CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ramai Bitter Kena Tegur Dengan Faizal Tahir Sampai Diungkitnya Kisah Silam

6-6-2020 07:50 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 20352| Komen: 142|Original author: Oleh: LilRose

Description: Gara-gara tampil menegur tindakan segelintir pihak yang gigih melakukan cabaran tidak berfaedah di media sosial, habis kisah silam Faizal Tahir diungkit warganet.
Gara-gara tampil menegur tindakan segelintir pihak yang gigih melakukan cabaran tidak berfaedah di media sosial, habis kisah silam Faizal Tahir diungkit warganet.

Sedih melihat yang beragama Islam teruja melakukan aktivit tak berfaedah, katanya.



Kredit foto: Twitter

Tegurannya itu tidak disenangi kebanyakan pelayar Twitter yang kemudian mula membangkitkan kisah silamnya.


Kredit foto: Twitter

Kredit foto: Twitter


Malah, ada yang menyeru orang ramai supaya tidak lagi mendengar karya penyanyi itu hingga ada yang melaporkan akaun media sosialnya.

Faizal bagaimanapun cool saja membidas komen pedas seorang pengguna Twitter ini.


Kredit foto: Twitter

Kredit foto: IG

"Masih banyak perlu saya pelajari dan sampai mati saya takkan sempurna.

"Ini cara Allah 'tegur' saya untuk buka mata dan hati," balasnya.

Siapa makan cili, dia terasa pedas. Kenapa ramai sangat bitter dengan teguran berhubung challenge terbaru ni? - CARI
2

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote 234126 6-6-2020 07:58 AM
Faizal ni senior iol kat uni. Jenis budak bijak ok and outstanding personality masa kat uni tu. Famous perangai elok bukan yang tak elok. wife dia pun sejenis bijak gila bukan student biasa2 low profile pulak tu.

Sekali je la dia buat hal konsert bukak baju tu kot biasa la tgh syok sgt passion menyanyi agaknya haha. And then dia tone down dah.

Budak2 now kalau melatah kena tegur scary la, sejenis  dah hilang hormat sesama manusia. Boleh je jwp elok kalau disagree pun. Ni cikgu pun kena cerca.
Quote apedehal 6-6-2020 08:00 AM
Makan cili terasa pedas la tu...bengong nya budak2 skarang xleh kena tegur lansung
Quote Orix 6-6-2020 08:00 AM
234126: Faizal ni senior iol kat uni. Jenis budak bijak ok and outstanding personality masa kat uni tu. Famous perangai elok bukan yang tak elok. wife dia pun ...


Tp faizal ni drop out kan ? X habis belajar kan
Quote Orix 6-6-2020 08:03 AM
Nsib bek xde yg up gmbar bebird. Wlupn x nmpak muka tapi casing phone hampir sama kan katanyehh. Whatever la pejal. Challenge tu just for fun since twitter ig pun made up for entertainment, what do u expect ???
Quote makita 6-6-2020 08:07 AM
234126 replied at 6-6-2020 07:58 AM
Faizal ni senior iol kat uni. Jenis budak bijak ok and outstanding personality masa kat uni tu. Famo ...

Ye betul, bdk2 yg lahir zaman 90an mcm direct je bahasa nak nak kt socmed. Tapi meols hepi jumpa ramai yg budi bahasa. 2 hr lepas meols cari loyang buat kek. Xde kt rak. Meols ckp bole tak try trst cari kot ada stok. Bdk ni kata boleh kak, tapi akk tgu dlm 10 min xpe ke kak. Saya mntak maaf akk kene tgu. Patu jumpa...dia kata kak mntak maaf ada kemek sket ni. Adohai satu hari rasa hepi org layan elok2.
Quote 234126 6-6-2020 08:09 AM
Orix replied at 6-6-2020 08:00 AM
Tp faizal ni drop out kan ? X habis belajar kan

iol tak sure yang tu sebab heols senior iol, bukan sekelas. Tapi wife dia iol selalu jumpa sebab kwn serumah classmate.
Quote 234126 6-6-2020 08:10 AM
makita replied at 6-6-2020 08:07 AM
Ye betul, bdk2 yg lahir zaman 90an mcm direct je bahasa nak nak kt socmed. Tapi meols hepi jumpa r ...

Sejuk je hati kan kalau budak2 berbudi bahasa melayan kita yg senior ni. tak la senior sampai umur 50an pulak tapi masih la senior.
Quote Lailerthee 6-6-2020 08:14 AM
Budak skrg pny bhsa tkut betul dgr
Quote hayrin86 6-6-2020 08:25 AM
Taknah langsung minat cabaran yang lagha dan tidak berfaedah ini..
Quote anony-mous 6-6-2020 08:33 AM
Kurang ajar budak2 skrg ye. Esp budak2 twitter. Sekor2 mcm sampah. FT tegur elok2, apahal budak2 ni kurang ajar sgt???
Quote aderaderker 6-6-2020 08:37 AM
234126 replied at 6-6-2020 08:10 AM
Sejuk je hati kan kalau budak2 berbudi bahasa melayan kita yg senior ni. tak la senior sampai umur ...

Jenis budak yg macam tu I rasa sangat thnkful pada mak ayah diorang.
For sure semua ni berdasarkan didikan.
Moga2 ramai yg macam ni.

Banyak aku jumpa budak2, yg dlm satu ayat dia takleh tinggal perkataan bodoh/babi.
Smh.  

Quote 234126 6-6-2020 08:40 AM
aderaderker replied at 6-6-2020 08:37 AM
Jenis budak yg macam tu I rasa sangat thnkful pada mak ayah diorang.
For sure semua ni berdasark ...

kesian parents kadang. Ntah2 dah ajar elok, tapi dia rebel kat belakang, takpun terikut kawan. Depan mak ayah sopan bukan main. Jenis tu lagi tragic utk parents.

mintak kita dijauhkan la anak2 perangai mcm tu
Quote sarukhan 6-6-2020 08:45 AM
Betul la FT tu ckap. Benda simple je sampai beria budak2 nak marah. Bdk2 skang mmg x bole tegur ke?
Quote KIM.K 6-6-2020 08:47 AM
makita replied at 6-6-2020 08:07 AM
Ye betul, bdk2 yg lahir zaman 90an mcm direct je bahasa nak nak kt socmed. Tapi meols hepi jumpa r ...

Ni petanda tua eh sis. Iols pun gitu
Tapi iols tak berpendapat budak2 sekarang biadap cuma style lebih berani
Yang biadap pun ada otak singkat pukul family kazen yang lebih tua
Quote KIM.K 6-6-2020 08:55 AM
Edited by KIM.K at 6-6-2020 08:56 AM

Few years ago mengajar mrsm jap
Baik sangat dengan budak2 sampai harini pun masih dapat wish on hari guru. Budak pun dah habis sekolah
Tengok persekitaran dan didikan. Kalau mak ajar pukul orang tanpa usul periksa siap tagteam dengan anak lagi, itulah acuannya. Celaka dua2



Quote keypochino 6-6-2020 08:55 AM
bdk2 skg jenis direct. Tp ramai juga hati tisu.
Quote Kurex 6-6-2020 09:06 AM
Budak twitter sampah tau.....
Quote xtravaganza 6-6-2020 09:13 AM
Okey je FT pnya kata2..xdela teruk mnghentam ke ape.. klu nk tggu org “perfect” tegur mmg xkan adala smpi sudah yg akn mnegur.
Quote makita 6-6-2020 09:18 AM
KIM.K replied at 6-6-2020 08:47 AM
Ni petanda tua eh sis. Iols pun gitu
Tapi iols tak berpendapat budak2 sekarang biadap cuma style  ...

Wakakak petanda tua. Meols kan jenis yg kdg2 kalau nampak makanan tak pandang dah sapa yg menjual. Penah order..'dik, nak goreng pisang 2 ringgit'...org yg jual tu pon reply ..baik kak. Sekali masa nk bayar tu eh abg beruban wakaka. Brother tu siap ckp saya muda lagi kak, cuma uban je da byk wakaka. Semua yg meols jumpa semua meols pakat pgil adik.

Lihat semua komen(142)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 12:55 PM GMT+8 , Processed in 0.131457 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top