CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Lathi Challenge, Orang Jawa 'Sentap' Dengan Teguran Wan Dazrin

5-6-2020 11:08 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 20396| Komen: 103

Description: Cabaran baru Lathi Challenge pula menjadi kegilaan ramai termasuk gologan artis. Bagaimanapun, tarian itu dikatakan sebenarnya mengandungi elemen syirik.
Cabaran baru Lathi Challenge pula menjadi kegilaan ramai termasuk gologan artis. Bagaimanapun, tarian itu dikatakan sebenarnya mengandungi elemen syirik.


Kredit foto: IG Mawar Rashid


Melihat semakin ramai menyahut cabaran ini, pendakwah bebas Wan Dazrin Wan Din menggesa orang ramai menghentikannya segera kerana beliau akui bahawa terdetik perasaan takut ketika dipertontonkan video cabaran berkenaan dan khuatir ia mampu mengancam jati diri seorang Muslim.



Malah jelasnya, apa sahaja bentuk hiburan yang melalaikan hukumnya adalah makruh.



Tegurannya itu bagaimanapun mencetuskan pelbagai reaksi di kalangan warga maya, terutama orang Jawa yang 'terasa hati' dengan Wan Dazrin.



Kredit foto: Twitter

Terpulang kepada penerimaan masing-masing, buang yang keruh ambil yang jernih. - CARI
4

Bagus
1

Marah

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • ShikinIsa

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 5-6-2020 11:11 PM
Sedihnya jd pengikut lobai, main chess harom, main pubg ada elemen2 jarum halus, habis tu ? Berzikir jelah anak2
Quote nazzse 6-6-2020 12:01 AM
Si daie ni tak mencapub tak sah
Tak tak berkenan tak payah tengok
Simple
Semua benda nak komen
Banyak lagi isu penting kot
Quote dudaberhias 6-6-2020 12:10 AM
kesian belum apa2 dah terkena cash...
apa yang syiriknya dengan challenge tu,
ada ke yang lepas buat challenge tu pergi sembah berhala atau sembah hantu?

tu mekap ala2 goth je pun... cuma iols menyampah dekat yang buat challenge tu over benau..
marah la orang jawa... budaya dan tradisi je pun
Quote rayriff 6-6-2020 12:15 AM
kuang hajoo gamba tu. terkejut aku. dah la buka tengah2 malam ni. tak jadi nak stay up
Quote Kurex 6-6-2020 12:16 AM
Yg ostad ni satu hal... Yg bodoh ikut je challenge pun satu hal.... Yg urban pun satu hal
Quote KIM.K 6-6-2020 12:22 AM
Lathi challenge ni konsep jampi serapah & posession
Quote KIM.K 6-6-2020 12:23 AM
dudaberhias replied at 6-6-2020 12:10 AM
kesian belum apa2 dah terkena cash...
apa yang syiriknya dengan challenge tu,
ada ke yang lepas bu ...


tak juga whole concept tentang possesion tuh. Pakai mekap jadi alter ego. muka bertulis jampi tu

Takde la hakak hobsesss
Quote Nora_29 6-6-2020 12:39 AM
Halahhhh aiiii, lagu Lathi tu dah sedap pada telinga iolls...tinggal yang hauk bila nak promote lagu tu pi buat challenge based on video storyboard lagu tu...

Lenkali nak buat statement tu fikir balik asal usul benda2 trending ni. Tak memasal kena hencapan pasal buta budaya org
Quote dudaberhias 6-6-2020 01:03 AM
KIM.K replied at 6-6-2020 12:23 AM
tak juga whole concept tentang possesion tuh. Pakai mekap jadi alter ego. muka bertulis jampi tu ...

yang muka bertulis tu tak kisah lah pun bukannya boleh summon ala2 portal dr strange gittuw
still iols menyampah dekat yang gigih mekap buat2 challenge tu... over sangat nokkk

Quote gideoncross 6-6-2020 01:50 AM
Lathi ni iol bca kat comment section YT, warga Leluhur bgithu yg kisah Lathi ni psl dia sorg prmpuan biasa je & dia jtuh hti kat sorg llaki ni & bila llaki ni curang kat dia, this Lathi girl decided to use black magic utk hancurkn llaki tu. Tu je crita dia.
Quote gideoncross 6-6-2020 01:52 AM
rayriff replied at 6-6-2020 12:15 AM
kuang hajoo gamba tu. terkejut aku. dah la buka tengah2 malam ni. tak jadi nak stay up

Ahahahaha, same goes to me lh brotha/sisthur.
Quote gideoncross 6-6-2020 01:57 AM
nazzse replied at 6-6-2020 12:01 AM
Si daie ni tak mencapub tak sah
Tak tak berkenan tak payah tengok
Simple

Klau psl lain, kmain dorg ni cpat sound2, klau Da'i or PU main pompuan, kmain sorg2 mndiamkn diri buat2 x thu.
Quote gideoncross 6-6-2020 02:02 AM
Edited by gideoncross at 6-6-2020 02:06 AM
Orix replied at 5-6-2020 11:11 PM
Sedihnya jd pengikut lobai, main chess harom, main pubg ada elemen2 jarum halus, habis tu ? Berzikir ...

Seingt iol, Pokemon Go pun ktanya Yehudi dulu tu lol, knonnya konspirasi utk mlalaikn org2 Islam, klakar. Iol main PoGo ni ok je, siap boleh smbil jogging lgi, rsa lgi segar dri sblumnya. Happy plus fresh gitu, xde pun smpai trpesong akidah.
Quote fefeeling 6-6-2020 02:16 AM
Dia main Twitter tu Bukan hiburan pulak ke??
Quote Lailerthee 6-6-2020 02:27 AM
Xphm la isu lathi ni kate kemujaan kjp kate x
Quote Orix 6-6-2020 05:52 AM
fefeeling replied at 6-6-2020 02:16 AM
Dia main Twitter tu Bukan hiburan pulak ke??

Lobai main twitter xpe, dakwah katanyehh
Quote AyaqMeloSuam 6-6-2020 06:42 AM
Hahaha.. lobai kena kecam.. memandai2 bg statemnt x kaji dlu. Pdpt aku la.. lagu tu dr Indo.
Tarian tu pn dr sana.. kuda kepang.. lagu blh pgi international.. so dorg bwkkn skali adat budaya .. pakaian dlm VC tu.. jd 3 in 1.. pastu lobai ni xtau maksud peribahasa tu.. main tembak jer ckp syirik.. lol.. 1 hal lg music tu pn klu dgr jer dh tau music jawa.. normal music dr sana.. kt mna syirik nya lobai ? Eh.. lobai main tiktok gak ke?
Quote Kangkung1M 6-6-2020 09:34 AM
Edited by Kangkung1M at 5-6-2020 09:37 PM
dudaberhias replied at 5-6-2020 12:10 PM
kesian belum apa2 dah terkena cash...
apa yang syiriknya dengan challenge tu,
ada ke yang lepas bu ...

Apolah Wan Dazrin ni, kan...semua benda nak kecam.

345.png

[ig]https://www.instagram.com/p/CA7d0M_DtR4/[/ig]

Quote Nurul8001 6-6-2020 09:38 AM
[youtube]WN3mdLvd85o[/youtube]

Bahasa Jawa tu, kalo ikut seni kata bukanlah pemujaan.
Lagu ni menarik, tapi, saya tak minat. Sebab gelap2 gitttew, mcm lagu Alan Walker

Lihat semua komen(103)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 03:41 PM GMT+8 , Processed in 1.284946 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top