CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Lupa Ikrar Jatuhkan Kerajaan Kleptokrat, Bersatu Akan Hancur! - Tun M

1-6-2020 06:23 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5505| Komen: 44

Description: Mantan Perdana Menteri menerusi Twitter menyelar sikap pemimpin Pertubuhan Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang melupaka ikrar untuk menjatuhkan kerajaan kleptokrat.
Kredit foto: IG Tun M


Mantan Perdana Menteri menerusi Twitter menyelar sikap pemimpin Pertubuhan Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang melupaka ikrar untuk menjatuhkan kerajaan kleptokrat.

Beliau menyindir pihak terbabit menyifatkan janji itu sebagai pemanis mulut bagi meraih undian ketika pilihan raya umum lalu.



Tun Dr Mahathir Mohamad juga mempersoalkan pemimpin lain dalam parti berkenaan sama ada mereka boleh menerima pencuri sebagai pemimpin.


Kredit foto: Twitter


Tegasnya, sikap sedemikian hanya akan membawa kehancuran kepada PPBM kerana melupakan perjuangan untuk menyelamatkan orang Melayu daripada pemimpin kleptokrat. - CARI

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote HannahMontana 1-6-2020 06:25 PM
Tun ...ko pilih tommy thomas sbg peguam negara di sebuah negara yang agama rasminya Islam...kenapa di hadapan pintu rumah Tun ada replika lembu pakai rantai loceng????
Quote salamon 1-6-2020 06:36 PM
atok plak hancur badan dikandung tanah kan

betul la teori ada mengatakan atok cepat lupa apa yg dicakap dan diberitahu slps 4 hari..tgk la nanti, esok lusa mesti dia dah x igt dah
Quote sarah82 1-6-2020 06:37 PM
HannahMontana replied at 1-6-2020 06:25 PM
Tun ...ko pilih tommy thomas sbg peguam negara di sebuah negara yang agama rasminya Islam...kenapa d ...

Dasyat anggg
Quote Eric.n9 1-6-2020 06:46 PM
Bukan dulu tun ada ckp melayu mudah lupa kan?
Quote HannahMontana 1-6-2020 06:47 PM
Apa yang paling menakutkan Diknah bila Tun lupaaaa lepas tu Tun kata Diknah bini muda dia...

Diknah xsanggup mcm tu.Biarlah Diknah terjun bendang xpa lagi....habis-habis sakit pun terkena sengat keli saja.
Quote Skuau 1-6-2020 06:50 PM
selama...22 tahun???
Quote salamon 1-6-2020 06:54 PM
hashtag rinduzamantun  
Quote pokaibanktokyo 1-6-2020 07:34 PM
Hihih. Bersatu dah jatuhkan dua kerajaan kleptokrat la nyok sial
Quote Maideen. 1-6-2020 07:44 PM
Mungkin mereka tak kisah dipimpin oleh penyamun Tun asalkan dapat makan dedak yang penyamun taburkan. Ada yang susah kena bayar yuran sekolah anak walaupon anak mereka bukanya belajar di Nottingham atau Sunway University atau di sekolah prebet.

Mereka tiada pilihan dan perlu menadah dedak.........

Syukurlah mereka tidak ramai Tun.......


Quote CiliPadiSedap 1-6-2020 07:59 PM
Eric.n9: Bukan dulu tun ada ckp melayu mudah lupa kan?

Mamak mudah lupa. Anwar juburi mudah lupa.
Quote tungkai 1-6-2020 08:11 PM
Sudah2 la Tun. Tak berubah langsung..asik buat poison statement je....
Quote slavehunter 1-6-2020 08:45 PM
Aku dah bosan dengan political Malaysia....patut aku join naik SpaceX semalam. Bye Malaysia gituuuu.
Quote slavehunter 1-6-2020 08:48 PM
salamon replied at 1-6-2020 06:36 PM
atok plak hancur badan dikandung tanah kan

betul la teori ada mengatakan atok cepat lupa apa ...

Ussually umur 77 keatas banyak dah Dimentia, kalau dapat berumur 80 tahun keatas tanpa dimentia patut bersyukur dapat nikmat nyawa panjang inikan pula sampai 90 lebih.
Quote baghal_bortuqal 1-6-2020 08:49 PM
tompang tanya:

kleptokrasi ni sama tak dgn pakai duit negara bailout syarikat anak ?


atau adakah kleptokrasi ni bole disamakan dgn jual dpt projek mega lepas beli kedai roti rugi 12 taun?


atau MUNGKINKAH: kleptokrasi ni bagi kedai lain utk borong mentenen kenderaan kedai org lain?
Quote salamon 1-6-2020 08:54 PM
slavehunter replied at 1-6-2020 08:48 PM
Ussually umur 77 keatas banyak dah Dimentia, kalau dapat berumur 80 tahun keatas tanpa dimentia pa ...

aku sendiri pon mula start benci dkt madey gila kuasa ni...dulo2 elok je aku respek dia tp skrg ni hanya kata2 nista bermain di mulutku tatkala melihat org tua kerala ni celaka la ko org tua terkutukkk...maap terkasar bahasa plak
Quote Kurex 1-6-2020 09:03 PM
Puihhhhhhhhhh
Quote swimswim 1-6-2020 09:31 PM
Tun, vincent txx kirim salam kleptokrasi dkt tun dgn ucapan 'where is my next govt handouts.Tgn kanan wa sula gatal' muahahhaha
Quote caca_eric 1-6-2020 10:13 PM
Stressnya hidup diorg ni..
Quote tagas 1-6-2020 10:18 PM
Edited by tagas at 1-6-2020 10:19 PM

tu jelar modal ko

biarla dr di klepet dari di gadai

dah la lu org tua nyanyok

ko ckp la ape pun

ko da tak relevan lg

cukup la maruah melayu&islam kena gadai

kena kencing kena kutuk malas bagai


u r not relevan anymore

full stop

Lihat semua komen(44)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 01:12 PM GMT+8 , Processed in 0.090964 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top