CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ramainya Jadi Mangsa Penggodam, Suria FM Sampai Hilang Lebih 300,000 Pengikut!

5-6-2020 11:05 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6222| Komen: 27

Description: Alamak, ramainya kena serang dengan penggodam. Habis bahasa Turki segala bagai yang keluar!
Alamak, ramainya kena serang dengan penggodam. Habis bahasa Turki segala bagai yang keluar!

Melihat Insta Story Pengurus Kanan Suria FM, Roslinda Abdul Majid atau DJ Lin, dia berkongsi gambar berada di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya bagi membuat laporan mengenai Instagram stesen radio itu digodam.




"Pihak pengurusan membuat laporan polis bagi mengelak keadaan menjadi lebih buruk terutama apabila lebih ramai akaun yang diikuti Suria Malaysia, digodam.

"Perkara ini disedari petang semalam selepas kami tidak dapat mengakses akaun IG dan carian atas nama Suria Malaysia tidak dapat ditemui," katanya kepada BH Online.

Sementara itu, Suria FM dalam kenyataannya kepada mStar Online berkata, akaun tersebut hilang daripada carian sejak petang Rabu dan menyebabkan lebih 333,000 pengikut di lnstagram hilang.



Malah, Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Nad Zainal turut berkongsi ada cubaan daripada pihak tidak bertanggungjawab cuba menggodam IG mereka.

“Pagi ni dapat mesej ni kat DM (direct message). Rasanya ada yang nak try hack account saya! Abaikan atau buat apa? Help!” tulis Siti di Insta Story.






Lebih parah, Datin Almy Nadia juga menjadi mangsa dan meminta penggodam memulangkan semula IGnya.



Kredit foto: Instagram

Manakakala, Sharifah Shahirah berpesan kepada orang ramai agar berhati-hati apabila menerima mesej daripada akaun tidak dikenali. - CARI

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hyie 5-6-2020 11:31 AM
ya ada nampak kat ig shira jugak semalam...nasib baik dia tak klik link tu semata2 nak dapatkan blue tick
Quote Kurex 5-6-2020 11:48 AM
Sian penyanyi bernombor menyara bewak yg menumpang dgn ig & youtube..
Quote biozipstar 5-6-2020 12:09 PM
yg penting nampak link suspicious apo pon jangan klik!
Quote kukukatablog 5-6-2020 03:03 PM
jgn2 kejer awang hitam... nak racist skjap....
Quote Rara77 5-6-2020 03:24 PM
Artis mesia ni bodoh bodoh yach
Instagram apa2 guna email mana ada guna dm bagai
Quote YomiuriLandMae 5-6-2020 04:02 PM
Cuak la memasing kalo IG kena hack.. dah la follower bermillion million..
Quote kiah_mai_pulak 5-6-2020 04:14 PM
ooooooooooo habis tu kita semua kat sini nk kena mggelabah tekssssss ke tak dgn berita ni?
Quote matchstick 5-6-2020 06:26 PM
kukukatablog replied at 5-6-2020 03:03 PM
jgn2 kejer awang hitam... nak racist skjap....

#blacklivesmatter


Quote JunkMail 5-6-2020 06:52 PM
Url tu pun guna nama instagramsupportive .. bukan instagram. Jgn lah click retis2 oiii...hayoooo
Quote kikiharris 5-6-2020 06:56 PM
Iols tak pahamlah org yg rajin nau dok click semua link. Dpt email ke, text message yg bukan2 tu xpayahlah gigih sgt. report spam & delete sajalah.
Quote Acikgomen 5-6-2020 07:14 PM
kiah_mai_pulak replied at 5-6-2020 04:14 PM
ooooooooooo habis tu kita semua kat sini nk kena mggelabah tekssssss ke tak dgn berita ni?

Kiahhhh selamat hari raye
Quote kiah_mai_pulak 5-6-2020 07:45 PM
Acikgomen replied at 5-6-2020 07:14 PM
Kiahhhh selamat hari raye

selamat hari raya to u too acikgomen. hehe
Quote Adeakukesah11 5-6-2020 07:56 PM
Hecker what????
Quote tikusmontok 5-6-2020 08:09 PM
Kurex replied at 5-6-2020 11:48 AM
Sian penyanyi bernombor menyara bewak yg menumpang dgn ig & youtube..

Takkan penyanyi bernombor tersohor bgantung hidup kat ig
Quote dudaberhias 5-6-2020 08:10 PM
semua retis yang klik tu bimbo in real life, tak pelik pun....
kalau bagitau pakai produk faiz roslan boleh jadi cantik pun depa beli...
Quote Supersirap 5-6-2020 09:56 PM
Nak tanya mana mereka dapat ilmu untuk godam benda-benda ini semua?
Quote RatuDunia94 5-6-2020 10:23 PM
Zaman dh berubah.. dulu artis2 merayu jangan  cetak rompak album n filem2 dorang.. skrg artis2 merayu jangan hack ig dorang..
Quote Hitman91 6-6-2020 01:37 AM
ni lebi kepada phising.teknik zaman dolu2..
bila klik link tu,akan ada laman login menyerupai instagram.

siapa yg tertipu,dia akan masukkan username dan password.

Quote dudaberhias 6-6-2020 01:57 AM
Hitman91 replied at 6-6-2020 01:37 AM
ni lebi kepada phising.teknik zaman dolu2..
bila klik link tu,akan ada laman login menyerupai insta ...

dan yang tertipu tu pun iolss syak retis bimbo jah...
yang pandai takdenya akan tertipu dengan link phishing macamtu

jenis yang kita jual produk timbang kilo pembesar payu dara... founder dia faiz roslan...
pun depa pergi beli dah terang2 jantan yang jual tu...

Lihat semua komen(27)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:04 AM GMT+8 , Processed in 0.074174 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top