CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Tahap Kebersihan Alicia Amin Masak Rendang Dipersoal

11-6-2020 10:16 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 28879| Komen: 201|Original author: Oleh: Saiful

Description: Sekarang ini, ramai selebriti yang berniaga dan Alicia Amin pun tak nak ketinggalan.
Sekarang ini, ramai selebriti yang berniaga dan Alicia Amin pun tak nak ketinggalan.


Tak sangka model dan pelakon ini mempunyai bakat memasak rendang tok.

Melalui Instagram, Alicia mempromosikan produknya. Bagaimanapun videonya sedang memasak rendang menerima kecaman.


Mana tidaknya, ramai yang kurang senang dan mepersoalkan tahap kebersihan dalam menyediakan juadah tersebut.

Bukan sahaja pakaian yang terdedah, kawasan tempat masak pun nampak macam kotor kata mereka.

Foto: IG
"Hairnet, apron, glove tak ada. Suntikan typhoid ambil ke tak ni?" antara komen dari netizen.

Mungkin kecil hati dengan teguran dari netizen, Alicia Amin memuat naik status di IG Story, meluahkan perasaannya tentang tindakan orang di luar sana yang seolah-olah sentiasa mencari kesalahannya.

Alicia juga ada memberi penerangan tentang persoalan ini.


Sekarang ini banyak kes keracunan makanan hingga boleh membawa maut. 

Jadi tidak hairanlah jika netizen risau. Harap Alicia dapat mengambil teguran dengan cara yang positf ya. -CARI

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 11-6-2020 10:20 AM
Kat gambar ni tak nampak pula kawasan memasak dia ni kotor. Netizen ni kalau nak kecam biar tepat dengan sasaran.
Quote lasagna 11-6-2020 10:21 AM
besar kuali n periok tu, dia menjual rendang ke?
Quote innocent_me 11-6-2020 10:24 AM
aku kalau pesen masak tak berbaju nampak ketiak macam tu mmg aku geli sebab terbayang ketiaknya berpeluh.
Quote sarah82 11-6-2020 10:25 AM
Awat mata aku tengok ok ja kwsn dia masak? Rendang dia nampak sedap kejadiannya.
Quote puanbintang 11-6-2020 10:30 AM
dah kenapa kau mengacau rendang duk bertuala je ...mau tak geli orang menengoknya
Quote dua_chzy 11-6-2020 10:31 AM
Bising la netz. Macam la akak2 tudung tu bersih sangat masak. Coba pi dapor meka. Coba la kalau berani rakam meka live memasak. Ingat dapo semua akak2 penjual homemade ni berkilat merelip macam dapo Che Nom siap cakna amik suntikan tifoid? Dah tu kau fikir kenapa akak tudung jual puding buih boleh buat berpuluh (ka ratus?) pembeli dan keluarga keracunan termasuk sorang mati jika syariah compliance sangat?
Quote nazzse 11-6-2020 10:32 AM
Mahalnya rendang
Quote dua_chzy 11-6-2020 10:33 AM
sarah82 replied at 11-6-2020 10:25 AM
Awat mata aku tengok ok ja kwsn dia masak? Rendang dia nampak sedap kejadiannya.


Yang komplen tu sah2 tak biasa pon masak 10kg daging apetah lagik masak huntok kenduri. Be realistik la netz. Nak tengok bersih sangat ka idok orang kita masak cuba sekali sekala ada kenduri tu pi tolong rewang kat dapo. Bukan bajet OOTD ja. Ntah dapor sindri pon berlumut. Papan/plastik pemotong daging itam legam. Eiiii!!!!
Quote blekkep 11-6-2020 10:33 AM
aiols masak pun pakai panties n apron jah tp idok ler utk menjual...masak utk sndiri jah who cares
Quote sarah82 11-6-2020 10:34 AM
dua_chzy replied at 11-6-2020 10:33 AM
Yang komplen tu sah2 tak biasa pon masak 10kg daging apetah lagik masak huntok kenduri. Be realist ...

Kalau depa tengok masak kenduri.. Mau lagi teruk komplen.. Hahahaaha.. Penat ooo nak masak 10kg rendang.. Iols masak 2kg pun rasa mcm nak pengsan.
Quote bulalof 11-6-2020 10:35 AM
attention seeker......
Quote electricopop 11-6-2020 10:36 AM
Ada sesape penah try? Sedap ke idoqqq?
Quote Atata 11-6-2020 10:39 AM
dengan tekangkang2, periuk selevel ngan kangkang dia. Astafirullah..
Dgn sleevelessnya... Ya ampunZZZ.. Kalau bagi makan kuarga sendiri ok kowt. Ni nak jual. Sape je nak beli kalau dh tgk mcmtu. Ammaaa
Quote dua_chzy 11-6-2020 10:39 AM
sarah82 replied at 11-6-2020 10:34 AM
Kalau depa tengok masak kenduri.. Mau lagi teruk komplen.. Hahahaaha.. Penat ooo nak masak 10kg re ...

Aiol masak 5kgs daging masak itam sensorang untuk raya prepare segala2 dari A-Z sensorang pun nak pingsan.  Ingat senang ka masak. Tau komplen ja netizens ni. Dapo Alicia tu dah tahap bersih dan kemas dah huntok orang yang masak 10kg daging. Masak rendang lagik pulok. Kot masak kicap ja takpa juga takda la banyak sangat rempah kena prepare.
Quote sarah82 11-6-2020 10:41 AM
dua_chzy replied at 11-6-2020 10:39 AM
Aiol masak 5kgs daging masak itam sensorang untuk raya prepare segala2 dari A-Z sensorang pun nak  ...

Masak rendang berkecah.. Betul bersih utk org yg masak 10 kg rendang.. X nampak kulit bawang merata2..serai ka.. Kemas.
Quote matchstick 11-6-2020 10:41 AM
dua_chzy: Bising la netz. Macam la akak2 tudung tu bersih sangat masak. Coba pi dapor meka. Coba la kalau berani rakam meka live memasak. Ingat dapo semua akak2 ...

Puding buih tu sbb telur expired..dapur merelip, pakai tutup litup pun x guna kalau dh bahan masak dh X elok
Quote dua_chzy 11-6-2020 10:41 AM
Lagik satu, pakai macam Alicia tu boleh kurangkan peluh karna tak panas daripada berkelubung satu badan masa masak ngadap dapo gas. Rambut sheol pun pendek macam jantan. Lagik kurang berpeluh.
Quote dua_chzy 11-6-2020 10:43 AM
matchstick replied at 11-6-2020 10:41 AM
Puding buih tu sbb telur expired..dapur merelip, pakai tutup litup pun x guna kalau dh bahan masak ...

Iya tau. So maksudnya tak guna la kan kalau luaran sajork merelip tapi hati hitam bagi orang makan benda expired? Dah la jual, bukan free. Gitoh point aiols.
Quote rospinki 11-6-2020 10:44 AM
dia buat jual ke rendang tu? ya amponnn bertogel gitu lagi di show off kt socmed.
aku buat jual lagi takt bab kebersihan..basuh tangan berkali kali..hanya guna tangan kanan buat keja.
walo aku ni lefthanded. nk lagi berekat zikir selawat skli..org makan rasa syahdu jek.

nibuat rendang senang..daging tu rebus dulu pastu baru direndang. tapi koman koman pon utk 2kg 2 jam merenih atas dapo. santan bagi massk dulu baru masuk daging.

Lihat semua komen(201)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 05:31 PM GMT+8 , Processed in 0.096772 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top