CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Umur 18 Tahun Dah Mati Pucuk, Tengok P*orn Ke Onani?

7-6-2020 11:11 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 21251| Komen: 276|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Fakta "3 daripada 10 lelaki dewasa sukar mencapai ketegangan zakar" tidaklah terlalu mengejutkan. Ianya kerana perlbagai faktor seperti umur, gaya hidup yang tidak sihat dan sebagainya.


Fakta "3 daripada 10 lelaki dewasa sukar mencapai ketegangan zakar" tidaklah terlalu mengejutkan. Ianya kerana perlbagai faktor seperti umur, gaya hidup yang tidak sihat dan sebagainya. 

Portal KKM Putrajaya menjelaskan statistik tersebut di laman Twitter.

Namun, apabila mengetahui lebih suku daripada jumlah itu adalah dalam kalangan lelaki berusia 18 hingga 29 tahun, ia sebenarnya agak menakutkan untuk generasi sekarang.

Adakah mereka mengalami masalah kesihatan zakar atau bahasa mudahnya mati pucuk? Kenapa umur semuda itu sudah mengalami masalah sebegini?


Kredit foto: Twitter


Menurut KKM, masalah mati pucuk atau Erectile dysfunction (ED) jarang berlaku pada usia muda. Ianya hanya berlaku kerana lelaki dalam lingkungan usia itu membuat jangkaan terlalu tinggi terhadap kemampuan ereksi. Jadi, ia memerlukan kaunseling dan maklumat kesihatan seksual yang tepat untuk mengatasi masalah ereksi ini.

Tetapi, ia masih belum menjawab persoalan asas, betul ke kerana jangkaan tinggi atau ada masalah lain yang disembunyikan?


Kredit foto : Men's Formula

Pakar motivasi remaja, Akhi Fairuz berpendapat sebaliknya. Antara punca menjadikan lelaki sukar mencapai ketegangan zakar yang mencukupi kerana otak telah rosak disebabkan kerap menonton filem lucah. Ianya turut dikongsikan oleh guru yang sentiasa berkongsi mengenai pendidikan reproduktif, Cikgu Fadli.



Kredit foto : Twitter

Kredit foto : Medical News Today

Kedua-duanya menyatakan ia adalah punca utama kepada masalah remaja lelaki yang ketagih dengan pornografi, lalu beronani hingga akhirnya melemahkan alat sulit. Tidak hairanlah jika mereka berkahwin sekalipun, mereka akan mencari aksi seks untuk memuaskan nafsu.

Dari komen-komen di hantaran KKM tersebut, jelas menunjukkan yang remaja masa kini sudah terbuka dengan isu yang diperkatakan. Malah, ada yang terkejut dengan impak negatif terhadap alat sulit mereka.


Kredit foto : Twitter

Kredit foto : Telegraph.co.uk


Tidak dinafikan dengan media sosial yang mudah diakses di hujung jari, segala info termasuk bahan lucah mudah memasuki minda generasi kini. Jika dibiarkan melarat, ia pasti memberi kesan buruk kepada anak cucu kita. Jadi, apa penyelesaiannya? - CARI
3

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tagas 7-6-2020 11:17 AM
Edited by tagas at 7-6-2020 11:19 AM

byk masturbate ler tue

umur 11 tahun da pndai cik cap

lps kawen cepat pancut


bini tak puas main

carik jantan lain

padan muke ko


hrp je muka macho badan sado
tp lembik mcm lengkong
Quote KIM.K 7-6-2020 11:26 AM
Takmo banyak cakap. Tunjuk labtest results
Quote Tinot7 7-6-2020 11:31 AM
awalnya lelaki kawen.. umo 18 pun dah kawen
Quote minah_selekeh 7-6-2020 11:46 AM
Tinggi jugak peratus tu.. Bahaya betul budak2 remaja bila biar diorang guna phone/ laptop tanpa pantauan..
Quote Nahnukutu 7-6-2020 02:13 PM
Dia bagi range. Budak 18 tahun yg mati pucuk tu mungkin seorang dua. Anyway umur 29 pun masih terlalu muda untuk susah keras.
Quote miraclehopes 7-6-2020 02:24 PM
elok jadi mcm ni pada si perogol yg nak lacurkan wanita....
Quote LadyCarefree 7-6-2020 03:13 PM
iols xpercaya kuat melancap tngok porn boleh menyebabkan mati pucuk. My parents dari muda sampai ketua pon dok layan dn masih sngat aktif ngeseks.
Quote Pajeri_Nenas 7-6-2020 03:25 PM
Xsenaman dek non.asyik main game
Quote dudaberhias 7-6-2020 04:32 PM
geramnya aku thread ni asyik keluar dekat notifications google chrome je...
terpaksa masuk jugak reply...
Quote gigahertz 7-6-2020 04:34 PM
Nahnukutu replied at 7-6-2020 06:13 AM
Dia bagi range. Budak 18 tahun yg mati pucuk tu mungkin seorang dua. Anyway umur 29 pun masih terlal ...

Mana nak keras. kalau GST gugur ganti SST
Quote Nahnukutu 7-6-2020 06:58 PM
LadyCarefree replied at 7-6-2020 03:13 PM
iols xpercaya kuat melancap tngok porn boleh menyebabkan mati pucuk. My parents dari muda sampai ket ...

lagi satu iols pun x pcy kuat melancap jadi cepat pancut.

Quote LadyCarefree 7-6-2020 07:03 PM
Nahnukutu replied at 7-6-2020 05:58 PM
lagi satu iols pun x pcy kuat melancap jadi cepat pancut.

Lagi boleh kontrol pancot
Quote Jiddin 7-6-2020 07:23 PM
KIM.K replied at 7-6-2020 11:26 AM
Takmo banyak cakap. Tunjuk labtest results

Chuols akan demand bakal husband buat lab test uji kemampuan ereksi ka?
Quote budaktua 7-6-2020 08:39 PM
Nahnukutu replied at 7-6-2020 06:58 PM
lagi satu iols pun x pcy kuat melancap jadi cepat pancut.

pancut cepat tu kira mati pucuk ke..?

Quote Nahnukutu 7-6-2020 08:52 PM
budaktua replied at 7-6-2020 08:39 PM
pancut cepat tu kira mati pucuk ke..?

premature ejaculation = lemah tenaga batin (cepat pancut)

term ni macam misleading tapi itu lah yang di guna

mati pucuk ni tak keras


Quote Decon 7-6-2020 09:44 PM
kurang setuju mati pucuk sebab byk onani atau pun nonton film lucah. ianya bergantung kpd pemakanan dan cara makan kita. juga cara pasangan melayan (nak elaborate pun susah gak kat forum terbuka ni)
Quote Covid19 7-6-2020 09:58 PM
Takut juga nak kahwin..tak tahu kesihatan bakal suami part tu mcm mana
Quote salamon 7-6-2020 10:04 PM
ade lgi ke laki zmn skrg ni x cikcap..bukan hobi laki ke skrg ni bercikcap sajork
Quote kemaruk 7-6-2020 10:15 PM
isteri member bangkem dulu pon pernah mengadu kat bangkem camni

dia cakap, asal nak kongkek je, kena hisap dan lancap totey suaminya lama2 sambil si suami tonton porn

bila dah keras, cepat2 masuk dalam pepek takut kendur balik

bila dah dalam pepek, jadi serba salah pulak

kalau henjut perlahan-lahan dan kurang kemut, totey suami dia jadi lembik

kalau henjut cepat2 dan kemut kuat2, cepat pancut pulak

bangkem dengar je la curahan hati isteri member bangkem tu

tapi ini cerita lama

member bangkem tu pulak sekarang dah kawen satu lagi

isterinya akan datang mengadu kat bangkem 2-3 kali sebulan

Lihat semua komen(276)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 11:18 PM GMT+8 , Processed in 0.210936 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top