CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Nazim Othman Mimpi Dicabut Nyawa Dua Kali Sampai Takut Nak Tidur

7-6-2020 10:59 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9971| Komen: 57

Description: Nazim Othman menerusi kemas kini terbaru di Instagramnya berkongsi pengalaman menakutkan apabila mimpi dicabut nyawa.
Nazim Othman menerusi kemas kini terbaru di Instagramnya berkongsi pengalaman menakutkan apabila mimpi dicabut nyawa.


Kredit foto: IG Nazim


Katanya, mimpi itu memberi kesan agak mendalam kepadanya hingga membuat dia tidak boleh tidur selama beberapa hari kemudian.

Pelakon berusia 36 tahun itu akui mimpi dialaminya beberapa bulan lalu tersebut memberi kesedaran kepada dirinya.

"Beberapa minggu lalu, saya bermimpi nyawa dicabut, selepas itu hidup semula lepas beberapa saat. Lepas tu dicabut sekali lagi nyawa ini. Kemudian, saya tersedar dari tidur.



"Sudah tentu saya berasa takut. Rasa macam benar-benar terjadi hingga tidak boleh tidur selama beberapa hari.

"Kata orang, mimpi ni mungkin sekadar mainan tidur. Tapi, bagi saya ia adalah peringatan lembut daripada-Nya untuk saya nilai semula pilihan dan jalan hidup yang saya pilih," tulisnya.



Coretannya itu diakhiri dengan doa semoga semua umat Islam meninggal dalam husnul khatimah. - CARI
5

Bagus
2

Marah
4

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (18 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • ShikinIsa

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 7-6-2020 11:07 PM
Tapi tetap feeeeling...
Quote bluebutter 7-6-2020 11:15 PM
Handsome. Lahhh dri semua semua.
Quote sok_suci 7-6-2020 11:15 PM
"dan saya mengambil keputusan untok berhijab agar terhindar drpd fitenah donia...." - sambil menggayakan tudong ariani
Quote Kurex 7-6-2020 11:20 PM
Mesti dah sedar diri tu bottom kan nazimah...
Quote Kerexxx 7-6-2020 11:26 PM
bluebutter: Handsome. Lahhh dri semua semua.
. Haah handsome. Nak cari level dia pun susah kat malaysia ni.  Tapi kat filipina bersepah2 . Pelik lak
Quote minah_selekeh 7-6-2020 11:27 PM
Doakan la yang baik2.. Mana tau dia boleh lawan perasaan dia tu.. Semoga Allah SWT permudahkan usaha ke arah kebaikan..
Quote Xim 7-6-2020 11:27 PM
Kurex replied at 7-6-2020 11:20 PM
Mesti dah sedar diri tu bottom kan nazimah...

Ingtkn kat bwh komen kurex tu kurex jugak...ekkeke....
Quote Kurex 7-6-2020 11:46 PM
Xim replied at 7-6-2020 11:27 PM
Ingtkn kat bwh komen kurex tu kurex jugak...ekkeke....

Tu gayah in making
Quote slyfynx 7-6-2020 11:51 PM
Pffttt, percubaan untuk mengupkan diri dgn mengaku dah insofffff.
BTW, perlu eh bukak thread cite pasal mimpi die nih?
Ce tgk Ebby Yus lak mimpi ape
Quote anony-mous 7-6-2020 11:53 PM
Oo ingatkan rasa takut nak buat dosa lepas tu
Quote prettyuglybabe 8-6-2020 12:03 AM
so lemari kena bakar ke cam mana?
Quote gigahertz 8-6-2020 12:14 AM
RatuDunia94 replied at 7-6-2020 03:07 PM
Tapi tetap feeeeling...

I pernah rasa apa yang dia kena tu. rasa si hujung kaki naik ke betis naik ke perut naik ke dada. kalau u lambat jerit atau tak bangun mmg nyawa putus terus
Quote dudaberhias 8-6-2020 12:23 AM
Takut sebab bottom ke acaner. Lepsstu terpaksa jadi straight pulak kuis2 pook keys, then menungging balik kat belakang.
Quote samshik 8-6-2020 12:27 AM
Azimah ni gambor he olls dlm lawa.. Tp he she suke fefeling gojes x bertempat.. Terus spoil..
Quote nolya 8-6-2020 12:34 AM
2 kali bermimpi dicabut nyawa itu petanda bahawasanya Allah sedang memberi amaran  keras untuk dia bermuahasab diri.   Dosa (besar?)  apekah yg sudah dibuat, Allah sajelah yg tau.  Tanda   Allah masih sayangkan Nazim dn mau dia  berpatah balik ke pangkal jalan barangkali.  

Manusia tak terlepas melakukan kehilafan,  ttpi pintu taubat tetap terbuka. Sudahpun diberikan isyaratnya mll mimpi, maka  Nazim  harus segera  sahut amaran Allah trs  sebelum  mimpi menjadi nyata.  Bersabarlah, dn perbetulkanlah syahadahmu dn solatmu,  InsyaAllah, ibadah2 yg lain mudah mengikutinya.
Quote matchstick 8-6-2020 12:42 AM
Retis bermimpi pun nk kena bukak thread ke..memalam buta plak tu reputz cari bukak thread ni..mcm penting sesangat jer
Quote MissVixen 8-6-2020 01:00 AM
Lelaki jenis lembut dan mulut laser selalu kahwin lambat atau cerai. Memang 99% dari puak ni gay ke?
Quote dudaberhias 8-6-2020 01:16 AM
teringat vid nazimah feeling menyanyi siap contour2 lagi muka...
dia dah rasa dia nyanyi paling sedap dah tu di dunia ni.... siap bajet2 vok...
mungkin peringatan supaya berhenti menyanyi serta merta... malaikat maut tunggu je tu nak mencabut supaya tak dengar lagi suara beliau ittew...

[youtube]nbOQJszchgo[/youtube]
Quote queendeath126 8-6-2020 01:44 AM
semoga mendapat hidayah...

Lihat semua komen(57)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.087429 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top