CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Apa Nasib Bersatu? Bergayut Di Dahan PN Adalah Jalan Yang Sukar' - Maszlee

8-6-2020 12:16 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5990| Komen: 56

Description: Maszlee Malik menerusi laman sosialnya memberi ulasan panjang mengenai masa depan Bersatu dalam Pakatan Nasional (PN) yang kelam.
Maszlee Malik menerusi laman sosialnya memberi ulasan panjang mengenai masa depan Bersatu dalam Perikatan Nasional (PN) yang kelam.


Kredit foto: UNRESERVED


Ahli Parlimen Simpang Renggam itu turut menyifatkan bergayut di atas dahan PN adalah jalan yang sukar dan payah memandangkan Bersatu sering diketepikan.

"Pendek kata, UMNO tidak perlukan Bersatu. Bersatu yang perlukan UMNO.

"Semalam juga, UMNO dan PAS telah mengadakan perbincangan di ibu pejabat UMNO untuk bersedia menghadapi PRU 15.

"Perbincangan itu hanya melibatkan UMNO dan PAS, tidak Bersatu. Mengapa Bersatu tidak diajak bersama?" tulisnya.



Katanya, sehingga kini masih tiada kenyataan daripada UMNO mengesahkan akan bertanding di Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) menerusi PN.



Kredit foto: Twitter

"Berikan saya satu sahaja sebab kenapa Zahid Hamidi dan Najib Razak mahu memberikan peluang kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menjadi calon Perdana Menteri sekali lagi pada PRU15 nanti?" ujarnya. - CARI
1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Marah

    Anonymity

  • zuraimey

  • yeos

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aint 8-6-2020 12:30 PM
maszlee oii... ko nak atok 100thn tu jd PM9 ke   ...
Quote Innrukia 8-6-2020 12:33 PM
Mazlee ni kalau dia focus kat sumbangan pd rakyat instead of sibuk politik kan bagus.
Quote axl_bach 8-6-2020 12:40 PM
"Berikan saya satu sahaja sebab kenapa Zahid Hamidi dan Najib Razak mahu memberikan peluang kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menjadi calon Perdana Menteri sekali lagi pada PRU15 nanti?" ujarnya.



Sebab Abah Mahiaddin disayangi ramai dan pandai berdoa dan folo apa yg trending kat medsos
Quote matbad 8-6-2020 12:44 PM
Rapuh utk yg geng Tun yg nk kuasa bkn geng abah yiddin yg buat kerja
Quote Innrukia 8-6-2020 12:47 PM
axl_bach replied at 8-6-2020 12:40 PM
"Berikan saya satu sahaja sebab kenapa Zahid Hamidi dan Najib Razak mahu memberikan peluang kepada T ...

benda yg sama kan jd modal PH sblum ni time pru lps. Character assassin kt najib & umno sampai depa menang pru. So tak salah la Muhyidin follow apa yg trending kat social media utk gain sokongan yer dak? Apa yg buthutt sgt psl berdoa tu? Psl rakyat accept ka? Ingat khalifah guan eng, wan jijah isteri mithali pun guna kaedah yg sama?

Quote mbhcsf 8-6-2020 12:48 PM
Edited by mbhcsf at 8-6-2020 12:50 PM

hi Dr Maszlee, Durham grad science politic kan  PhD dia...jordan dulu kan, well...tanya lagi buat ape?


sebab? TSMY can lead and more experienced than you,tindakan beliau pun macam ala ala najib and BN  and ni pun hasil  dari beliau dalam BN dulu, sebab dipecat pun sebab dakwaa ftnah 1MDB yg dimainwawar oleh pemanipulasi politik gang you la..


awat UMNO and pAS meeting - laaa depa mn laa muafakat ...apa laa macam tak tahu ape ape je buat analisis.


Quote Covid19 8-6-2020 12:51 PM
Bising je MM ni..dah la masa jadi menteri tak dpt kawal timbalan yg lebih sudu dari kuah..
Quote Skuau 8-6-2020 12:52 PM
Hrp ahli politik PN dan yg Pro PN....tidak mengambil kesempatan ke atas 'sikap' pengundi yg 'TERPAKSA memilih' mereka berdasarkan 'tidak menyukai/mahu parti lain memerintah'.
Quote axl_bach 8-6-2020 12:55 PM
Innrukia replied at 8-6-2020 12:47 PM
benda yg sama kan jd modal PH sblum ni time pru lps. Character assassin kt najib & umno sampai dep ...

Btol lah tu semua advantage Abah, ke salah?
Quote zamzam 8-6-2020 01:00 PM
axl_bach replied at 8-6-2020 12:40 PM
"Berikan saya satu sahaja sebab kenapa Zahid Hamidi dan Najib Razak mahu memberikan peluang kepada T ...

Aikk mcm sama jer...berikan aku 10 pemuda kan ku goncang dunia....haha senyap2 balas 600k
Quote Anne.W 8-6-2020 01:02 PM
Meluat pula dgn MM ni.. Betulla org kata politikus mmg akan ubah manusia.. Dah biasa gaji 55k sebulan..tetibe miss soru..macam2 drama la jadi. Hmm
Quote axl_bach 8-6-2020 01:04 PM
zamzam replied at 8-6-2020 01:00 PM
Aikk mcm sama jer...berikan aku 10 pemuda kan ku goncang dunia....haha senyap2 balas 600k

Mmg parti politik ni sama jer, cuma byk atau sikit jer beza dia
Quote zamzam 8-6-2020 01:07 PM
axl_bach replied at 8-6-2020 01:04 PM
Mmg parti politik ni sama jer, cuma byk atau sikit jer beza dia

Tp damacai sampai tak berkutik langsung...haha
Quote axl_bach 8-6-2020 01:08 PM
zamzam replied at 8-6-2020 01:07 PM
Tp damacai sampai tak berkutik langsung...haha

Dah nama pun macai, memana pun sama jer....pihak yg dia sokong rasuah dia diam, pihak lawan rasuah dia bising....xder benda baru pun dlm kitar hidup macai ni
Quote Innrukia 8-6-2020 01:37 PM
axl_bach replied at 8-6-2020 12:55 PM
Btol lah tu semua advantage Abah, ke salah?

betul la cuma aku heran awat yg duk ungkit part dia berdoa.
Quote dess402 8-6-2020 01:42 PM
sebenarnya kita tak payah kecoh2 . Cuma masa sahaja akan telanjangkan sekor2 .


Quote Kurex 8-6-2020 01:43 PM
Terimakasih, tapi anda bukan kerajaan
Quote harisbee 8-6-2020 01:53 PM
Bersatu lagi rapuh dlm ph...
Quote dua_chzy 8-6-2020 02:10 PM
axl_bach replied at 8-6-2020 12:40 PM
"Berikan saya satu sahaja sebab kenapa Zahid Hamidi dan Najib Razak mahu memberikan peluang kepada T ...

Saya support Abah


#asalbukanMahathir

Lihat semua komen(56)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 08:07 AM GMT+8 , Processed in 0.183875 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top