CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ahmad Idham Duduk Semula Di Kerusi CEO FINAS

5-6-2020 11:49 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4599| Komen: 23

Description: Ahmad Idham dilantik semula sebagai Pegawai Eksekutif FINAS yang baru berkuatkuasa selama dua tahun bermula hari ini sehingga 6 Jun 2022.
Ahmad Idham dilantik semula sebagai Pegawai Eksekutif FINAS yang baru berkuatkuasa selama dua tahun bermula hari ini sehingga 6 Jun 2022.

Memetik BERNAMA, berita itu diumumkan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) menerusi satu kenyataan media hari ini.



Kredit foto: IG Ahmad Idham

"Semoga dengan pelantikan beliau ini, FINAS akan terus menjana kecemerlangan sebagai sebuah badan yang memaju, menggalak dan memelihara kemajuan industri perfileman tanah air," kata Pengerusi FINAS, Zakaria Abdul Hamid yang dipetik BERNAMA.

Beliau juga berterima kasih atas keprihatinan kerajaan yang memberi peruntukan RM225 juta sebagai insentif rangsangan ekonomi melalui Pelan Pemulihan Ekonomi Jangka Pendek diumumkan Perdana Menteri.

"Beberapa program dan kemudahan kewangan untuk menjana semula industri kreatif negara akan dikawal selia oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Datuk Saifuddin Abdullah yang pastinya akan memberi manfaat kepada pemegang taruh industri," katanya. - CARI

1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nazzse 6-6-2020 12:03 AM
Gi mari gi mari orang sama.jugak
Sampai kesudah la finas dok tara tu
Quote bluebutter 6-6-2020 12:35 AM
Samale dalam pentadbiran mana mana too. Balik balik orang tu pusing pusing orang sama, selagi hidup le.
Quote supernaturalee 6-6-2020 01:47 AM
Sblm CEO finas sblm die
Quote asamfish 6-6-2020 03:00 AM
mcm kartun!
Quote belacan_gurl 6-6-2020 04:05 AM
Mcm xde org lagi layak je....asyik muka yg sama
Quote pellegrinos... 6-6-2020 05:16 AM
DILANTIK SEMULA? Bila yg makhluk ni being replaced? by whom? kemudian diangkat semula?

Aku yg ketinggalan speedboat
Quote pellegrinos... 6-6-2020 05:17 AM
Aku kerap kali juga mistaken him with Eizlan Yusup...
Quote Tinot7 6-6-2020 06:11 AM
tahniah.. slamat menjalankan tugas..
iols tak tau sgt psl dunia perfileman ni.. kome2 yg tau tu, sape calon yg lebih sesuai kalau tak setuju dia jadi?
Quote CiliPadiSedap 6-6-2020 07:32 AM
pellegrinos...: Aku kerap kali juga mistaken him with Eizlan Yusup...

Pakai cermin mata lalat dik.
Quote LadyCarefree 6-6-2020 07:46 AM
225 juta bawah kawalan si Idham ni?!
Quote ALDRIN 6-6-2020 07:53 AM
nazzse replied at 6-6-2020 12:03 AM
Gi mari gi mari orang sama.jugak
Sampai kesudah la finas dok tara tu

Dah dgr desas desus dr bulan Mac aritu...senang nak "kerja" dgn heols ni katanya...
Quote cik_chili 6-6-2020 08:03 AM
pastu buat filem sendiri,berlakon jd hero sdiri,syok sendiri....euuuwwww.....
Quote wirazam 6-6-2020 08:18 AM
Kat Malaysia ni dah takde ke bijak pandai dlm bidang filem..kat aswara tu...takkan takde kot..kat um, USM kat UiTM...adoii..susah2 lantik je norzizi
Quote alesandra 6-6-2020 08:59 AM
dia neh apasal kena pecat pun dulu?aku dah lupa.dia suruh ban  netflix tu kaa?
Quote zamzam 6-6-2020 09:05 AM
wirazam replied at 6-6-2020 08:18 AM
Kat Malaysia ni dah takde ke bijak pandai dlm bidang filem..kat aswara tu...takkan takde kot..kat um ...

Ramai jer yg ada qualification besides talent cam norzizi marlia musa. Idham ni apa qualification dia?
Quote ALDRIN 6-6-2020 10:19 AM
zamzam replied at 6-6-2020 09:05 AM
Ramai jer yg ada qualification besides talent cam norzizi marlia musa. Idham ni apa qualification  ...

Klu x silap heols ni Diploma UITM Arau...course business or accounting..x tau maybe pastu sambung ke.
Norman KRU Diploma in Accountancy kat Goon Institute dedulu...heols lantikan kat FINIS ni kann..
Quote tikusmontok 6-6-2020 11:05 AM
Tak sia2 merempan
Quote zamzam 6-6-2020 11:18 AM
ALDRIN replied at 6-6-2020 10:19 AM
Klu x silap heols ni Diploma UITM Arau...course business or accounting..x tau maybe pastu sambung  ...

Kak ogy plak sampai form jer...hmmm saper lagi eh. Ooo kalau tak silap mubarak razak ada phd kan?
Quote Nenasketum 6-6-2020 11:21 AM
Dia ni layak wey. Ada degree perakaunan. Pastu years of experience dalam industri. Yang tak layak tu mangkuk macam si London tu, apa ke namanya, ex-laki Fazilah Mansor. Ramai lagi macam si London tu dalam Finas.

Lihat semua komen(23)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:38 AM GMT+8 , Processed in 0.092735 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top