CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Hidup Menunjuk, Hutang Tak Nak Bayar"- Ruhainies

17-6-2020 12:57 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 12591| Komen: 56|Original author: Oleh: Saiful

Description: Ruhainies bagi nasihat, kalau nak hidup berkat janganlah berhutang atau terlibat dalam skim menipu orang ramai.
Ruhainies bagi nasihat, kalau nak hidup berkat janganlah berhutang atau terlibat dalam skim menipu orang ramai.

"Satu perkara yang buat kita susah nak berjaya adalah sebab berhutang dengan orang. Jangan berhutang lepas itu susah nak bayar.


"Janganlah pelik pula bila segala usaha susah nak berhasil. Duit banyak pun asyik rasa tak cukup. Kerja pun asyik tak menjadi.


"Langsaikanlah hutang sesama manusia di dunia ini. Asyik menunjuk sana sini tapi hutang orang tak nak bayar. 'Scam' orang sana sini lepas itu menunjuk. 

"Carilah kerja yang halal. Baru berkat," katanya kepada Harian Metro.



Selain itu, amalan bersedekah juga tidak harus diketepikan.

"Dalam dunia ini, kalau nak berjaya mudah. Gembirakan ibu bapa dan banyakkan bersedekah," tambahnya.

Foto: IG
Sebelum itu Ruhainies tentang kisah skim penipuan yang dibongkar di Twitter.

Menurut pelakon ini dia sedih dengan anak muda yang terbabit dalam skim sebegitu. -CARI
2

Bagus
3

Marah
3

Terkejut
3

Sedih
4

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (21 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote JohnnyLever 17-6-2020 01:09 PM
ini budak kurang makan

makan banyak sedikit agar ada isi baru ada cantik juga

Quote Nenasketum 17-6-2020 01:13 PM
Filter lah banyak mana pun, muka dan perangai macam tak siap. Hehehe
Quote elzy 17-6-2020 01:14 PM
Betul la tu tapi nasihat kau tu macam copy paste..
Quote Boomibulat 17-6-2020 01:20 PM
Tggu cercaan @kurex jap lg..           
Quote MeghanK 17-6-2020 01:25 PM
camera murahan apa yang dia pakai sampai biji mata ada red eye begitu
Quote bemyself 17-6-2020 01:26 PM
@Kurex mohon kecam
Quote lasagna 17-6-2020 01:27 PM
kemain statement.. dia ada perli sesape ke? hope xde lah kan..
ayat dia mengundang plak rse hihi.
Quote Kurex 17-6-2020 01:32 PM
Go fuck your self madafaka!!!!!!!!! Bodohhhhh kau sendiri pun sendu la bodoh, ada hati nak nasihatkan orang utk berjaya..  bodoh
Quote TerataiMelur02 17-6-2020 01:35 PM
Makeup kalau tak 5kilo tak sah
Quote bedahmenjuyah 17-6-2020 01:58 PM
Sepul dan gossip sampah beliau. Berkenan betoi dgn budak ruhanis ni
Quote dewi_rina 17-6-2020 02:11 PM
Macam ko lah kan, menunjuk kebahagian dalam media sosial
Berlumba-lumba dengan akak ko nak tunjuk  sape paling bahagia !
Quote Buritan 17-6-2020 02:22 PM
Dia nasihat diti dia ka
Quote prettyuglybabe 17-6-2020 02:23 PM
apa lagi la si kemut ni..
tengok bapak dia muka macam nak patah pinggang..
kesian pulak orang tua tu..
Quote BicaraHatiku 17-6-2020 02:39 PM
Tak makan nasi kandar bersuap lgi kah dlm Perari?  
Quote namieamuro 17-6-2020 02:50 PM
oh ade rupenye chite bru retis kemut...


acu korang adek bradek bcinte dgn marhein biase je dek..
Quote terpaling 17-6-2020 02:56 PM
skali lagi news pasal dia sampah.. psal bakat atau hasil dalam bidang seni takde pn..
Quote tagas 17-6-2020 03:11 PM
kemut sampai putus
Quote husna_amal 17-6-2020 03:27 PM
Ok nasihat yang dia bagi tu boleh diterima. Pasal hutang ni jangan buat main2 ramai dah terkena.
Quote SherryZass 17-6-2020 03:29 PM
Tu dia, dia mai dah. Datang lagi, berita sensasi dan panazzz tentang kemutz oleh sepul menanti cercaan forumers  

Lihat semua komen(56)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 06:51 AM GMT+8 , Processed in 0.080913 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top