CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Haritu Kemain Kata Budak Uni Lembik" - Syawal Peluang Penuntut IPT 'Balas Dendam'

25-5-2020 09:07 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 9215| Komen: 41|Original author: Oleh: LilRose

Description: Nampaknya, tindakan orang ramai melanggar larangan rentas negeri untuk beraya di kampung mendapat kecaman ramai.
Nampaknya, tindakan orang ramai melanggar larangan rentas negeri untuk beraya di kampung mendapat kecaman ramai.

Sebelum ini, rata-rata mengecam Budak Uni lembik kerana tidak dibenarkan pulang ke rumah. 



Kredit foto: Twitter

Bulan Syawal inilah peluang Budak Uni membalas kecaman dilemparkan terhadap mereka sebelum ini, puas-puas.

Menggelupur nak balik kampung sebab takut tak sempat nak minta maaf pada ibu bapa, katanya. 

"Eh, tak ada telefon macam kebanyakan orang ke? Minta maaf hanya pada hari raya saja?"

Masa inilah banyak perkara diungkitnya.




Kredit foto: Twitter

Mana yang ibu bapa sudah uzur atau bersendirian di kampung tu, kita boleh faham kenapa mereka nekad balik kampung juga walaupun berdepan risiko disaman dan sebagainya. 

Tapi, takkan semua yang bersesakan di atas jalan raya tu nak kejar masa, takut tak sempat jumpa ibu bapa yang sudah uzur kan?

Mana rasa simpati orang ramai yang gigih mengharungi kesesakan jalan terhadap anggota bertugas yang kena menghadap setiap percubaan merentas negeri? - CARI

Bagus
3

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • DayangKirana

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sarah82 25-5-2020 09:26 AM
Budak2 U kat twitter lupa ka.. Yg twitter depa ni akan dibaca oleh bakal2 bos depa.. Kena pulak bakal2 bos antara mereka yang "lemah" sebab berebut balik raya.. Mmg kena aim laa
Quote kivio 25-5-2020 09:28 AM
Oi budak2 u tu semua ada.
Bumbung ada, tempat tidur ada, makanan hari2 disediakan cukup time, wifi free ada, kawan2 ada.
Adoi.
Quote Kurex 25-5-2020 09:33 AM
Dua2 bodoh
Quote Lula2 25-5-2020 09:41 AM
kivio: Oi budak2 u tu semua ada.Bumbung ada, tempat tidur ada, makanan hari2 disediakan cukup time, wifi free ada, kawan2 ada.Adoi.


Ni sarcasm ke apa?
Kita dewasa takde ke semua tu? Lg lah ada kereta lg nak ke sana sini dlm negeri.
Quote Lula2 25-5-2020 09:42 AM
sarah82: Budak2 U kat twitter lupa ka.. Yg twitter depa ni akan dibaca oleh bakal2 bos depa.. Kena pulak bakal2 bos antara mereka yang "lemah" sebab berebu ...


Lol
Kalau bos lemah kena la terima kata2 budak2 ni..
Tp i rasa bosses takde la nak buang masa aim dr skrg..kalau nk iv nnt ye la kot dia check social media
Quote KIM.K 25-5-2020 09:54 AM
Adik ko dah dewasa bukan remaja kertu
Quote sonatalady 25-5-2020 10:02 AM
Hahahha...byk lawak raya keluar thn ni.
Quote Catpaw 25-5-2020 10:18 AM
Aku macam tak berapa faham berita ni kaitan dengan komen, budak2 mengata org dewasakah? tisunya budak2 sekarang dengan takda adabnya
Quote belilies 25-5-2020 10:36 AM
Betullah deyols kata tu. Student tak student, working adults gak lebey kurang je pe'elnya.
Quote delia3003 25-5-2020 10:38 AM
Edited by delia3003 at 25-5-2020 10:39 AM

Budak2 u yg dah selamat balik kg masing2 ke? Dah selamat balik kg, tak payah byk cerita ler, tak kagum pun. Lain ler kalau uols tersadai kat hostel

Dua2 pun lembik
Quote isseliparjepun 25-5-2020 10:42 AM
delia3003 replied at 25-5-2020 10:38 AM
Budak2 u yg dah selamat balik kg masing2 ke? Dah selamat balik kg, tak payah byk cerita ler, tak kag ...

Ntahnye..sebab dah selamat sampai kampung tu berani bersuara tu. Kalau kena kuarantin lagi mau memekak jugak haha sama je student ke working people yang sibuk nak balik kampung.
Quote cekenit 25-5-2020 10:57 AM
Senang cite orang malas la nak msk..sebab tu diorg blk kampung.senang ade mak masakkan makanan hari raya..{:run sebab aku pikir mcm tu..tapi xdpt balik kh pon..laki polis mng xbg can...
Quote oranjes 25-5-2020 11:13 AM
lah... student2 ni ingat dorang bebudak blum dewasa ke apa? dh kertu.

sembang lebat...nanti keje kau kena antar dlm pendalaman sana...tak pun duk laut kena extend 2 trip baru kau tau tinggi rendah langit
Quote aderaderker 25-5-2020 11:32 AM
Sama je bangang dedua.
Takyah nak sindir2 sangatlah.
Quote Tinot7 25-5-2020 12:30 PM
Mana depa tau yg dok kecam depa dolu2 yg dok beramai2 kat highway? Ntah2 yg beking depa tu la yg dok sibuk merentas negeri..
Dua2 pun sama teruk. Tapi yg bebudak lagi teruk sbb belum start keje dah tunjuk pangai tak seberapa ni.
Quote adm7 25-5-2020 12:49 PM
Ni bukan lembik tapi bingai namanya. Tak paham bahsa
Hari lain belum tentu balik kg. Kalau suka sgt balik kg tu cari je kerja kat kg. Tak payah duduk bandar
Quote Lula2 25-5-2020 12:58 PM
Catpaw: Aku macam tak berapa faham berita ni kaitan dengan komen, budak2 mengata org dewasakah? tisunya budak2 sekarang dengan takda adabnya


Ye budak2 tu perli balik.
Kan haritu masa deme mintak kt kerajaan nk blk kg, ramai perli2 kata lembik la apa la.
Sekali haa ko tgk org dewasa penuh dijalan raya nak balik raya.
Quote evlinne 25-5-2020 01:18 PM
Sama je dua2
So stfu okay korang dua2 golongan lemah mental. Bbnu ke boomer ke sama jer
Budak2 skrg kurang ajar pun sbb boomer perangai cmtu
Quote adm7 25-5-2020 01:48 PM
evlinne replied at 25-5-2020 01:18 PM
Sama je dua2
So stfu okay korang dua2 golongan lemah mental. Bbnu ke boomer ke sama jer
Budak2 skr ...

Mak bapak tak pandai didik anak.
Yang anak pulak takboleh guna otak fikir baik buruk

Lihat semua komen(41)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 04:26 PM GMT+8 , Processed in 0.101421 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top