CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Cantiknya! Alhamdulillah, Kilafairy Terbuka Hati Bertudung

7-6-2020 11:40 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 23335| Komen: 123

Description: Wah, ayunya bila pelakon Kilafairy tampil bertudung. Cantik sangat!
Wah, ayunya bila pelakon Kilafairy tampil bertudung. Cantik sangat!

Memetik Gempak, Kilafairy, 28, mengakui dia memutuskan untuk istiqamah berhijab sejak empat hari lalu tanpa dipengaruhi sesiapa.


Katanya, dia melakukannya kerana dirasakan sudah tiba masanya untuk menutup aurat dengan lebih sempurna.


Kredit foto: IG Kilafairy/YouTube/IG Story Neelofa

"Bagi saya bertudung itu memang wajib, tunggu masa sahaja dan sekarang hati saya sudah terbuka.

"Memang sudah lama saya nak pakai, sejak dari tahun lepas lagi. Tetapi saya perlahan-lahan memperbaiki cara pemakaian terlebih dahulu.

"Teruskan doa hari demi hari dan sekarang Alhamdulillah sampai masanya terbuka hati," katanya kepada Gempak.


Bagaimanapun, Kilafairy memilih untuk tidak membuka kisah proses hijrahnya itu.

Biar hanya dia yang tahu dan keputusannya itu dibuat kerana Allah, katanya.

"Mereka (ibu bapa) tersangatlah gembira apabila dapat tahu saya bertudung dan selama ini pun mereka tak pernah paksa saya. Mungkin sebab itu juga hati saya lembut," katanya lagi.

Sebelum ini, rakannya, pengacara popular Neelofa telah 'mengkantoikan' imej baru pelakon itu menerusi Insta Storynya.



Semoga Kilafairy terus istiqamah! - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lolipopbiru 6-6-2020 08:04 PM
Edited by lolipopbiru at 6-6-2020 08:46 PM

BB9D0FB0-D88D-4864-909E-5276E5BE5A38.png


TIADA PAKSAAN SESIAPA
Penghijrahannya itu sering dengan impian mahu berubah menjadi lebih baik dan memperbaiki diri, tahun ini.

"Saya percaya niat yang baik akan dipermudahkan. Hati saya terbuka mahu mengenakan hijab.

"Saya membulatkan tekad tanpa tekanan mahupun paksaan sesiapa.

"Semoga penghijrahan ini mendapat keberkatan. Apa yang lebih diharapkan saya kekal istiqamah," katanya kepada BH Online.

Awal tahun ini, anak kepada penyanyi era 1980, Rohana Jalil membuang imej seksi dan mula berpakaian sopan secara perlahan-lahan. Kini, pengusaha produk kesihatan itu sudah terbiasa dengan gaya terbaharu.

"Perubahan ini seiring dengan peningkatan usia dan kematangan diri. Saya percaya dalam hidup kita tidak boleh terus berada di takuk lama, perlu ada penghijrahan.

"Saya berhasrat mahu menjadi insan lebih baik daripada sebelumnya. Sudah enam bulan saya menjaga penampilan diri, nyata saya selesa," katanya pelakon filem Karak dan Hoore! Hoore! itu.
Quote missyL 6-6-2020 08:13 PM
Alhamdullilah..
Quote sharlenetexas 6-6-2020 08:39 PM
Iols cuma terfikir nanti sheols join uqasha & gang.
Quote kiah_mai_pulak 6-6-2020 08:40 PM
seriusss ahhh????
Quote Kurex 6-6-2020 08:54 PM
kiah_mai_pulak replied at 6-6-2020 08:40 PM
seriusss ahhh????


Serious la kena bukak benang pasal ni. kan kan?
Quote loladaily 6-6-2020 08:55 PM
Harap istiqamah
Quote KIM.K 6-6-2020 08:57 PM
Tahniah kila. Kami doakan yang baik2
Semoga berjodoh segera
Quote sukacactus 6-6-2020 09:25 PM
Alhamdulillah...benda baik kita sokong
Moga istiqomah
Quote foxneo 6-6-2020 09:29 PM
alhamdullilah. semoga niat untuk menutup aurat bukan untuk jual tudung selepas ini.
Quote Lengkong 6-6-2020 09:51 PM
Alhamdulillah


Quote MatDeghem 6-6-2020 09:53 PM
lolipopbiru replied at 6-6-2020 08:04 PM
TIADA PAKSAAN SESIAPA
Penghijrahannya itu sering dengan impian mahu berubah menjadi lebih bai ...


Dah melentik ke sana ke sini .....

boifren back to back tapi tak kawin kawin juga.








Bff dah kawin dan beranak.

Akhir nya tobat nasuha.....berhijab. Alhamdulliah.....


Screenshot_2020-06-06-20-37-51-04.png




korang owang pompuan ....kalau berhijab kena kuatkan hati dan iman eh??? #tanyaje


Quote helicornia 6-6-2020 09:54 PM
Alhamdulillah
Quote PristineOne 6-6-2020 09:55 PM
KIM.K replied at 6-6-2020 08:57 PM
Tahniah kila. Kami doakan yang baik2
Semoga berjodoh segera

Amin.....semoga ada jodoh kami juga.....



Quote lolipopbiru 6-6-2020 09:56 PM
MatDeghem replied at 6-6-2020 09:53 PM
Dah melentik ke sana ke sini .....

boifren back to back tapi tak kawin kawin juga.

siapa bff kila?
Quote mamastoney 6-6-2020 09:57 PM
Dia cantik dlm gaambar tp kalaudlm tv or video lain benar, mmg kurang lawa
Quote shumil 6-6-2020 09:59 PM
Alhamdulillah tahniah
Quote Lailerthee 6-6-2020 10:03 PM
Semoga istiqomah
Quote hanni_ruzz 6-6-2020 10:13 PM
Alhamdulillah..
Semoga istiqomah
Cantik Kila dgn less mekap tu
sweet je nampak
Quote RatuDunia94 6-6-2020 10:15 PM
Bwtul ke dh cukup puas nak mengkim kardashiam killa oi..

Lihat semua komen(123)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:46 AM GMT+8 , Processed in 1.210040 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top