CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Ini Bukan Trend Lah" - Ramai Tak Puas Hati TMJ Sindir Kempen #BlackoutTuesday

4-6-2020 11:19 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 17078| Komen: 100

Description: Tindakan orang ramai termasuk golongan selebriti tanah air menyuarakan sokongan untuk keadilan atas kematian George Floyd tidak dipersetujui Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ).
Tindakan orang ramai termasuk golongan selebriti tanah air menyuarakan sokongan untuk keadilan atas kematian George Floyd tidak dipersetujui Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ).



Kredit foto: IG

TMJ menyifatkan orang ramai yang menyertai kempen #blackout dengan memuatnaik gambar layar hitam sebagai terikut-ikut trend semasa.

"Beribu Muslim mati di seluruh dunia hingga hari ini, tak ada pula kaki ikut trend semasa ni semua buat kempen pray for Muslims.

"Jangan senang sangat terikut propaganda," tulisnya yang menyifatkan tiada beza antara semua agama dan kaum.




Kredit foto: IG TMJ

Bagaimanapun, nampaknya ramai juga yang kurang senang dengan pandangan TMJ itu.

Mereka menyifatkan TMJ tidak faham tujuan sebenar kempen blackout itu diadakan.



Kredit foto: Twitter

Kematian lelaki kulit hitam, Floyd selepas polis kulit putih di Minneapolis menekan leher Floyd dengan lututnya menimbulkan kemarahan dan bantahan rakyat Amerika Syarikat dan negara lain.

Susulan itu, tanda pagar #BlackOutTuesday menjadi trending sebagai sokongan untuk menuntut keadilan dan bantahan di atas kematiannya. - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
3

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • coco

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sarah82 4-6-2020 11:29 AM
Aku ingatkan ig aku problem semlm.. Hitam saja ig2 haiwan yg aku like..
Quote Suchi 4-6-2020 11:39 AM

Yg rasa nk ikut join kempen biorkan jela
Yg tanak dan cuma nak pikir masalah sendiri pun biorkan jela.

Yg sokong jgn kecam yg tak sokong begitu gak sebaliknya.
Quote CiliPadiSedap 4-6-2020 11:40 AM
cariforum bagus hari2 blakcout xperlu tunggu kempen
Quote Supersirap 4-6-2020 11:49 AM
Mana-mana bagus, janji kita ada kesedaran bahawa keganasan dan racism akan membawa bala bencana kepada kita semua dan negara, itu sahaja
Quote Skuau 4-6-2020 11:57 AM
teringt kes ADIB.Sapa la ore luar(negara)yg kenal dia..apatah lg untuk ber...#Adiblivesmatter.......mmmm.......
Quote belilies 4-6-2020 12:08 PM
Abistu heols tak kejeron ekot trend ke? Heols laaa hipstur teragong di malaya.
Quote Aerhys 4-6-2020 12:09 PM
Hmm harap2 malaysians jgn lah terpengaruh sgt dgn kempen BML ini... Nanti adalah anasir luar yg cucuk2 mahu Malaysia huru hara seperti di US. Pantau saudara2 rohingya itu mana lah tau kan tetiba ada #RohingyaLivesMatter Semua fefeeling tertindas konsepnya lepas tu merusuh kacau bilau satu negara. Ini semua agenda tersembunyi.
Quote orangpluto 4-6-2020 12:16 PM
Edited by orangpluto at 4-6-2020 12:19 PM

mmg psl kes bunuh tu polis omputih tu terang2 salah..........

tp aku kadang2 aku perati orang2 kulit itam ni bnyk main play victim...........

sume bnde nak kait dgn racism............over sensitif.......

kt US sne tgh meriah kes pecah masuk premis bisnes....... majoriti kaum2 diorg jgk.........kne tembak kang dikatenye polis jahat........

Quote manehnya 4-6-2020 12:18 PM
Terbaik tmj
Quote Covid19 4-6-2020 12:22 PM
orangpluto replied at 4-6-2020 12:16 PM
mmg psl kes bunuh tu polis omputih tu terang2 salah..........

tp aku kadang2 aku perati orang2 ku ...

Setuju dgn pendapat you
Quote Kurex 4-6-2020 12:26 PM
Buang masa la nak tegakkan negro tu..
Quote grose.... 4-6-2020 12:27 PM
Bila nak tabur duit macam dedak ayam pada rakyat again at Aeon supermarket?



Quote Tinot7 4-6-2020 12:30 PM
Apo la tmj ni.. skang acik sam bekas miss mesia universe akan berbisik kat telinga hang, "I'm passing the baton to you now", sambil menghembuskan napas lega..
Quote Megikari 4-6-2020 12:31 PM
Takde ke yg nak buat kempen #allrohingyasmatter pulak
Quote harizs 4-6-2020 12:34 PM
harap Bershit & Dapig jgn gunakan kempen ni utk ajak rakyat berguling2 atas jln raya sambil merosakkan kereta polis depan Sogo
Quote takayama 4-6-2020 12:37 PM
kt Japan Fandom tgh bitter dgn sorg idol yg tulis #AllLivesMatter
peminat yg bitter mmg bashed idol tu dan siap kata idol tu kena igt sbb dia msh di USA lg
jgn smp idol tu kena juga tp diaorg lupa idol tu putih bukan black
ms baca awal pg dok kata awatnya bitter
suka hati dia lah nk tulis apa
Quote Skuau 4-6-2020 12:44 PM
takayama replied at 4-6-2020 12:37 PM
kt Japan Fandom tgh bitter dgn sorg idol yg tulis #AllLivesMatter
peminat yg bitter mmg bashed ido ...

setuju...#ALLlivesMatter...
Quote ladybugz 4-6-2020 12:44 PM
Somehow rase black lives matter campaign ni overrated. Yg gi buat looting semua tu lagila merepek. Yes die dibunuh. Yes dia teraniaya. So what makes it ok to steal, rioting? Kempen yg nak hembuskan api kemarahan yg sia2. Lain la kalu nk legislate something. Last2, yg jadi mangsa penduduk di area yg diorg buat riot tu harlem, brooklyn etc kawasan yg penduduk yg ramai org susah. Dah huru hara n darurat. So is it just? Where is the justice in tht? Dari nk buat campaign ni. Baik i buat campaign #saynotoalcohol #saynodrunkdriving #drunkdriversaremurderers i lagi kesian kat isteri2 n anak2 mangsa drunk drivers.
Quote sonatalady 4-6-2020 12:50 PM
Mula2 sokong gak lah.
Tp lama2 menyampah plak..sampai merusuh x ingat dunia.bole plak mcm tu yer.
Yg pasal trend..alaaa..biarkan ajelah.kejap aje tu.nama pn trend.tp kurang2 ada yg prihatin isu dunia..bkn sekadar tik tok aje..

Lihat semua komen(100)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 11:54 PM GMT+8 , Processed in 0.087029 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top