CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kerana Trump, Kilang 'Swab Test' Terpaksa Buang Semua Kit Ujian Covid-19

7-6-2020 12:06 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 8151| Komen: 41|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Aduhai Presiden Amerika Syarikat (AS), dek kerana ketidakpekaannya mengenai langkah keselamatan, sebuah kilang pembuatan ujian swab koronavirus terpaksa membuang keseluruhan kit pengeluarannya selepas ...




Aduhai Presiden Amerika Syarikat (AS), dek kerana ketidakpekaannya mengenai langkah keselamatan, sebuah kilang pembuatan ujian swab koronavirus terpaksa membuang keseluruhan kit pengeluarannya selepas Donald Trump melakukan lawatan tanpa memakai topeng muka.

Bukan saja hadir tanpa memakai topeng muka dan sut lengkap perlindungan diri (PPE), beliau juga memasukkan peralatan itu ke dalam hidungnya!

Menurut laporan Portal Metro.co.uk, kilang Puritan Medical Products di Gulford, Maine terpaksa membuang kit ujian swab Covid-19 yang dihasilkannya kerana bimbang ia tercemar selepas kunjungan Trump pada Jumaat lalu.

Puritan Medical Products


Read more: https://metro.co.uk/2020/06/06/factory-12815468/?ito=cbshare

Twitter: https://twitter.com/MetroUK | Facebook: https://www.facebook.com/MetroUK/



Kredit foto: Metro.co.uk

Walaupun tidak menyatakan jumlah kit ujian yang terpaksa dibuang, jurucakap Puritan memberitahu bahawa mereka akan bekerja pada hari Sabtu bagi menghasilkan edisi terhad kit ujian itu.

Sementara itu, Trump kelihatan bergurau dengan kakitangan kilang terbabit dan berseloroh "Saya tak patut beritahu kamu mengenai hal ini, tapi saya gunakannya (kit ujian tersebut) setiap hari." 


Kredit foto: Metro.co.uk

Dalam kenyataannya, Puritan adalah sebuah syarikat pengeluar peralatan ujian koronavirus dan ianya akan diperluaskan bermula bulan depan bagi menghasilkan 45 juta kit setiap sebulan.

Adalah dikesali apabila seorang presiden bertindak sedemikian yang jelas melanggar peraturan di sebuah premis kesihatan. Ianya seolah-olah menggambarkan Trump merasakan dirinya betul serta tidak tidak peka dengan sesebuah situasi. 

Nampaknya, satu persatu kelemahan Trump dipertontonkan di mata dunia dan wajarlah ramai rakyat AS yang memprotesnya. - CARI
1

Bagus
7

Marah
4

Terkejut
2

Sedih
4

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • animefan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 7-6-2020 12:21 PM
pokcik ni tak sensitip langsung la
Quote MissVixen 7-6-2020 12:23 PM
Inilah jadi bila ambil ahli politik yang bodoh.
Umno pun dulu2 suka ambil yang spm pun tak lepas dan mat rempit untuk jadi balaci.
Quote loladaily 7-6-2020 12:53 PM
Kenapa la dorg ni undi pakcik niiii{:question
Quote bungarose 7-6-2020 01:31 PM
Dia businessman maner ader berjiwa rakyat atau empati
Selfish all the time
Quote syamzana 7-6-2020 01:37 PM
bangsa acah2 superior in a so-called superior country...kesian.
Quote pearl.silver 7-6-2020 01:59 PM
Xde wakil kilang attend trump ke masa dia melawat
Quote nefnefnef 7-6-2020 02:00 PM
banyak kerugian disebabkan trump datang sekejap tu je
Quote zarulnazmi 7-6-2020 02:04 PM
Bukan ke kebodohan majoriti rakyat mereka yang memilih dia sebagai presiden?
Quote zeed 7-6-2020 02:15 PM
MissVixen replied at 7-6-2020 12:23 PM
Inilah jadi bila ambil ahli politik yang bodoh.
Umno pun dulu2 suka ambil yang spm pun tak lepas da ...

Sama mcm PH la. I voted for PH tapi bila tau ada menteri yg sijil diragui rasa mcm.. Erm.. Next..
Quote CatMiow 7-6-2020 02:45 PM
Mcmana la si palui ni boleh jadi president?

Cuba company dia yg kena.  Maunya dia mengamuk.
Quote airmineral 7-6-2020 02:54 PM
cpt la org tua ni kena covid
Quote fff_cat 7-6-2020 03:06 PM
Macam budak2 je, especially gambar last tu. Budak lelaki suka buat gaya muka sambil pegang maina, kunun2 boleh terbang la...
Quote LostStar 7-6-2020 03:43 PM
Ala bodo level ke berapa ni..
Quote AyaqMeloSuam 7-6-2020 03:52 PM
Menang bebayo.. gitew la kehendaknyewww
Quote Potato_kering 7-6-2020 03:55 PM
Edited by Potato_kering at 7-6-2020 03:57 PM

Bongok dia mcm kena laknat je... Mcm seorang exPM tua kerepot negara pasir berdengung . Beza nya si Trump ni dia tak zikir nama Obama.. hakhakhakhak puihhh!
Quote MissVixen 7-6-2020 04:17 PM
zeed replied at 7-6-2020 02:15 PM
Sama mcm PH la. I voted for PH tapi bila tau ada menteri yg sijil diragui rasa mcm.. Erm.. Next..

Itu la. Sama je.
Quote epuepy 7-6-2020 04:22 PM
Menyusah kan org btl trump ni. X sensitif. Main bedal ikut kepala dia je
Quote hasniey 7-6-2020 04:22 PM
loladaily replied at 7-6-2020 12:53 PM
Kenapa la dorg ni undi pakcik niiii{:question

Sbb dia racist.yg undi dia pon yg racist
Diorg suka la dpt backup besar punya.hujung2 bodoh belagak xboleh byk bincang
Quote CurangLagi 7-6-2020 04:58 PM
Adoii pacikkk

Lihat semua komen(41)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 02:15 AM GMT+8 , Processed in 0.071697 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top