CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Duhh! Takkan Nak Naikkan 14,000 Isu Sekali Gus?" - Diana Danielle Pula Bengang

4-6-2020 11:50 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12268| Komen: 47

Description: "Duhh!" Marah betul nampaknya Datin Diana Danielle terhadap segelintir warganet yang mempersoalkan gerakan protes Black Lives Matter yang dianjurkan warga Amerika Syarikat (AS).
"Duhh!" Marah betul nampaknya Datin Diana Danielle terhadap segelintir warganet yang mempersoalkan gerakan protes Black Lives Matter yang dianjurkan warga Amerika Syarikat (AS).



Dalam kemas kini terbarunya, Diana memuat naik video teguran kepada warga maya yang memenuhi ruangan komen dengan meminta semua yang menyokong kempen itu supaya turut memperjuangkan nasib kaum laim yang tertindas.

"Saya nak tegur sikit boleh? Bila semua orang sedang memperjuangkan satu isu, tolong hormat.

"Kita tak boleh dalam satu masa tiba-tiba nak bangkitkan 14,000 isu sebab nanti tiada tumpuan dan fokus dalam isu berkenaan.

"Kalau kita nak beri kesedaran kepada orang, kita kena fokus satu isu sebelum menaikkan satu isu lain.

"Kita tidak boleh menidakkan perjuangan orang sebab ini apa yang sedang berlaku kepada mereka dan kita suarakan sokongan pada gerakan yang dianjurkan mereka.



Kredit foto: IG Diana Danielle

"Ia tidak bermaksud sesuatu isu lebih penting berbanding satu isu lain," ujarnya.

Kempen "Black Lives Matter' di laman sosial adalah gerakan solidariti atas kematian warga kulit hitam di AS, George Floyd selepas lehernya ditekan polis kulit putih di Minneapolis. - CARI
2

Bagus
2

Marah
4

Terkejut
3

Sedih
2

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (18 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • ShikinIsa

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tikusmontok 5-6-2020 12:00 AM
Ko fokus kat isu laki ko sudah.
Quote sok_suci 5-6-2020 12:01 AM
Otak aku xdpt nk matchkan die ngan title datin tu. The title just not suit her but who cares..title tok tin dah x semegah dulu
Quote LoveSungmin 5-6-2020 12:02 AM
Jaga je la laki kepam kau tu.. Keluar masuk penjara je kerjanya
Quote Potato_kering 5-6-2020 12:06 AM
Sorry. I dont hashtag #blacklivesmatter. Tak sesuai nak apply kat malaysia. Naik tocang kalau black kat malaysia nampak. Baik buat #drunkdriverneedtodie
Quote sukacactus 5-6-2020 12:23 AM
Bagus DD
Sempat juga dia alih tumpuan pada isu lain ya
Kalau tumpukan kat isu lakinya lama2 boleh stress
Quote SR4tahun 5-6-2020 01:46 AM
Potato_kering replied at 5-6-2020 12:06 AM
Sorry. I dont hashtag #blacklivesmatter. Tak sesuai nak apply kat malaysia. Naik tocang kalau black  ...

setujuuuuuu iols tak paham kepentingan rakyat malaysia terutama melayu nak melebih2 isu BLM ni. kat msia ni byk lg isu kau leh perjuangkan. dont waste ur energy laaa.
Quote queendeath126 5-6-2020 01:56 AM
merepek apa dia ni?
Quote irvene 5-6-2020 03:11 AM
makin lama dalam industri, makin lantang bersuara. tak sesuai -,-
Quote supernaturalee 5-6-2020 03:54 AM
Baru2 ni tgk sheols dlm 1 program yg diacarakan Oleh fafau dan soeb
Ada 1 segmen tu tny soalan math
Soalan die lbh kurang
10x20x30x0x60x50
Pilihan jwpn, a 0 b 8 c 53
Die dgn confident jwb 53

Haiyooo
Dh sah2 semua no hujung ada 0 je
Kot Klu xreti sgt ape jgk yg dikali dgn 0 akn hasilkan 0 juga
Quote sleepandream 5-6-2020 03:58 AM
black pun ramai yang moslem...
sementelah black african jua ramai penyangak scammer...
tapi itu isu lain...
isu sekarang salah ke sokong orang yang tertindas..
yang menggelupur sgt tu lebih kepada iri hati jah... sampai bakalan soltan negeri selatan pun nak merengek isu ni dalam medsos

mohtep sangat setakat tukar profile picture hitam pun nak donkey yach
Quote Orix 5-6-2020 04:30 AM
Eh biooo ler org nk berkempen Black lives matter pun. What’s the matter yg kau nk butthurt psal kempen org lain ? Menyusahkan kau ke ? Mintak duit kau ke utk derma ? Xde kan ? Biar lah. Itu hak individu nk buat apa yg dia sokong. Nk ckap org menyibuk dgan kempen yg xde mengena, yg kau tu menyibuk dgan apa yg org sokong n bkempeb, apa kena mengena ? Ttbe trigt tmj{:nose
Quote Orix 5-6-2020 04:32 AM
sleepandream replied at 5-6-2020 03:58 AM
black pun ramai yang moslem...
sementelah black african jua ramai penyangak scammer...
tapi itu is ...

Entahnya. Mind ur own business kekdahnya. Bgus jugak DD up bnda ni, harap tmj tu terasa lah
Quote dua_chzy 5-6-2020 07:49 AM
supernaturalee: Baru2 ni tgk sheols dlm 1 program yg diacarakan Oleh fafau dan soeb Ada 1 segmen tu tny soalan math Soalan die lbh kurang10x20x30x0x60x50 Pilihan jwpn ...


Boleh tahan kerendahan IQnya. Serupa Fazura yang tak tau apa itu benua.
Quote Tinot7 5-6-2020 07:55 AM
Nape la dia buat muka hudus tu???
Quote haruslah 5-6-2020 07:57 AM
sleepandream replied at 5-6-2020 03:58 AM
black pun ramai yang moslem...
sementelah black african jua ramai penyangak scammer...
tapi itu is ...

tmj kata ape?

btw

i stuju dgn DD kali ni
fokus satu2 isu
x bermakna bila sokong kes ni kita lupa kan isu yg lain tu



Quote Fafaa 5-6-2020 08:30 AM
TMJ post All Lives Matter macam tu tapi kena carut dgn netijen sebab tak sensitip dgn golongan kunta kinte. Meols setuju dgn DD. Netijen ni bullshit aje kejenya. Taksub sungguh dgn BLM tp nampak negro dedepan berdesupp larik.
Quote MatDeghem 5-6-2020 08:48 AM
sukacactus replied at 5-6-2020 12:23 AM
Bagus DD
Sempat juga dia alih tumpuan pada isu lain ya
Kalau tumpukan kat isu lakinya lama2 boleh  ...

tapi orang budaya melayu lain..... bila laki ko masuk jail, dorang expect kehidupan ko mesti macam laki ko dalam, no life.sama juga bila laki ko mati.... kehidupan ko pun harus mati.


Orang hindu kalau laki ko mati.... ko tak boleh pakai sari warna warni ... seumur hidup kena gunakan sari putih. Dan tarak jantan akan kawin dgn ko.
Itu tundek di dahi pun tarak boleh letak.



Quote MatDeghem 5-6-2020 08:51 AM
Fafaa replied at 5-6-2020 08:30 AM
TMJ post All Lives Matter macam tu tapi kena carut dgn netijen sebab tak sensitip dgn golongan kunta ...

Dia tu typical ketuanan Melayu.. Kalau di amerika The White Supremacy.

Dia punya show off dgn kemewahan dia....bangsa johor punya kemegahan. Walau bangsa johor hanya jual goreng pisang tepi jalan dan yg up sikit jual cookies dari rumah




Quote Lailerthee 5-6-2020 09:01 AM
Ni pendapat dia. Biau kan lew.

Lihat semua komen(47)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 01:43 PM GMT+8 , Processed in 3.989407 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top