Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Warga Emas Nekad Cerai Kerana Tak Tahan Dengan Kucing Peliharaan Isteri

2-6-2020 07:13 PM Komen: 230
Tidak tahan dengan kucing peliharaan isterinya, seorang pesara di Singapura nekad mengambil keputusan untuk bercerai.

"Kucing-kucing ini cukup mengganggu dan dibiarkan bebas berkeliaran di dalam rumah.


Gambar hiasan

"Ia juga tidak terlatih dan berak serta kencing merata-rata.

"Bau najis menyebabkan jiran-jiran kurang selesa," kata Hakim Sheik Mustafa yang dipetik Sinar Harian.

Difahamkan, seekor daripada kucing peliharaan isterinya pernah kencing di muka lelaki itu ketika dia sedang tidur.

Selepas mendengar keterangan daripada kedua-dua pihak, hakim daerah memerintahkan perkahwinan itu dibubarkan.

Meskipun isteri yang dikahwininya sejak 45 tahun lalu itu membantah, lelaki berusia 70 tahun berkenaan nekad berpisah kerana tidak tahan dengan sikap wanita terbabit yang suka memelihara kucing. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
1
0
0
Komen: 230
Komen

Anda Mungkin Meminati

Mangsa Langgar Lari Pemandu Mabuk Pakcik Aishah Azman Rupanya, al-Fatihah
"Saya Tak Maafkan Dia" - Isteri Mangsa Maut Dirempuh, Diseret Pemandu Mabuk
Lupa Ikrar Jatuhkan Kerajaan Kleptokrat, Bersatu Akan Hancur! - Tun M
Bella Astillah Gembira Aliff Aziz Buat Amal, Kerja Di Pusat Komuniti Islam
Nabila Razali 'Terkucil' Lagi
"Gedempol Muka Buruk, Hati Busuk!" - Boy Iman Angin Dengan Siapa?
Akhirnya Terjawab, Risteena Dan Isa Khan Nak Menikah Tahun Ini Juga
Ahmad Idham Dedah Individu Guna Gelaran Palsu, Siapa 'Datuk' Bermula Huruf A Itu?
"Tolong Hukum Pemandu Mabuk Ragut Nyawa Abah, Mama"
Elfira Loy Bagi Anak Main Telefon, Ramai Risau Ganggu Tumbesaran
DBKL Beku Lesen Minuman Keras
"Dari Semalam Menggigil, Tunggu Hari Pembalasan Nanti" - Nurul Zahid
Mahkamah Jatuhkan Hukuman 13 Bulan Penjara Terhadap Farid Kamil
Tak Pernah Isytihar Keluar Parti, Kami Masih 'Bersatu'
"Saya Malas Balas" - Manap Karaoke Dikritik, Mamat Khalid Enggan Isu Jadi Panjang
Baru Minta Maaf, Tular Pula Video Samantha Katie Bergaduh Sampai Gelas Pecah
Nabila Razali 'Terkucil' - Tokti, Dayang Dan Ernie Pun Pernah 'Lari Pitching'
"Ustaz, Apa Hukum Isteri Buka Aib Suami Macam Zuriehan?" - Siapa Dengki Sangat ni?
Tak Boleh Tengok Rakyat Menderita, Sultan Johor Bagi Amaran Bubar DUN
Ragut Telefon Pintar Sebab Anak Nak Belajar
"Yang Nak Berkurung Hidup Abnormal, Silakan" - Bila Golongan 'Kerepek' Merepek
"Tun M Ibarat GPS Yang Rosak" - Mokhtar Senik
"Saya Akan Ambil Tindakan Undang-undang" - Siti Kasim
Tak Mengaku Biar Anjing Serang Jiran Sampai Parah
"Semua Ikut Prosedur Ya, Takda Kabel-kabel" - Zizie Ezette Ambil Anak Angkat Lagi
Fizi Dah Minta Maaf, Peminat Indonesia Puas Hati?
Bukan Dibuang Keluarga Tapi Kes Dadah, Usah Percaya Cerita Gelandangan
Isu Pemandu Mabuk Tiada Kaitan Langsung Dengan Islam Atau Bukan - Wee Ka Siong
Ucapan Menyentuh Hati Perdana Menteri Australia Buat Warganegara Beragama Islam Sempena Ramadan
Myvi Buat Hal Lagi, Rempuh Balai Pula
'Cabaran Besar, Bagi Saya Masa Pertimbang Jadi Calon PM Ke-9' - Shafie Apdal
Didenda RM1,000 Sebab Makan Ayam Belakang Rumah
Bazar Ramadan Pandu Lalu Tak Dibenarkan
Neymar Rela Dipotong Gaji Kepada RM1.6 Juta Seminggu

Komen Terbaru

Quote mejaputih 11-6-2020 09:54 PM
mawarika replied at 3-6-2020 12:52 AM
Aku dulu kecik suka bela kucing tp reban jauh la nun disana. Senang cuci kencing berak. Tp bila besa ...

Sama la sbb ada sekali tu kucing iols duk cjln atas riba iols..bau bontotnya busuk ao dia br lps melepas la tu...lps tu dia duduk kat lantai..ish sejam tu rasa geli pulak..

Lain-lain Komen

Quote sarah82 2-6-2020 07:27 PM
Mak aii.. Kucing kencing atas muka? Samseng betul kucing tu
Quote Nenolen 2-6-2020 07:31 PM
Org nak bela kucing nie mestilah pembersih dan rajin...kalau tak jgn bela...
Quote harisbee 2-6-2020 07:33 PM
X de anak kot dorang..kesian..
Quote ellejo 2-6-2020 07:35 PM
ni mesti kucing pungut. sekali baca dah ku tahu asal usulmu.

beli dari reputable breeder. biasanya dah litter train dan well behaved kucing tu. mana yang tak behave dia takkan jual. kalau ada yang dah reserved (biasanya orang reserved masa dia baru lahir atau few weeks), dia akan bincang balik dengan buyer tu macam mana.

kucing johari semua beli dgn breeder. semua BSH dia beli dgn cattery yg berdaftar dan ada reputasi baik.
Quote Kurex 2-6-2020 07:41 PM
Makin physco puteri bunian yg menyumpah polis atas ni...
Quote nefnefnef 2-6-2020 07:45 PM
Haha... Kencing atas muka tu melampau. Sengaja kucing ni pun {:smile
Quote Supersirap 2-6-2020 08:02 PM
Nak bela kucing ni, bukan setakat kucing je kena jaga, jiran sekeliling pun kena jaga, x pasal-pasal boleh gaduh, kalau yang ada duit tu boleh buat rumah kucing di rumah, semua kucing letak kat situ je, kalau setakat bela seekor tiada masalah ni yang jenis bela lebih 10 ekor, memang tuan dia kena bertanggungjawab lebih sikit
Quote glump 2-6-2020 08:06 PM
I pun kureng ngan binatang berbulu.. Kalau kucing dtg umah ,berak i cuci..tabur baking soda 2 sudu besar..kucing suka ulang berak tempat dia dah berak. So far letak baking soda,x datang dah. Kalau yg dekat dapur ada tanah tu,siram air rendam lada ke bijik lada tabur kat situ. So far selamat tak dtg.
tapi jiran pernah kena kucing kencing dari syiling rumah elok jatuh atas kepala dia.
Quote naina 2-6-2020 08:08 PM
KIM.K replied at 2-6-2020 07:35 PM
Jangan main2 masalah kucing ni
Aku pun taktahan. Masa aku travel to kl, mak aku kunci kucing dalam  ...

mop dapur 10kali sebulan tu ckittt. kik3.
Quote b_n_c 2-6-2020 08:11 PM
aku peminat kucing, tapi kalau x jaga begini mmg hangin...

diorang dh berkahwin 45tahun, adakah bela kucing tu sejak 45 tahun dahulu ataau baru membel sahaja...

Quote naina 2-6-2020 08:11 PM
kt rumah aku pon ada kucing buangan dgn anak2 3,4 ekor. aku xkisah bagi makan luar rumah. masalah geli bila dia masuk rumah,anak2 aku dok main2. last2 skng anak2 dia mati 3 ekor tiba2. xtau kenapa.
najis kucing ni bau dia tajam busuk lain macam.
Quote bakingsoda 2-6-2020 08:15 PM
kerana pembela yg bodoh mcm makcik ni la habis pencinta kucing kena pandang serong
Quote krustykrab 2-6-2020 08:33 PM
3 hari lps aku join la grup fb kucing kampung, saja nk tgk gambo2 kucing dan baca kisah org bela kucing..pehtu bila aku tgk duk gaduh2 la pulak dlm tu terus aku unfollow..
Bygkn kat fb pun bergaduh, kt luar lg la teruk kot pemilik2 kucing ni..masing2 nk tunjuk hebat, ilmu tinggi, kaya...dah mcm x ikhlas nk bela kucing
Quote salmon-suki 2-6-2020 08:40 PM
Ntah2 dah ada pucuk muda kot pacik ni..kekeke~

Baidewei,berdasarkan pengalaman ai y menjaga kucing2,pernah 1kali je kena kencing,tu pun sbb miaw tu baru ai kutip,still kecik lg,tp dia sakit..bwk pegi jmpe vet pun mmg vet ckp hayat dia xlama,around 5days je dia hidup..sebelum mati tu,sempat laa dia kencing atas riba ai..tanda terima kasih kot.{:smile

Miaw y lain2,setakat ni xde plak..kalau nak kencing or berak,dorg akan bg hint nak keluar rumah..so bukak pintu rumah,dorg terus berak/kencing kt halaman jela..cari "toilet" dorg..
Quote KIM.K 2-6-2020 08:43 PM
glump replied at 2-6-2020 08:06 PM
I pun kureng ngan binatang berbulu.. Kalau kucing dtg umah ,berak i cuci..tabur baking soda 2 sudu b ...

Lada hitam ke
Quote KIM.K 2-6-2020 08:44 PM
naina replied at 2-6-2020 08:08 PM
mop dapur 10kali sebulan tu ckittt. kik3.

Amboi rajinnya diaa..

Bukan mop kaka 9a tapi cucur air..main air satu rumah. Repeattt
Quote KIM.K 2-6-2020 08:46 PM
naina replied at 2-6-2020 08:11 PM
kt rumah aku pon ada kucing buangan dgn anak2 3,4 ekor. aku xkisah bagi makan luar rumah. masalah ge ...

Chuol cuci lebih dari 10x ke

Masa kecik dulu mak iols takmau bela kucing sebab ni lah. These few weeks iols karma berkali2
Quote jahcomel 2-6-2020 08:50 PM
Aku xbnci kucing to xsuke bela...staff kt opis amu nih ade sorang pminat kucing ade bbelas2 ekor, bygkn g opis ngn tudung penuh bulu kucing n bau kucing, Aku ngn mmber Aku nk muntah to dia dh mcm kalih dh ngn bau kucing, ade budak laki opis g tlg baiki kabinet dapur dia, budak tu cite taik kering kucing elok je trgolek bwh meja...uwweeekkk
Quote nazzse 2-6-2020 08:57 PM
Aku pantang bau tahik kucing ni, dari jauh dah boleh bau..puasa haritu jiran depan start pelihara kucing, tak lama lepas tu beranak sedap anak tu berak kencing depan grill rumah aku..hari2 kena basuh, bau jgn cakap dari tangga dah bau sampai tak keluar rumah geli punya pasal. Hari2 sakit hati, aniaya jiran , dok niat lepas puasa ni nak tegur ank dia... Tengok2 raya baru ni dah takda kucing tu, doa aku dah makbul agaknya..alhamdulillah

Lihat semua komen(230)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top