CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Cakap Atas Tiket Parti, Armada Buat Laporan Polis Terhadap Syed Saddiq

1-6-2020 12:19 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6528| Komen: 52

Description: Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) bercadang membuat laporan polis terhadap Syed Saddiq Syed Abdul Rahman selepas Ahli Parlimen Muar itu didakwa mencampuri urusan dalaman Parti Pribumi Bersatu Malays ...
Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) bercadang membuat laporan polis terhadap Syed Saddiq Syed Abdul Rahman selepas Ahli Parlimen Muar itu didakwa mencampuri urusan dalaman Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dengan menggunakan nama parti.


Perkara itu dimaklumkan Exconya, Mohd Muzammil Ismail yang mengulas sidang media Syed Saddiq semalam.


Kredit foto: IG Syed Saddiq

Dakwanya, Syed Saddiq memutarbelitkan perlembagaan, memberi tafsiran berniat jahat dan membelakangi keputusan parti, lapor Harian Metro.

Tegasnya, tidak logik bagi Ahli Parlimen Bersatu tidak menyokong kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika sidang parlimen berlangsung pada 18 Mei lalu.

"Saya ingin menegaskan bahawa Bersatu adalah milik semua ahli parti dan bukan milik mana-mana ahli yang berkepentingan.

"Pelaksanaan 'rule of law' perlembagaan Bersatu mestilah dipatuhi dan tiada sesiapa yang akan dikecualikan," katanya.


Sementara itu, Ketua Penerangan Bersatu Titiwangsa, Wan Ahmad Fayshal Wan Ahmad Kamal berkata, tindakan Syed Saddiq semalam secara tidak langsung telah menimbulkan fitnah ke atas Bersatu dan barisan kepimpinannya.

Tegasnya, beliau tiada hak untuk bercakap atas tiket Armada kerana bukan lagi Ketua Armada Nasional.  - CARI
1

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
4

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • H猷L鰃頧

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote HannahMontana 1-6-2020 12:24 PM
sepatutnya ko dahulukan diri ko mungkin ko masih menteri di KBS.

Terlalu mengikut hati ,Tun jadi keutamaan ko.

sedangkan cita-cita Tun pun ko bukannya tahu.

Lain kali apa-apa pun dahulukan diri sendiri dulu.

Lepas ko selamat baru boleh ko selamatkan orang lain.

kenapa ko bodoh?

Quote HannahMontana 1-6-2020 12:26 PM
sudahlah jatuh ditimpa tangga pula

tangga yg menimpa di timpa jambatan pula

rebah menunggu mati,azabnya sakaratul maut  menghinakan

bila ko berkata ketuanan Melayu sudah berakhir ,disitu jugalah  kehormatan ko hilang,maruah ko sudah lama bersepai.Ko bakal jadi   keldai DAP.

matilah ko dan keturunan ko.

makbapak ko spesis makbapak  bodoh dengar cakap anak walaupun anak sendiri jahil.
Quote fliphair8 1-6-2020 12:32 PM
HannahMontana: sudahlah jatuh ditimpa tangga pulatangga yg menimpa di timpa jambatan pularebah menunggu mati,azabnya sakaratul maut  menghinakanbila ko berkata ketua ...


Senah tak suka anak ikan ke? Hehhehehehe, tak tasty kan senah....tak jantan!
Quote aint 1-6-2020 12:40 PM
sadiq ni favorite tun kan... sbb dia sng diperbodohkan dan sanggup memperbodohkan diri demi tun..
Quote misc 1-6-2020 12:47 PM
Kalau aku majikan aku takkan ambil dak nestum ni kerja. Tak ikut etika kerja dan tak reti jaga kerahsiaan. Baik buruk majikan ko tak leh simply reveal kat public even selepas ko tak berkhidmat lagi. Nak tunjuk bagus sebab tahu semua pun ada limit dia. Gi minum susu DHA tinggi sikit supaya lebih matang. Jangan cakap dulu pastu baru berfikir.
Quote lipans 1-6-2020 12:50 PM
dia boleh survive sbb tun je.
Quote Themilo 1-6-2020 01:21 PM
lipans replied at 1-6-2020 04:50 AM
dia boleh survive sbb tun je.

ya, tun dah takde nanti, si saddick ni pun hilang membawa diri ke singapore..
Quote Rogue98 1-6-2020 01:27 PM
Kesian... dah kena tendang gang sendiri. Nama dia pun Tun x ingat. Mengekor jer lah bontot org tua tu. U nobody lah Saddick.
Quote genUmi 1-6-2020 01:36 PM
budak mentah x banyak pengalaman


macam ni lahhh


konon berjuang...............
Quote Buritan 1-6-2020 01:42 PM
HannahMontana replied at 1-6-2020 12:24 PM
sepatutnya ko dahulukan diri ko mungkin ko masih menteri di KBS.

Terlalu mengikut hati ,Tun jadi  ...

Dah mmg dia bodo.. nak buat cmn
Quote batmana 1-6-2020 01:44 PM
tun yg terang2 jadi punca utama COVID19 merebak kat malaysia , sampai bunuh 100 org pun, masih diagungkn  oleh set2 ni..

perlu bunuh 1juta org lagi ka baru nk sedar?

Quote Kurex 1-6-2020 02:21 PM
Muka comel, tapi bodoh
Quote Eric.n9 1-6-2020 03:07 PM
SS ni, dia umpama pawn je, bila main chess
Quote LostStar 1-6-2020 04:17 PM
mohon lelekaih kawen dengan cucu tun tu.. kulu kilir tun ja manjang x guna..
Quote Tinot7 1-6-2020 05:33 PM
Cucu tun umo baper? Dah tiba masanya utk nikah ke blum?
Quote sehirkedi 1-6-2020 05:55 PM
Adoii roti tisu.. Sejak hilang kuasa memacam kena.. Buatlah lagi
Quote HannahMontana 1-6-2020 06:12 PM
Buritan replied at 1-6-2020 01:42 PM
Dah mmg dia bodo.. nak buat cmn

Dah pandai bawa perempuan atas katil.
Quote HannahMontana 1-6-2020 06:34 PM
Tinot7 replied at 1-6-2020 05:33 PM
Cucu tun umo baper? Dah tiba masanya utk nikah ke blum?

Boleh kahwin dah

dah habis sekolah

jadilah dapat bini habis SPM ,sesuailah dgn dia yg xberapa nak cerdik.

bakal melahirkan keturunan  goyang kaki dan goyang telur.
Quote Buritan 1-6-2020 06:45 PM
HannahMontana replied at 1-6-2020 06:12 PM
Dah pandai bawa perempuan atas katil.

Bab tuu kucing aku yg beerkurap pun pandaii.. byk awek kucing aku tuu wpun hodoh

Lihat semua komen(52)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 11:17 AM GMT+8 , Processed in 2.204002 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top