CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Wajah Dikutuk Buruk, Aina Abdul Terpaksa Nyanyi Pakai Pelitup Muka

11-6-2020 01:56 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 26968| Komen: 129|Original author: Oleh: Saiful

Description: Gara-gara wajah dan penampilannya selalu dipertikai, Aina Abdul bertindak memakai pelitu muka ketika menyanyi menerusi laman Instagramnya baru-baru ini.
Gara-gara wajah dan penampilannya selalu dipertikai, Aina Abdul bertindak memakai pelitu muka ketika menyanyi menerusi laman Instagramnya baru-baru ini.

Kata-kata yang kurang enak dari netizen menyebabkan penyanyi ini kurang berkeyakinan menonjolkan wajahnya.


"Saya sering terbaca komen kurang manis dalam laman YouTube, sejak beberapa minggu ini. Mereka mempertikaikan penampilan dan membandingkan saya dengan penyanyi lain.

"Tohmahan dilemparkan menyebabkan saya hilang keyakinan diri hingga tidak mahu menonjolkan wajah. Saya juga merasakan diri seorang yang buruk.

Foto: IG
"Apapun, saya kena tabahkan hati dan terus menyanyi kerana ia menjadi sebahagian kerja mempromosikan lagu sendiri dalam media sosial. Saya terima kecaman hingga malas menunjukkan muka. Bagi mengelak terus dikecam, saya buat keputusan pakai pelitup muka," katanya kepada BH Online.

Bagaimanapun dalam masa yang sama dia terharu bila ada yang memuji kemantapan vokalnya meskipun menyanyi sambil memakai pelitup muka.



"Saya terharu ada peminat memuji dan mengatakan vokal semakin mantap biarpun memakai pelitup muka. Sejujurnya, ia seperti memujuk hati yang terguris ketika kata nista dilemparkan.

"Sebenarnya, saya tiada sebarang formula, sebaliknya hanya menyanyi seperti biasa. Teknik nyanyian masih sama tak kira pakai pelitup muka atau tidak. Ia memerlukan pernafasan yang cukup sebelum melontarkan vokal," tambahnya. -CARI
1

Bagus
2

Marah
4

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (15 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sarah82 11-6-2020 02:06 PM
Kalau rabun mcm mata aku.. Aku faham la.. Kalau kata x cantik.. Tapi aku yg rabun pun nampak cantik saja budak ni... Ka mata netizen ni kena check balik.
Quote Bihungoreng 11-6-2020 02:10 PM
Takpe aina.. amik pengajaran dpd jihan tu.. lelama uols ada duit mesti u lawa.. lawa yg netizen malaysia nak.. yakni putih kulit hasil injek vit c dan muka licin mcm telur hasil tepek merkuri..
Quote Xim 11-6-2020 02:13 PM
Rasenye sblm2 ni kena kutuk sbb fashion hauk je....kalau tgk muke lawa....poyo eh??
Quote kuzaime 11-6-2020 02:24 PM
Apanya yg buruk? Elok aje cukup sifat. Nak kata kulit menggerutu pun x..kot nak dilayan komen2 netizen smpai AJM pun xkan kemana
Quote aijinmisaki 11-6-2020 02:24 PM
Takdelah buruk sangat pun. Siti sarah dulu lagi orang kata macam2. Ke suka play victim macam hanesya hanee tu yang tak habis cerita pasal warna kulit.
Quote kakyungpilah85 11-6-2020 02:24 PM
Lawa je.. Ke saja je cari publisiti ni.. Biasa laa perangai BBNU ni sama je motif eh nak popular
Quote prettyuglybabe 11-6-2020 02:25 PM
who rrr yussss?
cerita macam saja nak create simpati..
i tak rasa orang kutuk muka buruk ke apa..
kalau orang kutuk fashion tu, amik la positif and groom diri supaya lebih presentable sebagai artis..
Quote bluebutter 11-6-2020 02:26 PM
Siannnya dia. Bukan tk cantik. Just bam bam chubby. If chubby free hair tk apa. Nmpk stylo dgn rambut rambut hairdo. Ini awal sgt pakai tudung but join this industry. Mcm mn nk ckp eh, kang ada cakap AA ni tutup auratlah, kenapa nak bagi dia tak pakai tudung ke, bukan, maksudnya,entertainment line mcm ni mmg nk kena ada appearance seiring, (mean gaya stylo mylo), if AA ni jaga diet jaga appearance, sure naik, suara AA ni mmg sedap betul.
Quote hantamal 11-6-2020 02:28 PM
Saja nak up nama ke? Takde la huduh sangat pun...just fashion je hauk ala2 acik..
Quote sharlenetexas 11-6-2020 02:34 PM
Cari style tudung yg sesuai dengan muka bulat sheols tu.
Quote Asdira 11-6-2020 02:46 PM
Yg nyatanya sy tak kenal sape dia ni..
Tgk ok jer..
Cari publisti ke apa?
Quote 234126 11-6-2020 02:50 PM
ok je iol tengok dia ni
Quote kiah_mai_pulak 11-6-2020 03:00 PM
entah lah.. kalau tgk aina abdul selalu tergelak ngekek sbb teringat komen forumer tu ckp muka aafiyah ank ibu persis aina abdul.. hahaa
Quote buragazz 11-6-2020 03:01 PM
Khinzir sangat yang mengata tu
Quote kukukatablog 11-6-2020 03:08 PM
gambar kat atas ni filter uolsss.
skarang ni duit banyak boleh jadi cantik....
Quote KIM.K 11-6-2020 03:09 PM
Jangan sampai gi ubah muka udah la
Bukan senang bab appearance ni tak semua org photogenic
Quote mesmerize 11-6-2020 03:10 PM
tak buruk pun dek muka kau.. cantik n ada manisnya juga.. dah pergi jalani hidup macam orang normal yg lain tak payah nak sorok2 muka.. cuma baju ko yang putih berdarah2 masa AJL aritu kompem buruk
Quote anilanil 11-6-2020 03:11 PM
Hang bukan tak lawa. Hang cuma chubby. Tapi yg obesity pon bole melawa mcm sherry. Masalahnya hang tak confident. Didie alias pakai buruk pon tetap confident deknon...
Quote dewi_rina 11-6-2020 03:15 PM
Kesian nya

Lihat semua komen(129)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 06:53 AM GMT+8 , Processed in 0.073326 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top