CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Sembah Patung Dapat Kuasa, Agenda Halus Dalam PUBG" - Fakhrul UNIC

5-6-2020 06:47 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 21793| Komen: 122

Description: "Dalam game PUBG mobile ada sembah patung?" Itu persoalan diutarakan Fakhrul UNIC menerusi Instagramnya.
"Dalam game PUBG mobile ada sembah patung?" Itu persoalan diutarakan Fakhrul UNIC menerusi Instagramnya.



Dalam perkongsiannya, Fakhrul berkongsi ciri baru permainan itu memerlukan pemainnya membuat gaya seolah-olah 'aksi menyembah untuk meminta kuasa dan senjata'.

Tegasnya, elemen penyembahan ini dikhuatiri boleh merosakkan akidah seseorang.


Kredit foto: IG Fakhrul

"Saya juga kadang-kadang layan main PUBG dan baru-baru ini update terbaru PUBG di peta Sanhok, ada la terjumpa patung-patung berwarna kaler tu. 

"Bila pergi depan patung tu, dia ada butang 'invoke' yang apabila ditekan, pemain akan buat gaya macam upacara menyembah meminta pada patung tu," tulisnya.


Katanya, patung merah, hijau dan kuning yang akan memberi senjata, keperluan, kuasa dan lain-lain lagi.



"Saya rasa acam ada muslihat je ni. Lama dh dalam game2 ni ada agenda halus. 

"Jadi, hati-hati wahai muslim. Nak main game, takpa dalam nak berhibur tapi jangan sampai lalai dan terpesong akidah," ujarnya memberi peringatan kepada orang ramai.

Kalau tak main terus, lagi bagus kot? - CARI


Bagus
2

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 5-6-2020 06:57 AM
Nyampah. Pubg ni klu tgh main mmg xleh stop play ke?
Nnt effect besar sgt ke?
Solat ke mana xkisah dah. Asalkn tak stop main masa tgh2 game.
Quote Tinot7 5-6-2020 07:09 AM
Best sgt ke pubg ni?
Quote dua_chzy 5-6-2020 07:21 AM
Baru main game ke bang? Alahai gamers sekarang...
Quote dua_chzy 5-6-2020 07:29 AM
Bercukur la ko bukan Hindu dek. Dalam game, Tuhan ko dah jadik ropa gini dek:

[youtube]4shMRiKzE_s[/youtube]

Setakat akak main game RPG masa rajin dolu2, almost suma game akak main boleh cop hada agenda halus plus satanic menyesatkan ummah dek.
Quote sarah82 5-6-2020 07:54 AM
Hahaha.. Lawak betul la..
Quote Fur 5-6-2020 08:05 AM
Last aku main game Zuma. Tu pun dh addicted cam ape je...
Quote kukukatablog 5-6-2020 08:23 AM
game ni berhantu,
sorang student aku,
calon harapan cemerlang exam pt3,
xdtg sekolah lama, last year,
katanya ada gangguan mistik,
rupa2nya dia akan jadi stress dan gelisah kalau dtg skolah,
sbb nnt rating game dia jatuh kalo tinggal game tuh...
tahun ni dia tang sehari jer sekolah itupon hari pertama....
Quote Boomibulat 5-6-2020 08:46 AM
Syukur la I x main game..main yg ni je dulu..


Quote unguaurora 5-6-2020 08:57 AM
Mujur laki iols dah lama berhenti main pubg. Skrg main game bdk2 je. Tenang ht iols
Quote Lailerthee 5-6-2020 08:59 AM
Bukan gamers so xambik tahu
Quote syaeyedan 5-6-2020 09:31 AM
pearl.silver replied at 5-6-2020 06:57 AM
Nyampah. Pubg ni klu tgh main mmg xleh stop play ke?
Nnt effect besar sgt ke?
Solat ke mana xkisah ...

tak boleh. takde pause hahaha..kalau nk berhenti, quit game terus.. tak habis game, tak naik rank.itu og galok sangat main
Quote CiliPadiSedap 5-6-2020 10:08 AM
Game pubg ada element dopamine addiction..
Quote AbukRokok 5-6-2020 10:15 AM
pala otak kau jumud
Quote matchstick 5-6-2020 10:18 AM
Boomibulat: Syukur la I x main game..main yg ni je dulu.. <a href="https://d26bwjyd9l0e3m.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/11/Snake-II-Screenshot-2.jpg" target="_blank">https://d26bwjyd9l0e3m.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/11/Snake-II-Screenshot-2.jpg</a>


Purba nya uols
Quote ibu_haritz 5-6-2020 10:19 AM
so ok ke tak main PUBG ni??
klu tak ok  nk bgtau anak aku..kemain lagi skrg ni asik PUBG
Quote Fly_over 5-6-2020 10:32 AM
kukukatablog replied at 5-6-2020 08:23 AM
game ni berhantu,
sorang student aku,
calon harapan cemerlang exam pt3,

dasyatnyaa murid chuols tu. parents nya cmne?
Quote salmon-suki 5-6-2020 10:48 AM
Sembah totem?kalau utk melawak pun beragak ler jgk..sorry,bab agama xde kompromi nak2 melibatkn sembah2 ni..

Baidewei,aiolzs xsuka pubg..haa gitu..{:smile
Quote salmon-suki 5-6-2020 10:49 AM
Boomibulat: Syukur la I x main game..main yg ni je dulu.. <a href="https://d26bwjyd9l0e3m.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/11/Snake-II-Screenshot-2.jpg" target="_blank">https://d26bwjyd9l0e3m.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/11/Snake-II-Screenshot-2.jpg</a>


wehhhhhhh..game lejen niiii..
Quote tagas 5-6-2020 10:52 AM
ps5 postponed launch smlm

tak sabaw nak rembat

tp tu la berhantu berkemaruk games

sampai terabai ibadah n rutin harian

Lihat semua komen(122)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 11:19 PM GMT+8 , Processed in 0.071567 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top