CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Meghan Markle Gesa Pelajar Bersuara Isu Kematian George Floyd

5-6-2020 10:25 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4970| Komen: 42

Description: Meghan Markle tampil bersuara berhubung kematian lelaki kulit hitam Amerika Syarikat, George Floyd.
Meghan Markle tampil bersuara berhubung kematian lelaki kulit hitam Amerika Syarikat, George Floyd.

Isteri kepada Putera Harry yang menyifatkan kematian Floyd sebagai suatu yang amat mengecewakan berkata, adalah menjadi satu kesilapan jika semua pihak terus berdiam diri kerana nyawa George Floyd bukan perkara kecil.



Kredit foto: Daily Mail/PA/Immaculate Heart High School

Menurut AWANI, dia berkata demikian ketika memberi ucapan bagi acara upacara graduasi maya penuntut Immaculate Heart High School, iaitu bekas sekolah menengahnya.

Meghan yang ibunya juga warga AS berkulit hitam turut menamakan beberapa lagi individu berkulit hitam yang menjadi mangsa kekejaman kaum di negara itu sebelum ini; Breonna Taylor, Philando Castile dan Tamir Rice.

Ucapan maya itu dibuat susulan insiden lelaki berusia 46 tahun berkenaan mati selepas polis kulit putih di Minneapolis menekan lehernya dengan lutut selama beberapa minit. 


"Saya terkilan anda (pelajar) membesar ketika kekejaman ini masih berlaku.

"Kita melihat orang ramai bersolidariti, anggota masyarakat saling memberi sokongan.

"Saya yakin anda tahu nyawa kaum kulit hitam juga penting. Suara anda diperlukan dan saya menyokong anda," katanya.


Protes di Los Angeles

Sehingga kini protes masih berlaku di beberapa bandar di AS, membantah dan menuntut keadilan atas kematian Floyd dan tiga pegawai polis telah didakwa pada Rabu. - CARI


Teks ucapan penuh:


Kredit foto: Daily Mail

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Bihungoreng 5-6-2020 12:09 PM
Sape sheols ni? Retis pon bukan.. royal pon bukan.. gigihhhh
Quote 234126 5-6-2020 12:14 PM
Halah halah halah nak juga dia {:thief
Quote belilies 5-6-2020 12:25 PM
Tahi laaaa pompuan ni. Bagus dok diam je. Trying anything to stay relevant dari musim covid ke isu GF. Eakkks!
Quote meow_tompok 5-6-2020 01:45 PM
tegur la sekali nigga nigga yg pecah masuk kedai pastu mencuri
amik kesempatan betul

Quote zeed 5-6-2020 02:59 PM
Who r yus mekgan
Quote epuepy 5-6-2020 04:11 PM
Gundu nye dia skrg..
Quote MadameOnion 5-6-2020 04:24 PM
fake..makin hodoh muka dia..tak sesuai masuk royal family..muka bitchy..sesuai jadi pole dancer
Quote sambaldurian 5-6-2020 04:26 PM
mcm nmpak.'fake' je emosi muka dia bila letak tgn kt dada tu.
Quote Carcosa 5-6-2020 10:11 PM
Apsal mcm tak lawa  plk dia dlm gambar di atas
Quote becir 5-6-2020 10:36 PM
kemain tebal bibir semek ni..injek lettew..
Quote delia3003 5-6-2020 11:35 PM
Edited by delia3003 at 5-6-2020 11:38 PM
belilies replied at 5-6-2020 12:25 PM
Tahi laaaa pompuan ni. Bagus dok diam je. Trying anything to stay relevant dari musim covid ke isu G ...


Yang kelakar nye kan minah ni. Tiap2 kali dia buat apa2, nanti bersusun ler keluar artikel konon daripada 'kawan2' ler, dok up kan minah ni. Tu semua kerja PR machine yg dibayar mahal supaya minah ni stay relevant. I tak kuasa ler nak tgk video minah ni berucap sbb ada yg komen, agak cringey. Dia memang nampak fake. Susah I nak bersangka baik dgn minah ni.

Semakin nampak kepam dia sekarang
Quote dani-rox 5-6-2020 11:54 PM
Menurut AWANI, dia berkata demikian ketika memberi ucapan bagi acara upacara graduasi maya penuntut Immaculate Heart High School, iaitu bekas sekolah menengahnya.


ada sorg minah kat twitter ka IG tumpahkan teh, kakaknya schoolmate thn yg sama dgn M2. Bini Just Harry ni mean girl kaki buli. siapa2 berani lawan balik atau mengadu akan dituduh oleh M2 dan kawan2nya sbg rasis. Dari awal lg, dia tahu betapa indahnya race card utk kulit hitam.
Quote dani-rox 5-6-2020 11:59 PM
baru perasan thread ni dibukak dari pagi tadi, Meghan & Just Harry lovers belum masuk utk bekap dewi mereka ya
Quote Dwdrum 6-6-2020 12:11 AM
Sibuk jah Meghan ... Dahulu mesti bodoh dalam class fefeling prom Queen bila besar jadi black bimbo bawa perangai hodoh ke British royals family  ..
Malu kan Americans ...fuckoff!
Quote namieamuro 6-6-2020 12:17 AM
dh knp bg stetmen memanaskan lg keadaan yg sememangnye panas? dh tu gesa student pulak.bimbo ke ape ni
Quote namieamuro 6-6-2020 12:19 AM
dani-rox replied at 5-6-2020 11:54 PM
ada sorg minah kat twitter ka IG tumpahkan teh, kakaknya schoolmate thn yg sama dgn M2. Bini Jus ...

dpt kak ipaq baik hati pun dibulinye smpi menangis kak ipaq..dihari nan mulia pulak tu..mujor kak ipaq stay strong gituh wpun tpakse hadap pwincess katak.

dh 2020 pn, dh nyah istana pn gituh gk prangai sheols ye.
Quote Dwdrum 6-6-2020 12:22 AM
dani-rox replied at 5-6-2020 07:54 AM
ada sorg minah kat twitter ka IG tumpahkan teh, kakaknya schoolmate thn yg sama dgn M2. Bini Jus ...

Dani species ini mahu goda perempuan pun main race card bila perempuan tunjuk respond tidak layan ..cuz I am black .. Wtf !
Quote belilies 6-6-2020 12:30 AM
delia3003 replied at 5-6-2020 11:35 PM
Yang kelakar nye kan minah ni. Tiap2 kali dia buat apa2, nanti bersusun ler keluar artikel konon ...

Iols syak sheols ni sesuatu since harry buat stetmen nak resign jd royal sebab tak suka dipaparazzi. Deyols hengat org nak caya ke sbb bodoh heols laki minik. Nampak sangat harry tu ngadap sungguh hidup in the limelight better than abangnya. Sana sini tagih simpati pasal maknya. Aritu iols xpuas hati bila william sentuh pasal kehilangan maknya ada satu fanatik si meghan (obviously dari cara heshe komen) kata william ni KERAP SANGAT scream for simpati atas kematian maknya! Ehhh..... Bila harry buat tau pun kesiankan si harry batak glemer. Bapak deyols si charles tu ada penyakit cemburu tengok diana lagi glemer dari heols, iols tak heran menurun kat harry sifat ni. Berbalik kpd kisah nak lari dari glemer, pandai pun pindah kat hollywood, setahu iols hollywood tu dia punya paparazzzi lagi terokkk daripada yg kat england. Tu haaa sampai buat dinding kat pagar, kata banyak duit tapi tak mampu cari rumah yg betol2 private! Kata nak cover archie daripada limelight tapi kemahen guna gambar archie pancing followers! Cer tengok blake lively yg kawen ngan ryan reynolds tu dua2 canadian tggl kat us sampai skrg tatau roper anak youngest deyols. Tu retis gred A. Rachel mcadams pun sama, retis muka ngetop glemer! Meghan memang nothing bila compare dgn deyols tu. Pasal nak stay relevant, sanggup keluar tgh wabak covid for the sake of pictures yg takda paparazzi yg fikir ada value, ni skrg nak mencelah pasal black lives matter. Kengkunun sheols tu black, padahal hidup seroper kokesen.
Quote dani-rox 6-6-2020 12:34 AM
namieamuro replied at 6-6-2020 12:19 AM
dpt kak ipaq baik hati pun dibulinye smpi menangis kak ipaq..dihari nan mulia pulak tu..mujor kak  ...

merempat rumah org mau tak tension, takda kerja so cari gaduh je lah.

mujurlah ai bukan kak ipar M2, kalo tak, ada keta yg bergolek2 dlm terowong di LA

Lihat semua komen(42)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 12:46 PM GMT+8 , Processed in 0.068921 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top