CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tak Pandai Sekolah Sebab Cikgu Jadi 'Kilang Anak'? Pelajar Biadab Hina Guru Hamil!

4-6-2020 10:33 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12344| Komen: 62

Description: Biadab! Terkedu membaca komen-komen di laman sosial yang ditinggalkan segelintir pelajar terhadap guru hamil.
Biadab! Terkedu membaca komen-komen di laman sosial yang ditinggalkan segelintir pelajar terhadap guru hamil. 


Gambar hiasan


Masakan tidak, menurut perkongsian Cikgu Mohd Fadli Salleh, ada yang menghina guru mereka kononnya saban tahun gigih ke sekolah dalam keadaan hamil. Tidak cukup dengan itu, disalahkan pula diri sendiri 'menjadi bodoh' disebabkan gurunya hamil.


Kredit foto: FB Mohd Fadli Salleh

Isu ini mula menjadi hangat apabila seorang pelayar Twitter mengajukan pertanyaan "Korang mesti ada kan cikgu yang setiap tahun mengandung?"



Pertanyaan itu mengundang pelbagai reaksi warganet yang meninggalkan komen berbaur penghinaan terhadap guru mereka.




Kredit foto: IG/FB Mohd Fadli Salleh

Ramai yang terkilang dengan sikap pelajar hari ini yang semakin hari semakin biadab dan hilang rasa hormat terhadap guru sendiri.


Kredit foto: FB Mohd Fadli Salleh

Kenapa tukar nama atau padam akaun bila sudah mendapat perhatian? Takut ke? - CARI
2

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 4-6-2020 10:44 AM
Mesti yg cakap ni jenis acah urban, hipster tapi berkerak dan sengkek...
Quote CiliPadiSedap 4-6-2020 10:47 AM
kesan social media. budak dulu biadab tapi x show off. budak sekarang biadab sampai jual minyak kelapa dara
Quote sarah82 4-6-2020 10:50 AM
Choiii.. ada forumer dah buka awal la.
Quote cikatilia 4-6-2020 10:51 AM
kesian bebal mcm batu tiba2 salah cikgu pregnant
Quote RatuDunia94 4-6-2020 10:56 AM
Zaman iols sekolah dulu pon ada cikgu yg setiap tahun pregnant.. salah sorangnya cikgu math. plak tu laki bini mmg cikgu.. jadi bahan budak2 sekolah je la.. tp kesian lah tgok cikgu2 yg sarat ni naik turun tangga..

Tp nak wat camne kan.. dh mmg dorang pon  manusia juga nk membiak. X leh salahkan. Cuma agak rengse la asyik dpt cikgu ganti je.. paling x best kalau nak dekat2 spm cikgu tu beranak..
Quote Megikari 4-6-2020 11:05 AM
Mak bapak yang takde akhlak melahirkan anak2 yang tak berakhlak jugak. Sekian.
Quote syadq 4-6-2020 11:09 AM
Secebis ayat kat ig dan twitter kalau masuk fb macam tu la ulasan dia  
Quote kuzaime 4-6-2020 11:28 AM
Zaman yg ramai budak2 ada socmed. Merata2 depa komen. Zaman aku sekolah dulu pun ada. Boleh kata tiap2 tahun dia pgnant. Anak2 dia mmg berderet. Kdg masa dia cuti bersalin subjek yg dia ajar terabai ajelah sepanjang dia cuti tu sbb x ada cikgu ganti.
Naik dr cuti gelupur nak 'sumbat' balik smua kat pelajar
Quote Artemesiaa 4-6-2020 11:49 AM
Sendiri yang ada kelemahan dan malas berusaha tak perlu salahkan orang lain hingga macam tu
Quote prettyuglybabe 4-6-2020 11:54 AM
mesti budak acah-acah urban have-have padahal level m40 dengan b40 jah..
lagaknya macam t20 duduk iternesyenel skul..
Quote Boomibulat 4-6-2020 12:01 PM
Sekali terbaca 'pelajar hina guru Tamil'
Quote Tinot7 4-6-2020 12:03 PM
Iols rase kena byk usaha sendiri. Cikgu iols dolu2 sakit2, slalu masuk spital. In the end pass away, kalau tak silap. Iols tak ingat pun dpt cikgu ganti masa dia sakit. Tapi aman2 ja dpt A1 utk subjek dia. Tapi masa trials, susah juga la tanpa didikan cikgu. Nasib baik masa awal2 tahun tu dia dah byk bg feedback. Sorang2 pi ke depan, dia diskus ttg kerja kita masa tu.

Walopapepun, tak patut kutuk cikgu sendiri. Pi ckp depan2 atopon komplen. Guru2 kat situ nak anak2 murid berjaya. Takat ngutuk kat alam maya, pastu bila dah viral, terus deactivate akaun, nampak nau penakut.
Quote belilies 4-6-2020 12:07 PM
Haaaa makbapak sila pantau anak2 yg ada ig tu. Macam hanat je komen sekor2 dlm jalan tak menjadik manusia. Muda2 dah biadap.
Quote matchstick 4-6-2020 12:20 PM
Bukan cikgu je..ada pegawai gomen kt satu jabatan yg aku selalu deal dulu mmg tiap2 tahun beranak..tapi x ramai la yg mcm tu. Kelig dia sendiri yg rasa rengsa sbb bila dia cuti beranak orang lain kena takeover kerja dia.. kitorang tahu pegawai tu beranak setiap tahun pun sbb kelig dia yg cerita. Slps beberapa tahun x jumpa dgn pegawai tu, aku ada terserempak dgn pegawai tu baru2 ini..guess what..sheols pregnant lagi..huhu. Aku tgk muka dia keletihan sgt dan nmpk cepat tua berbanding kelig dia yg lain
Quote bakingsoda 4-6-2020 12:41 PM
zaman aku sekolah dulu tak terpikir ape pon pasal cikgu pregnant, moment yg paling tertunggu bila cikgu tak leh masuk kelas je esp bila kerja sekolah tak siap budak skrg siap panggil cikgu bodo, aku kutuk cikgu pedo je tu pon dlm hati, nak sebut depan kawan tak tergamak
Quote leylapple 4-6-2020 01:09 PM
i somehow kesian juak dgn student or those yang kena deal dgn org yang asyik preggy nie...

kena tolerate attitude org preggy... pastu nanti dia cuti beranak pun satu hal...

esp kalau org tu handle tugas penting... silap2 hb blh bring fwd keja dia sampai setahun tu...
Quote rayriff 4-6-2020 01:31 PM
dulu, kecik2 tak faham pon mengandung sebab tu.. huhu. apetah lagi budak2  ni boleh bayangkan cikgu buat tutt.

tapi untuk pihak student, memang ada cikgu yang mengandung hampir setiap tahun dan terganggu sikit pelajaran. untuk budak2 lemah harapkan cikgu memang susah sket.
Quote Meiizu 4-6-2020 01:37 PM
eeemmm budak twitter memang kuang ajoo
tapi
dlm masa yg sama ...i pun rasa tak best jugak masa dulu.
dah tiap2 thn beranak, cikgu ganti pun muka bengkek jee
kalau yg keje ..mesti terasa jugak kan nak tanggung keje orang tu
Quote Zeatyisaac 4-6-2020 01:39 PM
Kesian mak bapak budak2 ni.

Lihat semua komen(62)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:21 PM GMT+8 , Processed in 2.910018 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top