CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tak Pernah Isytihar Keluar Parti, Kami Masih 'Bersatu'

2-6-2020 06:44 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8438| Komen: 75

Description: Selain Muhyiddin, 6 MP Bersatu kini jadi sasaran Dr M Pengerusi Bersatu yang dipertikai jawatannya, Dr Mahathir Mohamad dan penyokongnya dari parti itu kini menyasarkan sasaran bukan sahaja kepada ...
Mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Nohamad dan empat lagi ahli parlimen yang dipecat menegaskan mereka masih lagi ahli Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).



"Kami tidak pernah mengisytiharkan keluar dari parti mahupun menyertai atau menjadi ahli mana-mana parti politik lain di negara ini," katanya dalam kenyataan media bersama hari ini.

Tegasnya, keputusan mereka tidak menyokong Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin atau Perikatan Nasional tidak bermakna mereka keluar parti.



Foto: FB Tun M


"Pengeluaran dari parti tidak boleh dibuat Setiausaha Kerja melainkan selepas diadukan kepada Jawatankuasa Disiplin dan pihak yang dituduh diberi peluang mempertahankan diri," katanya yang menyeru ahli parti berpegang kepada cogan kata parti berkenaan.


Loading FB Post...

Katanya, kerajaan hari ini bukanlah kerajaan pilihan rakyat.

"Kerajaan yang sah dan hak adalah Pakatan Harapan. Bersatu milik kami dan ahli parti yang setia dengan prinsip asal perjuangan parti," ujarnya. - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
3

Sedih
3

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (15 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mbhcsf 2-6-2020 05:44 PM
kerajaan yg ada bukan pilihan rakyat????

stop using rakyat punya nama sebab bulan pusa bukan main rebut rebut...

kerajaan PH ternyata gagal kawal Covid19
dan semua

masih ada hati kah?
Quote creep_bite 2-6-2020 05:53 PM
Che Det rules...
Quote salamon 2-6-2020 06:50 PM
agong pernah bertitah, jgn libatkan rakyat dlm permasalahan parti korang..!!
Quote LadyCarefree 2-6-2020 06:53 PM
mbhcsf: kerajaan yg ada bukan pilihan rakyat????stop using rakyat punya nama sebab bulan pusa bukan main rebut rebut...kerajaan PH ternyata gagal kawal Covid1 ...


Tang kerajaan sekarang bukan pilihan rakyat tu memang fakta. Yang ni takleh sangkal.
Quote anony-mous 2-6-2020 06:59 PM
Bukan pm sendiri letak jawatan?? Klau nak ph terus memerintah awat x pass jawatan ke nuat??
Quote Skuau 2-6-2020 06:59 PM
Pernah terbaca...ada rakyat yg kecewa dengan dgn kerajaan yg mereka pilih pada PRU lepas.Kerajaan sekarang pon SAH drp sudut undang2.
Quote totokreturn. 2-6-2020 07:01 PM
Kalo atok dah kena terajang dari parti, dia takde parti daa, cam mana nak jadi piyem.

Nampak nya bang non ada harapan
Quote Orix 2-6-2020 07:01 PM
mbhcsf replied at 2-6-2020 05:44 PM
kerajaan yg ada bukan pilihan rakyat????

stop using rakyat punya nama sebab bulan pusa bukan main ...

mmg bukan pilihan rakyat pun dekkkk...... siapa kau nk suruh che det stop using rakyat punya nama mcm kau sorg jah rakyat Malaysia ? sah2 PRU haritu rakyat undi PH, bukan pengkhianat.
kau reti tgok graf covid sebelum n selepas pengkhianat memerintah tak dekkk ???
Quote underground 2-6-2020 07:08 PM
hobi atuk..

101451617_3353372081339505_8809903691411750912_n.jpg
Quote bintangct 2-6-2020 07:37 PM
underground replied at 2-6-2020 07:08 PM
hobi atuk..

ni lawak hahaha tp ada betulnya
Quote matbad 2-6-2020 07:52 PM
Mengantuk mengantuk nak tido mana..mengantuk mengantuk nak tido mana
Quote 3480 2-6-2020 08:03 PM
underground replied at 2-6-2020 07:08 PM
hobi atuk..

Hahahahahaha.. ok ni lawak
Quote ashilalat 2-6-2020 08:19 PM
Orix replied at 2-6-2020 07:01 PM
mmg bukan pilihan rakyat pun dekkkk...... siapa kau nk suruh che det stop using rakyat punya nama  ...

Rakyat undi wakil rakyat, bukan parti

Kata penyokong pee esh di kala BN kalah pru lepas dan ramai ahli Umno lompat ke Pee Esh.
Quote ashilalat 2-6-2020 08:20 PM
underground replied at 2-6-2020 07:08 PM
hobi atuk..

Ok yang ni kelakar. Hahaha
Quote Orix 2-6-2020 08:28 PM
ashilalat replied at 2-6-2020 08:19 PM
Rakyat undi wakil rakyat, bukan parti

Kata penyokong pee esh di kala BN kalah p ...

Kalau ikut undi wakil rakyat, zaman PRU13 jumlah undian pembangkang lagi byak dari undi BN
Quote Rogue98 2-6-2020 08:53 PM
Kesian kena tendang keluar parti. Bising mcm mana pun keputusan tetap sama. PI lah join DAP.  Jangan bacul pulak...
Quote salamon 2-6-2020 08:56 PM
halah2 bodonya cara rba sekor tu menjawab...rakyat xde hak langsung nak tentukan sape kerajaan dan sape pm...semua tu wakil rakyat punya keje..rakyat dah bg mandat dkt wakil rakyat masing2 la bingai...
Quote akies 2-6-2020 09:10 PM
Ada parti.
Tp bila kat parlimen duduk di tmpt pembangkang.
Walhal parti tu dh jd kerajaan.
Skrg claim tk penah keluar parti.
Tapi hanya 5 ketul ni tk bersetuju dgn parti.
So kenapa nak join parti tu lagi??


Quote amyza82 2-6-2020 09:11 PM
Letih ya tgk fosil ni. Bilalh dia nak mereput masuk kubur

Lihat semua komen(75)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 01:01 AM GMT+8 , Processed in 0.076503 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top