CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Marion Caunter Sekeluarga Pun Dah Bercuti Di Sekinchan, Anda Bila Lagi?

10-6-2020 09:14 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 16154| Komen: 77|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Memandangkan kita sudah pun memasuki fasa PKPP, maka ramai merancang untuk bercuti dengan merentas negeri. Namun, berlainan dengan golongan elit, Marion Caunter, 40, yang membawa keluarganya menikmati ...




Memandangkan kita sudah pun memasuki fasa PKPP, maka ramai merancang untuk bercuti dengan merentas negeri. Namun, berlainan dengan golongan elit, Marion Caunter, 40, yang membawa keluarganya menikmati keindahan Sekinchan.

Ya, anda tidak salah baca, ianya adalah Sekinchan, sebuah bandar kecil di Selangor. Jadi, apa yang Marion dan keluarganya lakukan sepanjang berada di sana? Jom kita lihat gambar-gambarnya.


Kredit foto: IG

Dengan perjalanan yang memakan masa selama sejam setengah, ianya berbaloi kerana Marion dapat menikmati keindahan sawah padi yang terbentang luas sambil menikmati makanan yang disajikan di tepi bendang tersebut. 

Malah, mereka turut meluangkan masa untuk menunggu matahari terbenam.


" I just love that there's so much beauty in our own country which admittedly, I might sometimes take for granted. We really don't have to go far at all."

Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Setelah melihat pemandangan menarik begini, pasti anda tertanya-tanya apa lagi yang menarik di Sekinchan kan?

Ada pelbagai aktiviti yang akan mengimbau kembali suasana di kampung seperti melawat kilang padi dan menyaksikan bagaimana proses penanaman padi dan seterusnya. Selain itu berkunjung ke Ahma House dengan menyaksikan demonstrasi membuat kuit kapit yang dibakar menggunakan kaedah tradisional dan menikmatinya!


Kredit foto: Thing to do

Antara tarikan lain ialah menaiki buggy lalu mengelilingi kawasan sawah padi dengan kadar bayaran tertentu. Atau anda boleh sekadar menikmati pemandangan pantai Redang dan macam-macam lagi lah daya tarikan yang sederhana tetapi menyentuh hati.

Jadi, Marion Caunter pun dah sampai Sekinchan, anda bila lagi? - CARI
3

Bagus
2

Marah
4

Terkejut
3

Sedih
2

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MadameOnion 10-6-2020 09:28 AM
aikk dah pegi bercuti? bukan hari ni baru start boleh bercuti ke? maybe sbb tak rentas negeri..tapi kalau kena kompaun pun apa ada hal kan
Quote epal21 10-6-2020 09:32 AM
Cantik table setting tu.
Quote kancilku_biru 10-6-2020 10:15 AM
Rindu lak dgn sekinchan...
Quote bluebutter 10-6-2020 10:35 AM
Ikan Bakar Sekinchan. Cantik tempatnya. Peaceful.


Jauh jgk nk pergi. Nk ke sabak bernam. Sana ada poli psis kat sabak. Politeknik Sultan Idris Shah.

*Dikala byk ipta yg tk brp mhl school fee, like poli, masih ramai jugak yg tk further study. Entahlah maybe masa spm too playful, sampai math yg asas ke ipta pun dapat G.

Sebab apa I ckp mcm ni, if dah bertahun sampai umur 24 25, jadi pembantu kedai spec, kedai t shirt, contoh contoh contoh, rasanya bukan kedai sendiri tu, pekerja maybe, bukan nak mengata ya, jgn salah faham, kadang kesian tgkkan budak2 yg setengah matang, mean umur 25 26 still kerja shop helper. Sorry tau, I bukan hina ya, nt ada lak yg kata, eloklah kerja drpd main main anggur dirumah, what I mean mcm helper kedai ni should temporary je smtara tunggu masuk ipta or ipts or sng cerita masuk Uni.

Mesti ada yg marah, apa I merepek ni, just terkenangkan sikap tk nk belajar, pnya byk instituisi belajar, just saying.

tpi tu lah, kat sabak nun sekinchan nun mmg cantik cantik tempat dia. Suka pergi.
Quote dekmieDandy 10-6-2020 10:46 AM
ooo padi dah siap ya

aku gi haritu sawah kering kontang lagi

Quote belilies 10-6-2020 10:51 AM
Iols ni taklah suka sangat marion ni. Tapi mata ni tajam tengok yg komen mintak pakai baju kurung. Taiklah. Org tu nak pakai apa pun tgh bendang sukati dia lah. Sibuk nak cadang org pakai apa. {:nose
Quote kechikchomel 10-6-2020 11:06 AM
bluebutter replied at 10-6-2020 10:35 AM
Ikan Bakar Sekinchan. Cantik tempatnya. Peaceful.

iolss alumni PSIS
jauh ke dalam tempatnya. lalu rumah kg, kelapa sawit bagai.
tapi best. tepi pantai.
ayah iolss kalau hantar iolss selalu singgah beli batang buruk
Quote tomatome 10-6-2020 11:06 AM
Sekincan mmg cantik.. well encem anak laki dia
Quote Tinot7 10-6-2020 11:12 AM
Iols nak komen, nampak pp*t tapi tatut kena potong tacang. Kat sawah pun gigih bersunnies bagai. Tapi ikut suka depa la.
Quote husna_amal 10-6-2020 11:37 AM
yang penting dapat ambil gambar background lawa
Quote LadyCarefree 10-6-2020 11:39 AM
belilies: Iols ni taklah suka sangat marion ni. Tapi mata ni tajam tengok yg komen mintak pakai baju kurung. Taiklah. Org tu nak pakai apa pun tgh bendang sukat ...


Some meleis memang macam tu.
Quote Kurex 10-6-2020 11:46 AM
Kalau i pergi sawah, teringin nak pakai gini
2f68193e80e717ac49de19dc5db11d28.jpg
Quote loladaily 10-6-2020 11:48 AM
dekmieDandy: ooo padi dah siap yaaku gi haritu sawah kering kontang lagi


Time meols pegi pun kering kontang. Lepas tu meols balik awal pegi pavilion sudahnya.
Quote belilies 10-6-2020 11:49 AM
LadyCarefree replied at 10-6-2020 11:39 AM
Some meleis memang macam tu.

Classy katanya. Berdekah iols baca.
Quote 234126 10-6-2020 11:56 AM
Tempat makan tu mmg table setting tgh bendanh ke? Soalan noob ni, kalau betul iol pun nak pergi. Bestnya.

Tapi kalau settings tu hanya utk insta content mariyon  nak promote kedai makan tu dgn business seafood tu, iol sedikit kecewa lah but 100 markah la utk effort. Cantik.
Quote LadyCarefree 10-6-2020 12:11 PM
234126 replied at 10-6-2020 10:56 AM
Tempat makan tu mmg table setting tgh bendanh ke? Soalan noob ni, kalau betul iol pun nak pergi. Bes ...

Memang ada orang buat package makan kat bendang macam tu
Quote Nes3in1 10-6-2020 12:28 PM
Sweet couple {:love
Quote lwyl 10-6-2020 12:36 PM
Kalau saya pergi Sekinchan untuk bergambar saya akan pakai baju opah dengan kain batik belah depan.
Quote Meiizu 10-6-2020 12:43 PM
ada sape2 bole tag hanis pam kat ig tu ahhahaha

Lihat semua komen(77)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 06:34 PM GMT+8 , Processed in 0.184161 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top