CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Fedtri Yahya Gembira 'Kelas Puitis' Dapat Penghargaan DBP

17-6-2020 06:45 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8141| Komen: 51

Description: Wah, siapa sangka ‘kelas puitis’ yang dianjurkan pengacara Ahmad Fedtri Yahya mendapat perhagaan daripada Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).
Kredit foto: IG Fedtri


Wah, siapa sangka ‘kelas puitis’ yang dianjurkan pengacara Ahmad Fedtri Yahya mendapat perhagaan daripada Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).

Berita gembira itu diumumkan sendiri oleh Fedtri menerusi kicauannya di Twitter selepas dihubungi pihak DBP.

"Mereka hargai usaha 'kelas puitis' yang dibuat secara santai ini," tulisnya.



Kredit foto: Twitter


Difahamkan, Fedtri memulakan kelas berkenaan sejak dua hari lalu dengan memuat naik tangkap layar ayat menggunakan bahasa rojak dan meminta pengguna Twitter menukarkannya kepada ayat puitis.

Katanya, pemenang terpilih akan menerima hadiah dan Fedtri juga meluahkan rasa gembira apabila satu demi satu penaja tampil sebagai sokongan kepada usahanya itu.












Ada yang dah masuk kelas puitis Fedtri ke? - CARI

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 17-6-2020 06:59 PM
Mayapadaaaaaa.....
Quote CauPandin 17-6-2020 07:00 PM
takde ponen masok thread nan hado neh ke??

kosser memasing
Quote Donutfilling 17-6-2020 07:04 PM
Tidur sambil menyah tinja?
Astagaaaa
Quote Donutfilling 17-6-2020 07:06 PM
Bagus idea dia ni
Dr dulu lg nmpk dia fight utk martabatkan bahasa malaysia

Dbp pn bagus notice usaha yg murni mcm ni
Quote JohnnyLever 17-6-2020 07:44 PM
penulis lirik pengacara tv sangkak

dia ingat dia bagus?!

so so je
Quote pencintaABC 17-6-2020 07:52 PM
Aiyoh gigih lah berpuitis bergramatis kat sosmed.
Quote 234126 17-6-2020 08:18 PM
Macam best pulak hhahaha iol dah imagine mcm2 carutan puitis bila baca ayat asal dia bagi tu. suka dia ni, one of ‘keluaran’ tv3 yang bagus.
Quote Donutfilling 17-6-2020 08:46 PM
234126: Macam best pulak hhahaha iol dah imagine mcm2 carutan puitis bila baca ayat asal dia bagi tu. suka dia ni, one of ‘keluaran’ tv3 yang bagus.


Ahahaa i pn rs dia ok
Idea kelas puitis ni pn i bca like enjoy wat
Rare
Tp tgk mcm komen org x suka je?
Ahahaa at least kita sekapal yach
Quote haruslah 17-6-2020 08:54 PM
I suka jer bahasa2 puitis
Tp bla tgk & dgr dia cakap rasa mcm x brp suka, mcm ape tah...try hard? Xtau nk ckp

Lirik lagu dia pon boleh teka
Quote Fettybombom 17-6-2020 08:55 PM
Gud idea,, aku termalu sendiri dgn org yg jaga bahasa ni..
Ajakan yg baik n halus utk sama2 kurangkn carutan dlm berposting
Quote slyfynx 17-6-2020 09:28 PM
JohnnyLever replied at 17-6-2020 07:44 PM
penulis lirik pengacara tv sangkak

dia ingat dia bagus?!

I knew him dari zaman skolah menengah sains kuala selangor lg.
Actually bukan la pandai berbahasa, cuma die suke guna bahasa pinjaman yang orang lain x guna.
Jadi bunyi mcm bijak le.
Lagi suka dgr kalau Munsyi DBP bercakap.
Bahasa simple tp sangat santun.
Mcm En. Chai Loon Guan ke.

BTW, die ni kt skolah dulu ade ego sikit
Quote JohnnyLever 17-6-2020 09:30 PM
slyfynx replied at 17-6-2020 09:28 PM
I knew him dari zaman skolah menengah sains kuala selangor lg.
Actually bukan la pandai berbahasa ...

memang dia dari sekolah lagi sudah keluar itu surat khabar juga bukan?

kalau lihat dari bahasa badan dan juga tutur bahasa

memang ini budak ada perangai diva sedikit encik slyfynx
Quote Lula2 17-6-2020 10:20 PM
Teruknya bahasa budak twitter.
Quote hasniey 17-6-2020 10:43 PM
Dia ni ckpnye mmg puitis kan...ok la.da biat apa yg dia tahu.bdk2 twitter kejenye nak mncarut je.harap2 nnt diorg trmalu sendiri
Quote fishcracker 17-6-2020 10:45 PM
Good job fedtri...iol suka je baca,tapi nak guna tu tak la
Quote beta_carotene 17-6-2020 11:14 PM
Iols suka yerr.... Ni contoh fonen berkualiti tinggi.. Berguna kepada masyarakat ye..

Lirik lgu heols pun sedap2 cuma kekadang jahh overrr
Quote bedahmenjuyah 17-6-2020 11:43 PM
Tadi tertengok fedtri jadi host soal rakyat. Hauknya berbahasa. Untuk rancangan berbahasa malaysia mmg fail. Dia sendiri byk gunakan bahasa inggeris. Tetamu undangan lagi la serba tak kena nampaknya
Quote sok_suci 17-6-2020 11:46 PM
X minat dgn heshe ni. Tringat kt MHI slalu berebut je nk bckp ngan Abby Fana
Quote anggeriklatifah 18-6-2020 12:22 AM
slyfynx replied at 17-6-2020 09:28 PM
I knew him dari zaman skolah menengah sains kuala selangor lg.
Actually bukan la pandai berbahasa ...

Ex kuses ke

Lihat semua komen(51)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 07:51 AM GMT+8 , Processed in 0.064787 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top