CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

ntv7 Dikecam Padam Undian Lepas Tun M 'Kalah' Dengan Muhyiddin

6-6-2020 11:19 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 7863| Komen: 30|Original author: Oleh: LilRose

Description: Katanya, laman Facebook ntv7 MandarinNews teruk dikecam selepas memadam undian berkaitan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan mantan PM Tun Dr Mahathir Mohamad.
Katanya, laman Facebook ntv7 MandarinNews teruk dikecam selepas memadam undian berkaitan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan mantan PM Tun Dr Mahathir Mohamad.


Kredit foto: IG


Difahamkan, undian berkenaan dibuat dalam bahasa Mandarin untuk melihat siapa yang akan menang 'perang politik' berikutan kemelut yang berlaku antara Pakatan Harapan dan Perikatan Nasional.

Bagaimanapun, posting itu dipadam dari laman berkenaan selepas nasib dilihat memihak kepada Muhyiddin walaupun sebelum itu Tun M mendahului jumlah undian.

Keputusan itu berubah hanya dalam beberapa jam selepas undian berkenaan dikongsi secara meluas dengan tujuan menggesa orang awam yang tidak berbahasa Mandarin untuk turut mengundi.


Kredit foto: FB/SuaraMerdeka


Jika sebelumnya Tun M mendahului dengan 70 peratus undian, keputusan kemudian memihak kepada Muhyiddin dengan lebih 69 peratus undian.

Berikutan itu, undian yang sepatutnya tamat dalam tempoh 24 jam dipadam daripada Facebook ntv7 MandarinNews.

Ramai warganet tidak puas hati dengan tindakan pengendali laman tersebut yang disifatkan tidak telus.

"NTV7, mana maruah kamu. Malu wehh.

"Kelakar. Lucu lucu punya page. Syok sendiri, lepas tu padam.

"Siapa admin ni. Pecat dia sebab padam undian tadi.

"Mana undian tadi. Tolonglah jadi profesional ntv7. Tiba-tiba je boleh hilang," antara komen dipetik SuaraMerdeka.

Kenapa dipadam undian tu? - CARI
2

Bagus
4

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
15

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (27 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • ritamlowe

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • yeos

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tagas 6-6-2020 11:41 AM
sial punye cina dapig

tak gentle
Quote Kurex 6-6-2020 11:44 AM
Biasalah.... Leluhur
Quote matbad 6-6-2020 11:57 AM
Cina nak Tun sbb nak bangsa tak sedar diri tu byk muka dlm kabinet..ehh ciall
Quote NekNgah 6-6-2020 12:01 PM
Ooo.. bila  satu bangsa aje vote, atok lead, bila buka pada bangsa-bangsa lain abah pula lead. Sendiri buat undian, sendiri sentap.
Quote Covid19 6-6-2020 12:35 PM
Mana dap ni tak sayang atok..tgk la masa ph memerintah..dpt jadi menteri kewangan walaupun salah titik perpuluhan fake accountant punya menteri..
Quote Covid19 6-6-2020 12:35 PM
Asalkan bukan dap..blah la
Quote Rara77 6-6-2020 12:38 PM
Sial cina dap
Quote matchstick 6-6-2020 12:38 PM
Nmpk sgt admin cina dapig..
dh la tv mmg sedia sendu. Elok melingkup je lah
Quote adila39 6-6-2020 12:42 PM
ntv7 kan medium utk mandarin.. so faham faham je ler
Quote sapeka 6-6-2020 12:43 PM
Motip padam?
Biar je la
Sendiri nak tau keputusan
Lepas dah tau
Sendu sendiri
Quote terpaling 6-6-2020 01:47 PM
taktau lak ada isu ni.. baca sini baru tau..
Quote Nes3in1 6-6-2020 01:58 PM
Iols hanya mampu tersenyum sinis memandang dari atas. {:smile
Quote misuke 6-6-2020 02:44 PM
Eloknya letak gak pic nobita.. Kot2 diorg sokong nobita jd pm
Quote LautBiru52 6-6-2020 04:46 PM
Ntv9 memang untuk kaum cina kan. So tak pelik pun
Quote najib888 6-6-2020 06:05 PM
Oo ada lagi ntv7 ni.. 8tv wujud lg ke?
Dah lama tak tgk tv
Quote aderaderker 6-6-2020 07:03 PM
I thought 8tv yg lebih kepada Chinese.
Ntv7 lebih kepada English speaking viewers.  

But ntahlah,  lama dah tak tengok tv pun.
Lantak ko la.
Quote djzara81 6-6-2020 07:27 PM
Yang aku tau NTV7 dok main lagu I Feel Good zmn dulu kala
Quote nordin84 6-6-2020 08:21 PM
ntv7 ni mmg lebih ke cina ke?bkn 8tv?
dl2 je layan ntv7 sbb pelopor cite spanish mcm la usurpadora tu,siap pusing aerial tv lagi
pastu 8tv konon byk cite omputih..tp lately iols tgk byk cite cina je..bosang
Quote Kurex 6-6-2020 08:27 PM
nordin84 replied at 6-6-2020 08:21 PM
ntv7 ni mmg lebih ke cina ke?bkn 8tv?
dl2 je layan ntv7 sbb pelopor cite spanish mcm la usurpadora  ...

Rasanya ntv7 dgn tv8 lebih kepada utk leluhur

Lihat semua komen(30)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 10:53 PM GMT+8 , Processed in 0.099030 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top