CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Linda Rafar Nak Kembali Berlakon, Menyanyi Untuk Tampung Rugi Lepas IG Digodam

14-6-2020 02:20 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 19879| Komen: 109

Description: Linda Rafar memutuskan untuk kembali berlakon dan menerima tawaran menyanyi bagi menampung kerugian dialaminya selepas laman sosial digodam.
Linda Rafar memutuskan untuk kembali berlakon dan menerima tawaran menyanyi bagi menampung kerugian dialaminya selepas laman sosial digodam.

Kata pelakon berusia 41 tahun itu, dia tidak mendambakan populariti kerana semua orang sudah maklum siapa dirinya.



Kredit foto: IG Linda

"Saya rasa tahun ini saya akan terima tawaran berlakon dan menyanyi untuk tampung balik kerugian yang saya alami.

"Saya tak perlukan populariti. Kalau sebut Linda Rafar, semua orang dah tahu jadi saya tak perlukan populariti.

"Tapi, saya terpaksa fikir cara untuk dapatkan balik wang sebanyak itu," katanya kepada mStar.

Akuinya, kejadian tempoh hari menjejaskan pendapatannya dan dia percaya ia adalah ujian daripada Allah.

"Inilah dia satu cabaran dan dugaan. Bak kata Ustaz Ebit Lew, setiap dugaan Allah akan gantikan dengan kegembiraan," ujarnya.




Sebelum ini, Instagram dan Facebook Linda telah digodam dan hilang sekitar 900,000 pengikut Instagram hingga menjejaskan perjanjian duta produk menyebabkannya kerugian kira-kira RM500,000. - CARI

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 14-6-2020 02:28 PM
Anda yakin popularity anda segah dulu?????
Quote sofinamini 14-6-2020 02:29 PM
Iools tak faham . Kot siapa blh explain.  Kalau perjanjian duta product kan , biasanya adalah billboard ke apa ke iklan keeee kenapa bergantung pada personal ig/ laman sosial artis ?
Quote Ashna21 14-6-2020 02:35 PM
sofinamini replied at 14-6-2020 02:29 PM
Iools tak faham . Kot siapa blh explain.  Kalau perjanjian duta product kan , biasanya adalah billbo ...

Untuk influence rasanya based on number of follower
Quote Themilo 14-6-2020 02:40 PM
Kurex replied at 14-6-2020 06:28 AM
Anda yakin popularity anda segah dulu?????

sequeeze me, suara sheols masih lagi gemersik seperti dulu yach.. tak tengok GV5 letcheww.. mohon kak King Kelly berguru dengan acik Linda..
Quote KIM.K 14-6-2020 02:49 PM
Suara sebijik cam muda2 dulu
Goodluck sis
Quote Xim 14-6-2020 02:53 PM
X pancit ke nyanyi tu kak....
Quote innocent_me 14-6-2020 02:55 PM
Allahu..tolong lah jgn menyanyi. tolong!
kalau berlakon meols sokong..
Quote Kurex 14-6-2020 03:14 PM
Themilo replied at 14-6-2020 02:40 PM
sequeeze me, suara sheols masih lagi gemersik seperti dulu yach.. tak tengok GV5 letcheww.. mohon  ...

Mana menghilang uols
Quote sofinamini 14-6-2020 03:18 PM
Ashna21 replied at 14-6-2020 02:35 PM
Untuk influence rasanya based on number of follower

Ohhh gituuu . So figure hilang 500k tu valid la eh ? Sheool nie kan merampan nak saman nurse sepital kerajaan ?
Quote shumil 14-6-2020 03:55 PM
Relevant lagi kah kamu
Quote shumil 14-6-2020 03:55 PM
Relevant lagi kah kamu
Quote Themilo 14-6-2020 04:08 PM

ada sajokk.. cuma takde thread yang mengizinkan untuk meols mencemar duli..
Quote LadyCarefree 14-6-2020 04:12 PM
sofinamini: Ohhh gituuu . So figure hilang 500k tu valid la eh ? Sheool nie kan merampan nak saman nurse sepital kerajaan ?


Idok. Kalau duta produk masa dia lantik memang salah satu kriteria ialah jumlah followers tapi bukan satu tu je criterianya. Dia setakat influencer medsos je kot. And iols benar2 xpercaya dia dibayar 500k & above. Lol sangat. Dia jauhlah nak sampai level retis yg boleh demand bayaran setengah juta.

Secondly, IG memang routinely buat cleansing followers. Bots, followers yg obvious sngat dibeli ie dormant accounts memang IG akan buang. Bila dia canang sampai dekat 1mil followers dia hilang, ni kerja IG lah tu spring cleaning. Menjurus kepada dia beli followers lah kot. Lol.

Dan kalau dia popular sngat semua kenal, apedehal nk suruh balik that 900k followers follow balik. Kalau benar fans, diorang pon akan perasan dan follow balik.


Quote Esel768 14-6-2020 04:15 PM
"Saya tak perlukan populariti. Kalau sebut Linda Rafar, semua orang dah tahu jadi saya tak perlukan populariti.

Wow.. Ai kagum dgn confident level dia
Quote yeos 14-6-2020 04:17 PM
GOOD LUCK jelah sis
Quote Suchi 14-6-2020 04:19 PM
Kiranya dia bayo balik 500k ke guaner?
900 ribu pengikut pun leh jd duta kontrak harga 500k hat retis juta2 pengikut berapa plak laa harga.

Dorang yg ade amik job gini kena la jaga bebetul
Ig tu.
Quote emilyrose 14-6-2020 04:21 PM
LadyCarefree replied at 14-6-2020 04:12 PM
Idok. Kalau duta produk masa dia lantik memang salah satu kriteria ialah jumlah followers tapi b ...

oooo.. tak selamat ler depa depa yg dok beli followers suma ni yer..? sekali instagram buat spring cleaning, menangis ler dorang pastu sabo hackers yg punya angkara..

betul tu, kalau bak kata tuan punya badan diri dia dah cukup dikenali/femes, apa susah nak gain balik followers yg hilang itu..?!
Quote 3480 14-6-2020 04:35 PM
Klu kt aku bole la kot dia kata x perlu popularity.. tp klu bbnu kenai ka dia nih
Tp aku rsa dia masih relevant dlm industry lakonan.. best jgk dia blakon
Nyanyi..
Quote lasagnaklcc 14-6-2020 04:43 PM
Berlakon jadi mak2 mcm fiza elite okay la.

Lihat semua komen(109)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 03:38 PM GMT+8 , Processed in 0.225902 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top