CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Ada Jerawat Ka, Sakit Ka, Janji Depa Untung"-Datin Almy Nadia

14-6-2020 12:10 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 18588| Komen: 100|Original author: Oleh: Saiful

Description: Biasa kita lihat nak buat ulasan mesti kena pakai cantik-cantik dan mengenakan solekan tebal.
Biasa kita lihat nak buat ulasan mesti kena pakai cantik-cantik dan mengenakan solekan tebal.

Namun bukan untuk Datin Almy Nadia kerana dia selesa menjadi dirinya sendiri.


Foto: IG
Apa yang penting katanya adalah cara ulasan dan penyampaian sekali gus meyakinkan pmebeli untuk mendapatkan produk berkenaan.

"Saya jenis sempoi. Saya bukan orang yang kalau nak buat ulasan yang mana kena ada lampu kiri, kanan, atas dan bawah, tak. Kena mekap tebal, tak. Saya menjadi diri sendiri. Memang kadang muka ada jerawat, saya rasa ia tak penting, tapi cara makan dan penyampaian buat orang terliur dan nak beli.Sakit pun saya kena kerja, sebab mereka sudah bayar. Lagi pula mereka ada tarikh tertentu apatah lagi kalau hujung bulan dan mengharapkan orang beli produk mereka. Produk pun tak mahal, semua bawah RM50, jadi mereka perlukan jualan.



"Memang saya selebriti kena cantik sebab nak buat ulasan pada orang. Tapi, untuk cara saya, pakai baju rumah saja. Sepanjang bulan puasa, memang pakai baju kurung. Itu konsep saya yang mana sempoi, ikhlas dari hati dan puaskan hati semua orang. Jadi, apabila orang sudah bayar, saya berasa walaupun sakit, apa jua keadaan saya kena teruskan juga. Cuma macam tempoh hari ketika masuk hospital, saya minta tukar tarikh sebab keadaan saya yang sangat tak mengizinkan," katanya kepada Harian Metro.



Niatnya membuat ulasan produk makanan adalah untuk menolong peniga kecil.

"Saya buat 'review' makanan saja untuk peniaga kecil yang terkesan sejak PKP, tapi kena bantu saya juga bayar token. Bayaran saya tak sampai pun ribuan ringgit. Siapa yang sudah biasa dengan saya, tahu harga saya. Saya cuba bantu menaikkan jualan mereka," tambahnya. -CARI
3

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • MisXoXo


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sarah82 14-6-2020 12:26 PM
Monthcoco ni sedap.
Quote nuhanis 14-6-2020 12:29 PM
Naik jerawat sbb byk pakai produk timbang kilo kott
Quote Bebawang 14-6-2020 12:33 PM
Alasan bila dah tak cantik
Quote cikdilla 14-6-2020 12:50 PM
Semoga murah rezeki tin almy..mmg nampak  sedap sheols review makanan
Quote Esel768 14-6-2020 12:51 PM
For me tu bukan sempoi..tp malas nk bersiap
Quote doubleA 14-6-2020 12:57 PM
Teruk gak nampak jerawat tu
Quote MisXoXo 14-6-2020 01:00 PM
Edited by MisXoXo at 14-6-2020 03:44 PM

Yup..alasan sbb mmg tu dtg dari diri.kalau ada maid 10 pn tp utk sndiri pn malas bersiap xjd jugak.sbb ada sesetengah celeb yg nmpk dr dulu jns kemas,bersiap..rumah pun kemas teratur ja.pasangan pn sa.a bersih..ada yg mmg jns xbersiap..tgk kdg live..rumah pn sepah2..even tpt berjualan pn sepah2.ianya terserlah yg tin ni mmg jns malas bersiap.asalkan boleh dn bg lah alasan jd diri sendiri etc.tgk cth norman memey.xdak maid ya.tp norman kemas..memey kemas..umah bersih walau tgh masak sekalipun.tu mennjkkan mmg memey ni kemas orgnya.tgk sheila rusly..antara yg kemas.cth lain fasha..kalau live..belakang pun comot2 penuh mcm2 atas kabinet.tapi ada maid.pun bg lah alasan kami sempoi orgnya..pd sy sempoi ni bkn alasan pemalas..kita blh sempoi tp dlm konsepnya kemas dan bersih.lglah kita ni bw nama as influencer.mcm tu..jd bnda tu sikap sbnrnya..
Quote 3480 14-6-2020 01:18 PM
Aku rsa tin ni kna pakai tudung br nmpk wangi.. Aku nmpk rambut dia sepah2 serabut sgt.. mungkin tudung bole mmbuatkn penampilan dia lebih kemas. Ni bkn suruh org tu jd muslimah ka apa. Ada org pakai tudung lg ok, ada org x pakai tudung lg ok. Pendapat saja
Quote Anne.W 14-6-2020 01:30 PM
Mmg la kata sedap sebab ko melantak free plus dapat duit lagi.. Haha...Nama je datin tp sengkek.. Siap frame pic pon xbukak2 lg. Podaaahhh!!
Quote Anne.W 14-6-2020 01:32 PM
Esel768: For me tu bukan sempoi..tp malas nk bersiap


Betul.. Review dia mmg mcm ala kadar.. Dgn ank2 kacau. Dgn menjerit2.. Ntahapa2..

Tp rege blh tahan mahal. Nk mkn free je.. Harap2 ada la org hack account dia ni.. Menyampah tgk org buat duit lagu ni
Quote syamzana 14-6-2020 01:39 PM
kerusi makan dia tu pakai sarung ke caner?terlondeh2 tak tegap.cuba tarik dan pin sikit kat blkg.sakit mata iols
Quote shernazz 14-6-2020 02:12 PM
Mont choco neh..sedap ke? Sama cm kek tornado tak?
Quote miss_beku 14-6-2020 02:22 PM
Aku rasa alasan tu cuma utk counter balik diri dia, sbb jadi diri sendiri lah ape lah. Paham tak mcm nak sedapkan hati sdri. Muka dia tu nmpak cam kesan dek produk timbang kati. Watevah lah tin.. rasa dh brp kali baca ayat datin ni bagi tentang job paid review yg dia amik tu. Kalau semua amik sbb byr, jadi tak kira lah sedap ke tak sedap isu nye. Asalkan buat review kisahnye.. {:question
Quote KIM.K 14-6-2020 02:28 PM
Heshe review nampak sedap sebab dia suka buat kerja review. Enjoy komen makanan
Jerawat ni biasanya sebab bilik tak bersih. Pengudaraan kurang. Heshe kena la juga buat bersih..kang kena asma lagi angin nak sweet2 tooth ni
Better toksah la duk review saja, elok hang jadi agen. Taklah pressure atas makan sahaja. Badan besaq tu memang tak selesa, letih, duduk pun krem


Quote Nenasketum 14-6-2020 02:56 PM
Rasa dulu taim belum mula buat review, dia ni rajin tepek foundation. Dah mula buat review, sehari 2-3 kali, malas lah nak tepek foundation. But she natural beauty jugak. Walau berlemuih, gedebab, muka masih sweet.
Quote Suchi 14-6-2020 03:41 PM
Kenapa nak sindir2 org lain yg review dlm keadaan bersiap? Sampai sebut pasal lampu kiri kanan bagai.
Mmg itula cara yg sepatutnya,lighting tu mmg penting.
Ko shooting drama pun ada lighting dan mekap bukan?
Iols kagum dgn mereka yg siap ade bilik/studio khas tuk wat live fb/ig/review atleast ring light tu pun dah ok nampak org tu serius wat kije.
Quote annadonna 14-6-2020 04:05 PM
Aku tak hina org pakai loghat masing2. Tapi ada org kalau dok beriya iya sangat berloghat sana sini nampak kampungan sangat. Kalau audience awak tu seluruh Malaysia ckp bahasa melayu standard cukuplah.
Quote julia5094 14-6-2020 04:21 PM
Apa la kena dengan muka almy ni? Macam pelik pulak. Pakai product yang ada ingredient yang tak dibenarkan ke?

Kesian jugak tengok. Walau apa pun, almy kena la bersiap elok2. Dah orang bayar untuk review kan? Pencahayaam jugak penting ye..baru la makanan tu nampak extra lazat...macam muka orang jugak bila dah kena lighting..flawless semacam..
Quote rosevelvet 14-6-2020 04:29 PM
Korang ngutuk kt sini, rs nye tin mi ada kt porem.

Lihat semua komen(100)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 02:20 PM GMT+8 , Processed in 0.099690 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top