri seorang Muslim.  - CARI 



1

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote diiyanazakaria 19-6-2020 08:18 PM
Samalah mcm kau bila suruh tegur kawan2 dai terus diam xberkutik
Quote JohnnyLever 19-6-2020 08:49 PM
kalau muka tiada cantik

ada buat juga ini lathi challenge

ada naik view video juga kah?
Quote 234126 19-6-2020 09:06 PM
golongan gitu yang berlathi tu nak ke dengar ckp mufti? Kuikuikui
Quote CikNano 19-6-2020 09:35 PM
Muka dah elok jadi manusia pastu nak menjadi setan mmg patutlah diharamkan
Quote sofyayra 19-6-2020 10:00 PM
Dia ni ka kalu post via sosmed, pastu kena bash delete balik. Dakwah gapo gitu, tak firm.
Quote Orix 19-6-2020 10:01 PM
Mmg mcm tu ke rupa syaitan ? {:nose
Quote gideoncross 19-6-2020 10:44 PM
Mcm balas dendam je gaya llaki sorg ni. Da'i & PU main pompuan tu ko brani tegur x?
Quote LadyCarefree 20-6-2020 06:15 AM
Orix: Mmg mcm tu ke rupa syaitan ? {:nose



Khenzssssss. Percayakan muka setan mcam tu ok pulak? Bukankah setan tu hal2 ghaib yg manusia xtercapai akal nk fikir melainkan apa yg tertulis dlam Quran
Quote bulanbulat 20-6-2020 09:02 AM
Diamlah. Bising ja
Quote akuHavocczz 20-6-2020 09:47 AM
it’s not orang cakap kau salah.. Cuma orang mmg menyampah dgn kau. Tu dia suruh kau diam
Quote Melur1 20-6-2020 03:37 PM
"riak menjadikan ibadah tiada nilai"
Quote awenda507 21-6-2020 08:42 PM
Dia jela awk pun..time set2 so called dai pu sume wt  perangai tak berkutik pulak awk ye {:smile
Quote husna_amal 22-6-2020 10:15 AM
mengarut je buat challenge ni semua.

Lihat semua komen(13)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 12:39 PM GMT+8 , Processed in 1.495089 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top