CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Tugas Sebagai Pelakon, Figura Awam Lebih Mudah Kalau Ada Tanda 'Verified' - PU Riz

9-6-2020 12:49 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9978| Komen: 38

Description: Pencetus Ummah Haris Ismail atau PU Riz menjelaskan tindakannya menukar nama di Instagram bukan bertujuan mendapatkan tanda verified.
Pencetus Ummah Haris Ismail atau PU Riz menjelaskan tindakannya menukar nama di Instagram bukan bertujuan mendapatkan tanda verified.

Malah, katanya ia jauh sekali disebabkan kontroversi yang pernah membelenggu dirinya sebelum ini.



Kredit foto: IG PU Riz

"Saya ada membuat permohonan kepada Instagram untuk menggunakan gelaran PU (Pencetus Ummah) di akaun media sosial tetapi mereka gagal.

"Sebaliknya, saya dikehendaki menggunakan nama sama dengan kad pengenalan. Jadi, bila tukar-tukar tiba-tiba dapat dengan nama @hrisbismail.

"Saya tukar nama bukan sebab kecaman, tak ada apa sangat pun. Kalau saya tukar macam mana sekali pun, orang tetap kenal saya juga," kata PU Riz, 25, kepada Gempak.




PU Riz bagaimanapun tidak menafikan bahawa tanda verified itu sedikit sebanyak diperlukan walaupun tidak menjadi keutamaan.

Katanya, tugasnya sebagai pelakon dan figura awam lebih mudah dan diperakui jika IGnya ada tanda verified.

"Ia tak menjadikan saya orang lain pun, saya masih sama cuma nakkan tanda verified itu untuk kerja dan posting Instagram sahaja," jelasnya. - CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LembingDayanti 9-6-2020 12:50 PM
kah kah kah batak
Quote Kurex 9-6-2020 12:50 PM
Nak video! Nak video! Nak video!
Quote Pujangga22 9-6-2020 12:59 PM
mengada2 nak verified segala
Quote Kangkung1M 9-6-2020 01:02 PM
Edited by Kangkung1M at 9-6-2020 02:44 AM
Kurex replied at 9-6-2020 12:50 AM
Nak video! Nak video! Nak video!

Dia berlakon dlm filem Ada Apa Dengan Dosa. Filem ni dah tayang kat Astro First 4 June aritu. Ado yg dah tengok ke? Dalam filem ni la Riz komplen tak selesa pakai skinny jeans.

352.png
352a.png
Sumber: https://www.mstar.com.my/spotlight/hiburan/2019/06/01/pu-rizz

Baca sipnopsis filem ni, klise-nya jalan cerita dia. Pasal ustaz yg berzina, dan ada anak luar nikah. Tapi ustaz tu tak ngaku itu anak dia sebab takut maruah tercalar. What???
Ada Apa Dengan Dosa mengangkat kisah seorang ustaz menghadapi dosa silam apabila pernah berzina hingga melahirkan anak luar nikah. Lebih menakutkan, anak itu membesar sebagai seorang yang berfikiran bebas dan tidak mempercayai kewujudan Tuhan hingga mahu membunuh diri.

Ia mengisahkan Aurora berusia 19 tahun yang juga anak luar nikah dan dibesarkan di Eropah oleh keluarga bukan Islam, sejak kecil. Keadaan berubah apabila Aurora mendapat tahu asal usulnya.

Aurora rasa tertipu dan cuba membunuh diri. Namun, kehadiran Khaliq memberi sinar baharu dan mereka pergi ke Malaysia untuk mencari ibu bapa kandungnya.

Sepanjang pencariannya, Aurora ingin tahu erti Islam yang sebenar memandangkan tidak mempraktikkan ajaran Islam. Ibu kandung Aurora, Siti Zahrah pula hidup dihantui dengan dosa silam. Manakala, ayah kandungnya pula Ustaz Aariz yang cuba lari daripada dosa silam. Dia tidak mengakui Aurora adalah anak kandung kerana takut maruah tercalar.
Sumber: https://www.bharian.com.my/hiburan/selebriti/2020/05/692064/tonton-filem-ada-apa-dengan-dosa-di-rumah

Quote EvieWanKenobi 9-6-2020 01:05 PM
tak paham.. verified apa?
Quote nura19 9-6-2020 01:05 PM
Bukan die ni positif covid19 haritu...dh sembuh la ye...?
Quote PristineOne 9-6-2020 01:13 PM
Beau Too laa... Piyu Piyu ngan Daki Daki ni semua jual agama untuk nafsu dan cari makan. Pergi Jordan ngan Mesir dulu ... abiskan semua kitab mazhab...belajar taranum .. hafal dulu semua hadis sahih...then you can talk bout islam...

Kalao tak mampu belajar....then jaga solat ..puasa...dan amalkan hidup cara orang berugama.   Kalao jaga solat ...takdernya nak cerai bini tengah mengandung ka...maki orang dalam instagram ka..
Quote missyL 9-6-2020 01:17 PM
Batak gile. Pu ape cmnie
Hahahaha

Dedulu zaman nabi xde verified acc pon ok je hahaha
Quote RatuDunia94 9-6-2020 01:25 PM
Heols berlakon KAYU. Sekian
Quote matchstick 9-6-2020 01:33 PM
RatuDunia94 replied at 9-6-2020 01:25 PM
Heols berlakon KAYU. Sekian

boleh lah kalau setakat bwk watak ustaz pakai kurta 24 jam pastu dialog petik hadis 2-3 baris dgn muka yg expressionless. jangan dibagi watak yg selain drpd tu
Quote nazzse 9-6-2020 01:43 PM
Poyo nyer   
Quote loladaily 9-6-2020 01:46 PM
Kangkung1M replied at 9-6-2020 01:02 PM
Nah video...

Hahahahaha tercekik jap meols
Quote slyfynx 9-6-2020 01:50 PM
Pe mende la nk verified pun leh bukak thread.
Quote KIM.K 9-6-2020 01:51 PM
PristineOne replied at 9-6-2020 01:13 PM
Beau Too laa... Piyu Piyu ngan Daki Daki ni semua jual agama untuk nafsu dan cari makan. Pergi Jorda ...

Otai dah berkata-kata..
Pakcik pristine barulah betul2 hot guy di pasaran since school lagi

Elok drop je jenama PU ni untuk semua peserta. Berat sangat banding kemampuan masing2



Quote Kangkung1M 9-6-2020 02:11 PM
Edited by Kangkung1M at 9-6-2020 02:45 AM
loladaily replied at 9-6-2020 01:46 AM
Hahahahaha tercekik jap meols

I padam video tadi, takut plak kalau dia insan kelainan upaya.

Nah i ganti dgn video comel "Bangau oh Bangau, Kenapa Engkau Kuyus" nyanyian adik Deborah, berusia 3 tahun.

[ig]https://www.instagram.com/p/CA2N3rfHmqQ/[/ig]
Ini video asalnya.

[youtube]s8T8L3pllvY[/youtube]
Quote bluebutter 9-6-2020 02:23 PM
Ada tgk dia lakon AADD. Best. Handsome dia. Sama tnggi dgn ashraf muslim kut eh. Berdiri sama tinggi. Ashraf tu 1.81mtr.
Quote KIM.K 9-6-2020 02:29 PM
Semua orang buat dosa. Dosa tiap2 orang tak sama or tak sama level. Level yang betul tak diketahui dan tak boleh baca dari luaran
Tahun sudah orang pijak ds najib, tahun ni org angkat melambung. Macamtulah cycle buat dosa, ada naik turun. Ada orang pernah merompak dan merogol, tapi layak pula ke syurga. Paling bertuah dalam hidup ni ialah orang yang dihijab aib dari pengetahuan orang lain

Macam mak aku, excited sangat nak menantu kaya. Approved as kaya la. Mood dia boleh baik berminggu2 dan lebih sabar, rasional, rumah tenang tenteram. Tak perlulah aku buat dosa dalam tempoh tu

Quote terpaling 9-6-2020 02:40 PM
geli lak aku baca sal dia ni...
Quote tagas 9-6-2020 02:51 PM
mamat nih yg stok gigih tunjuk bebird jgk kan

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 01:39 PM GMT+8 , Processed in 0.079302 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top