Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Tak Tahan Tengok Raja Ilya Sedih, Suami Buat Rumah Terbuka Raya Di Perth

5-6-2020 10:14 AM|Oleh: Saiful| Komen: 43

Raja Ilya sayu tak dapat beraya di Malaysia gara-gara penularan pandemik COVID-19.

Disebabkan itu dia dan suami terpaksa meraikannya di Australia.

Foto: IG
Tengok wajah duka Ilya, suaminya, Trent Garrer mengadakan rumah terbuka untuk keluarga dan teman rapat.

Tersentuh hati Ilya melihat semangat yang ditunjukkan suaminya.

"Sayu hati hanya Allah sahaja tahu. Saya tak dapat balik pulang ke Malaysia kerana tiada penerbangan. Kami sentiasa memeriksa jadual penerbangan, memang tiada sampai Jun. Bulan berikutnya, Julai barulah ada penerbangan ke Kuala Lumpur.



"Bagaimanapun, jika saya balik pun, warga asing tidak dibenarkan masuk ke Malaysia. Suami masih lagi memegang status warga asing, jadi sudah tentu kami tidak boleh masuk.

"Nak tak nak, saya terpaksa membuat keputusan menyambut Syawal di Perth. Saya tak pernah berjauhan dengan ibu ketika menyambut Aidilfitri. Lebih mengundang sebak apabila ibu memberitahu, sambutan Aidilfitri berbeza kerana ini kali pertama menyambutnya seorang diri," katanya kepada BH Online.


Walaupun tak dapat balik, Ilya tak lupa mengaturkan keperluan ibunya.

"Saya aturkan keperluan ibu. Saya membelikan lemang dan kuih raya, selain minta tolong rakan baik menemani ibu di rumah. Ibu pun ada masak juadah pagi raya dan memanggil rakan dan jiran terdekat, jadi tidaklah sunyi apabila ada yang datang berkunjung ke rumah," tambahnya.



Aktres ini juga ada cuba membuat kuih raya namun katanya hanya putu kacang sahaja yang menjadi.

"Semua makanan tradisi saya buat sendiri, malah pencuci mulut seperti cendol pun saya hidangkan. Dapat juga saya perkenalkan makanan tradisi Melayu pada tetamu. Dari situ, mereka kenal kenal masakan budaya Malaysia."

Tak mengapalah Ilya, kalau segalanya sudah reda nanti cepat-cepatlah pulang ke Malaysia ya. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
2
0
0
Komen: 43
Komen

Previous : Neelofa Kecewa, Bersepah Akaun Palsu Guna Nama Dan Gambarnya

Next       : Ramainya Jadi Mangsa Penggodam, Suria FM Sampai Hilang Lebih 300,000 Pengikut!

Komen Terbaru

Quote loladaily 10-6-2020 03:06 PM
Lainnya muka sheols hampir meols tak kenal. Mcm dah kembang sikit

Lain-lain Komen

Quote Piramida 5-6-2020 10:23 AM
Propa lebih... jgn lah nak sayu sgt... org yg dlm msia pun tak balik kg nak sambut raya... tak sensitif langsung.
Quote LadyCarefree 5-6-2020 10:33 AM
Piramida: Propa lebih... jgn lah nak sayu sgt... org yg dlm msia pun tak balik kg nak sambut raya... tak sensitif langsung.



Hahaha apa yng propanya? Biarlah dia nk celebrate.
Quote terpaling 5-6-2020 10:36 AM
untung dpt laki helok understanding..
Quote aijinmisaki 5-6-2020 10:45 AM
Aku je ke yang nampak muka raja ilya ni macam kembang semacam? Botox start ruining or apekah?
Quote eira2310 5-6-2020 10:50 AM
kesian juga..sbb mak dia sorg2 je kat sini kan..so raya tu terasa la sunyi..
Quote Lailerthee 5-6-2020 10:54 AM
Kadang i ols masih xpercaya dia da khwen
Quote doubleA 5-6-2020 10:58 AM
Bagus la takda cluster aidilfitri dari ko, kat sana buat jela nak buat apapun

Semua org raya bebeza tahun ni bukan ko sorang
Quote Meiizu 5-6-2020 11:09 AM
i baca tajuk pun dah gelak dah..rajin dia create news supaya releven dlm industri lakonan...ehh hadooo ke u ollsss???????/
Quote Roxy453 5-6-2020 11:11 AM
eh diorang ni tak baca newspaper or tgk tv ke kat perth tu..

bknkah PM diorang dh announced in MARCH that Australia stays travel ban for 6 months, so paham2 la Raya tu within the 6 months or after. Duh!

Plus, Perth ni byk Msians..so all these years, Im sure there is a group specially for Malaysians to get together cos I joined Gawai celebrations in Perth twice. They might have a small Raya celebration at someone's house at least.

Tak tau la if Ilya ni bimbo or pretending that she is the Malaysian minority in Perth.
Quote Esel768 5-6-2020 01:16 PM
aijinmisaki replied at 5-6-2020 10:45 AM
Aku je ke yang nampak muka raja ilya ni macam kembang semacam? Botox start ruining or apekah?

A'ah la.. Dagu dia pun nmpk mcm kemvang sikit.. Sebelum ni muka dia sharp
Quote MissLana 5-6-2020 01:19 PM
yeke sheols masak sendiri tu? mesti order jahhhh. propaa
Quote MissLana 5-6-2020 01:29 PM
aijinmisaki replied at 5-6-2020 10:45 AM
Aku je ke yang nampak muka raja ilya ni macam kembang semacam? Botox start ruining or apekah?

iols pun first tgk post ni perasan cmtu, kembang ye muka sheols pipi dh tembun hahahaha tak cengkung mcm dulu2. doc botox dah jauh kot haha
Quote slyfynx 5-6-2020 01:31 PM
So kene rase bangga ke dgn pelakon MCU ni?
Quote miracle_forever 5-6-2020 01:36 PM
aijinmisaki replied at 5-6-2020 10:45 AM
Aku je ke yang nampak muka raja ilya ni macam kembang semacam? Botox start ruining or apekah?

1st pic baju putih tu mmg kembang semangkuk muka dia.
Quote airmineral 5-6-2020 02:15 PM
kenapa aku rasa dulu dia cqntik skg muka dia pelik?
Quote sleepandream 5-6-2020 02:35 PM
okla tu sheols sambut raya...
jap lagi sheols sambut krismas ho ho ho chuols rengsa jugak...
yang penting gambar makanan raya sheols nampak lazat yach... siap buat cendol yach...
Quote pavlovachoc 5-6-2020 02:38 PM
Baru tau dia dok sane ..igt dia dok malaysia
Quote Fafaa 5-6-2020 03:22 PM
slyfynx replied at 5-6-2020 01:31 PM
So kene rase bangga ke dgn pelakon MCU ni?

Hahaha dah melekat ye raja ilya dgn pelakon MCU tak jadi
Quote bedahmulutpuaka 5-6-2020 03:30 PM
Sedapnye laki sheolss

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top