CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Henti Jual Kereta Elak Kemalangan - Wakil DAP Sindir PAS Gesa Gantung Jualan Arak

27-5-2020 02:46 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 10733| Komen: 217

Description: Wakil rakyat DAP Dr Kelvin Yii menerusi Facebooknya mengecam kenyataan ketua penerangan PAS yang menggesa penjualan arak digantung di seluruh negara.
Wakil rakyat DAP Dr Kelvin Yii menerusi Facebooknya mengecam kenyataan ketua penerangan PAS yang menggesa penjualan arak digantung di seluruh negara. 

Tegasnya, penggantungan penjualan minuman keras bukan penyelesaian kepada kes kemalangan maut membabitkan pemandu mabuk.



Kredit foto: FB

Malah, dia turut menyelar tindakan segelintir pihak cuba menjadikan kes kemalangan membabitkan pemandu mabuk sebagai isu perkauman.

“Ayuh hentikan penjualan kereta kerana ia menyebabkan kemalangan dan motosikal kerana isu mat rempit.

“Sedarkah kita kes kemalangan jalan raya sebelum ini tidak menjadi isu kaum," sindirnya.


Kredit foto: FB


Kamaruzaman Mohamad sebelum ini menggesa kerajaan menggantung semua aktiviti berkaitan dengan pengeluaran, perniagaan dan penjualan minuman beralkohol di negara ini sehingga satu jawatankuasa khas dibentuk bagi menangani kes kemalangan membabitkan pemandu mabuk. - CARI
3

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
2

Sedih

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • hongkee1195

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote slyfynx 27-5-2020 02:50 PM
Ish, bulan syawal ni kalau carutkan org best ni
Quote slyfynx 27-5-2020 02:51 PM
Arak IS the main problem.
Kalau ikut logik kau, orang kene berhenti jual picagari sbb ramai isap dadah.
Logik ke ungka oi?
Dasar ubi keledek punye orang
Quote RatuDunia94 27-5-2020 03:08 PM
Kena bunuh babi dulu utk hentikan manusia babi.
Quote sarah82 27-5-2020 03:11 PM
Ye la.. Angpa ni PAS.. Ikut pendapat Ng Sze Han minum arak kat tempat awam tak salah.
Quote 234126 27-5-2020 03:14 PM
kat luar negara yang kafir jenis mabuk tak tentu hala pun kena kecam teruk lah, siap mandatory pegi kelas pemulihan AAA tu.. ini bukan sentimen agama atau racial. bebal apek ni.
Quote grose. 27-5-2020 03:14 PM
haaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Make sense.
Quote Cable 27-5-2020 03:16 PM
tngok...bru nk ban jual arak dap dah mmekak..yg macai2 dap sibuk desak hnti jual arak..mne satu lidah rasmi dap? macai ke wakil dap?
Quote Nahnukutu 27-5-2020 03:17 PM
ban motosikal please

Quote Miss.H 27-5-2020 03:18 PM
Pemandu mabuk vs mat rempit. Mana lagi berisiko untuk bunuh orang?
Quote grose. 27-5-2020 03:20 PM
slyfynx replied at 27-5-2020 02:50 PM
Ish, bulan syawal ni kalau carutkan org best ni

Kalau bulan bulan lain nada carutnya lain ka?

haaaaaaaaaaaaa
Quote grose. 27-5-2020 03:21 PM
Nahnukutu replied at 27-5-2020 03:17 PM
ban motosikal please

tak boleh bayangkan mat remp it convert to electric bicycle..

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote MadameOnion 27-5-2020 03:24 PM
patutlah 22 bulan je..biol bodoh bangsa dap leluhur ni..
Quote Cable 27-5-2020 03:24 PM
Miss.H replied at 27-5-2020 07:18 AM
Pemandu mabuk vs mat rempit. Mana lagi berisiko untuk bunuh orang?

kedua dua ptut dihukum
Quote husna_amal 27-5-2020 03:26 PM
Cuma nak komen parti DAP ni memang biadap. Banyak bunyi pulak bangsa pemabuk ni.
Quote Manjahati 27-5-2020 03:26 PM
Hukum gantung pemandu mabuk, sara hidup mangsa n tanggungan mangsa seumur hidup, gantung lesen ...ni antara hukuman utk pemabuk
Quote grose. 27-5-2020 03:27 PM
Cable replied at 27-5-2020 03:16 PM
tngok...bru nk ban jual arak dap dah mmekak..yg macai2 dap sibuk desak hnti jual arak..mne satu lida ...

Are you in denial? to know bangsa melayu juga merupakan penyumbang besar dlm melanggani industri per arakkan...

Melayu kalau arak....no isu...jgn kau sebut babi.....


haaaaaaaaaaaaaaaa
Quote dizekni 27-5-2020 03:28 PM
Aku pun boleh sindir

hantar balik cina dengan india, takde la arak perlu dikilang lagi

total solution
Quote Nahnukutu 27-5-2020 03:37 PM
grose. replied at 27-5-2020 03:27 PM
Are you in denial? to know bangsa melayu juga merupakan penyumbang besar dlm melanggani industri p ...

Yang bising suruh ban ni dengki

Nak kata sebab Islam pun bukan sebab Islam tak larang orang kapir nak minum. Ikut lojik pun bukan sebab statistiknya masih kecil.


Quote djzara81 27-5-2020 03:40 PM
dizekni replied at 27-5-2020 03:28 PM
Aku pun boleh sindir

hantar balik cina dengan india, takde la arak perlu dikilang lagi

Kannn..tok moyang depa yg bawa masuk arak todi opium ke tanah melayu dulu2. Org melayu dulu tau minum ayaq sungai, perigi, air embun jahh. Sekali arak masuk ,org melayu join minum & isap dadah.

Lihat semua komen(217)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-3-2023 08:15 AM GMT+8 , Processed in 0.090517 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top